Έντυπη Έκδοση

Μετωπική στις συγκοινωνίες

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδηγούνται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που ξεκινούν από σήμερα νέο κύκλο κινητοποιήσεων στο νέο χρόνο, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές αντιδράσεις των τριών τελευταίων εβδομάδων του 2010.

Από την άλλη, οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων, με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, έχουν αρχίσει να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες.

«Η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη και η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη», τόνισε ο Δημ. Ρέππας σε συνέντευξή του στον REAL FM. Χαρακτήρισε την επίταξη «οριακή επιλογή» και υποστήριξε ότι δεν είναι στις επιλογές της κυβέρνησης. Ωστόσο τόνισε ότι «σε κινητοποιήσεις οι οποίες δεν είναι νόμιμες και δεν έχουν λογική βάση δεν θα περιμένουμε καθόλου» και προανήγγειλε πρωτοβουλίες των διοικήσεων «για να περιφρουρήσουν το συμφέρον της εταιρείας και τα συμφέροντα των χρηστών αυτών των υπηρεσιών».

Ηδη η 24ωρη κινητοποίηση των εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, που είχε εξαγγελθεί για την Πρωτοχρονιά, κρίθηκε παράνομη, την ίδια τύχη είχαν και οι σημερινές πρωινές και βραδινές στάσεις εργασίας στο μετρό ύστερα από τις προσφυγές της ΑΜΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις σημερινές στάσεις με τον πρόεδρο του ενός εκ των τριών σωματείων, τον Αντώνη Σταματόπουλο, να έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 4.30 τα ξημερώματα συγκέντρωση στο σταθμό του Συντάγματος προκειμένου να παρεμποδιστεί η ηλεκτροδότηση των συρμών.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες προαναγγέλλουν σκληρότερες κινητοποιήσεις μετά τις 10 Ιανουαρίου. Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν δύο 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι στο μετρό, στις ίδιες ημερομηνίες που τα λεωφορεία θα κάνουν στάσεις εργασίας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ: Λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και μετρό θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το τραμ θα κινηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Κανονικά θα λειτουργήσει ο Προαστιακός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Τα λεωφορεία δεν θα κινηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και γενική συνέλευση των εργαζομένων. Πιθανή νέα 24ωρη στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Σχετικά θέματα: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Συγχωνεύσεις, πυκνώσεις, αναστολές δρομολογίων στον ΟΑΣΑ
Το μετρό βλέπει Πειραιά, Μαρούσι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μετωπική στις συγκοινωνίες
Συγχωνεύσεις, πυκνώσεις, αναστολές δρομολογίων στον ΟΑΣΑ
Το μετρό βλέπει Πειραιά, Μαρούσι
Εκπαίδευση
Στο φροντιστήριο για την απελευθέρωση
Βόμβα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο
Επίθεση ισχύος
Φράχτης στα χερσαία σύνορα
Σινικό τείχος Παπουτσή κατά μεταναστών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το Δημόσιο προσπάθησε να κλέψει αποζημίωση
Τους έβγαλε στα μπλογκ τον πάνε στα δικαστήρια
Εισπρακτικές
Οι εισπρακτικές εταιρείες ξεκινούν ευγενικά και καταλήγουν με... γαλλικά
Δήμος Αθήνας
Αποφασίζουν για τους συμβασιούχους
Εκλεψαν τα κομπιούτερ με τις συμβάσεις προμηθειών!
Εκτός αναδάσωσης
Ξαναβγήκαν οι μπετονιέρες στην Πάρνηθα
Άλλες ειδήσεις
Κάλαντα αλληλεγγύης έξω απ' τα κελιά
Ενα κιλό δυναμίτιδα στο «Fever»
Κερατέα: έκοψαν πίτα στα οδοφράγματα
25χρονη βρέθηκε με κομμένο λαιμό στα σκουπίδια
Κατηγορείται ότι εξέδιδε τη 12χρονη κόρη της