Έντυπη Έκδοση

Ο (ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ) ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

Κυβερνητικό «όχι» στη Βουλή για επιτροπή εκδημοκρατισμού

Νερό στον μύλο της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια με τους αγρότες της Κρήτης, χθες στο λιμάνι του Πειραιά, έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης από τη Βουλή.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Άλλες ειδήσεις

  • Αποχαλίνωση!
   Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να δεχτεί τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, η δράση της τελευταίας δείχνει να αποχαλινώνεται, όπως φανερώνει ένας πρόχειρος απολογισμός των πεπραγμένων της για τον μήνα που έφυγε.
  • Ντόρα - Γέρεμιτς, από μεταρρυθμίσεις μέχρι φορτηγά
   Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα του ΟΑΣΕ, θα σταθεί δίπλα στο Βελιγράδι προκειμένου η Σερβία να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας και του δικαστικού σώματος και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Σέρβο ομόλογό της κ. Γέρεμιτς.
  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Σισύφειος επιμονή με τον νόμο του Προκόπη
   Η κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί την πρότασή της για εφαρμογή του νόμου Παυλόπουλου από τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές. Συνεχίζοντας τον αποπροσανατολισμό, μια σειρά από κυβερνητικά ή κομματικά στελέχη ανατροφοδοτούν το θέμα, παρ' ότι το ΠΑΣΟΚ (οι ψήφοι του οποίου είναι αναγκαίοι για μια τέτοια ρύθμιση) και χθες απέρριψε την πρόταση, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές τώρα.
  • ΒΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ Τρία σενάρια για δυνατότητες αυτοδυναμίας
   Συνεχίζει η κυβέρνηση να συντηρεί το σενάριο για εφαρμογή του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου στις επόμενες εκλογές. Η αντιπολίτευση απορρίπτει την πρόταση.
  • ΚΚΕ Να πατώσουν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
   Την ενίσχυση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το εκλογικό σύστημα που ισχύει, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αριστεράς Μάκης Μαΐλης με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.
  • ΣΥΝ Μια άλλη πολιτική
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς
   Το ΠΑΣΟΚ θα το συνέφερε, είπε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, να εφαρμοστεί από τις αμέσως επόμενες εκλογές ο ισχύων εκλογικός νόμος που δίνει έξτρα πριμ 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, όμως απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης γιατί «δεν παίζει με τους θεσμούς».
  • Αυστηρή απάντηση Αθήνας στην Αγκυρα για τον Ηλιάκη
   Τη σφοδρή διαμαρτυρία του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε ο τουρκικός απορριπτικός σχολιασμός της καταδικαστικής απόφασης του ελληνικού δικαστηρίου για τον Τούρκο πιλότο που ευθύνεται για την πτώση του σμηναγού Ηλιάκη έξω από την Κάρπαθο τον Μάιο του 2006.
  • Τουρκάλα ιστορικός: Η ΜΙΤ πίσω από το πογκρόμ του '55
   Τα αρχεία επιβεβαιώνουν ότι τα επεισόδια εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955 είχαν οργανωθεί από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), δηλώνει Τουρκάλα ιστορικός.
  • SIEMENS: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ Μπλόκο σε λογαριασμούς των 38 εμπλεκομένων
   Τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών που τυχόν διατηρούν και σε τράπεζες του εξωτερικού τα 38 πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Ζίμενς ζήτησε μέσω δικαστικής συνδρομής ο 4ος ειδικός ανακριτής, Ν. Ζαγοριανός, που διερευνά το μεγάλο σκάνδαλο.
  • Προθεσμία εισαγγελέων στους 3 της οικογένειας Πελέκη
   Προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις γραπτές εξηγήσεις τους για τα δύο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα οποία κλήθηκαν ως ύποπτοι από τους εισαγγελείς Εφετών, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντ. Στραγάλη, που διερευνούν το «σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου», ζήτησαν και πήραν χθες και τα τρία μέλη της οικογένειας Πελέκη.
  • Αντάρτικο Γιαννέλη για Εφετείο στη Μυτιλήνη
   «Αντάρτικο» από τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού Λέσβου Γιάννη Γιαννέλλη, που δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα αν δεν τηρηθεί η πρωθυπουργική προεκλογική δέσμευση (από τις εκλογές του 2004) για δημιουργία έδρας του Εφετείου βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
  • ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΟΚ: Διπλό έλλειμμα στην οικονομία
   Επιμένει το ΠΑΣΟΚ να επικεντρώνει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης στην οικονομία, υποστηρίζοντας ότι η κατάρρευση του προϋπολογισμού και το νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
  • Παπαρήγα: Σύμφυτη η κρίση με το καπιταλιστικό σύστημα
   «Σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα, με την κερδοφορία, τη συσσώρευση κεφαλαίων», χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει. «Δεν είναι τυχαίο ότι η κρίση εμφανίζεται αφού έχουν προηγηθεί ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης και αφού έχουν συγκεντρωθεί χρήμα, κεφάλαιο, έχει γίνει μεγάλη συγκέντρωση, έχουν γίνει εκτεταμένες επενδύσεις σε χώρες που δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες, τόσο ισχυρές», είπε η ίδια σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, καλώντας τους εργαζόμενους να λάβουν τα μέτρα τους και να την αποκρούσουν.
  • Πρωτιά ΣΥΝ δείχνει το ελληνικό κοντέρ του Ευρωκοινοβουλίου
   Αντιστρόφως ανάλογες του αριθμού των ευρωβουλευτών που εκπροσωπούν είναι οι δραστηριότητες των ελληνικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.