Έντυπη Έκδοση

Η Θεσσαλονίκη δεν πληρώνει δασκάλες χορού

Απλήρωτες επί 8 μήνες (από την 1η Ιουνίου του 2008) έχει τις εννέα δασκάλες xορού της Δημοτικής Σχολής Χορού ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τους χρωστά συνολικά 70.000 ευρώ. Οι δασκάλες της Ανωτέρας και Ερασιτεχνικής Σχολής του δήμου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Τα μόνα χρήματα που πήραν από τον περασμένο Ιούνιο, είναι το δώρο των Χριστουγέννων. Το θέμα συζητήθηκε τρεις φορές στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αλλά οι δασκάλες πήραν μόνο υποσχέσεις.

Δεν είναι όμως πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση. Οπως υπογραμμίζουν, επαναλαμβάνεται κάθε τόσο εδώ και τρία χρόνια. Οι δασκάλες χορού απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη Δημοτική Εταιρεία Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΔΕΑΔ) Θεσσαλονίκης, η οποία είναι αυτοτελές νομικό πρόσωπο με δικό του Δ.Σ. και προϋπολογισμό. Τα χρήματα έρχονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά με εντάλματα, η υπογραφή των οποίων πολλές φορές καθυστερεί.

Οι δασκάλες χορού απέχουν από τα μαθήματα της Ανωτέρας και Ερασιτεχνικής Σχολής του δήμου, ενώ έχουν προσφύγει κατά του δήμου και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Οριστική λύση θα δώσει η μετατροπή της ΔΕΑΔ σε κοινωφελή επιχείρηση, επισημαίνει ο πρόεδρός της Χάρης Αηδονόπουλος. Ετσι θα υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και απρόσκοπτη ροή χρημάτων. Αυτή αποφασίστηκε μεν στις 4/12/2008 αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Πάντως, προσθέτει, εντός της εβδομάδας πρόκειται να έρθουν κάποια χρήματα και η ΔΕΑΔ θα μπορέσει να καταβάλει τα χρήματα που χρωστάει στις καθηγήτριες χορού (ώς τις 20 Φεβρουαρίου). Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπορέσει να καλύψει σειρά χρεών της προς 160 προμηθευτές από το 2003.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Χορός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Καλές τέχνες, λαμέ και trash
Οταν νυχτώνει στο Αιγαίο
Νορβηγικά αστυνομικά μυστήρια
Μας πέφτει λίγη μια μινωική λάρνακα;
Ξεκινά σήμερα η προπώληση των AC/DC
Η Θεσσαλονίκη δεν πληρώνει δασκάλες χορού
Μακεδονίας νομίσματα
15χρονο φεστιβάλ σε απόγνωση
Στη Ρουμανία οι αλλαγές γίνονται τρομακτικά αργά
Με τη μουσική του Νίνο Ρότα μεγάλωσαν γενιές
Και το Σάββατο
Η ελευθερία είναι το πιο πολύτιμο πράγμα