Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Οι εκρηκτικές ιδιότητες του νερού

Συναρπαστικό επιστημονικό μάθημα από τον διευθυντή σπουδών στο Τμήμα Χημείας του Κέμπριτζ, δρα Πίτερ Γουόδερς

Ο καθηγητής Πίτερ Γουόδερς εν πλήρη δράσει
Κυριολεκτικά εκρηκτικό αναμένεται να είναι το κλείσιμο του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων, οι οποίες οργανώνονται με ευθύνη της Ενωσης Ελλήνων Χημικών και τη συνεργασία πολλών φορέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ετους Χημείας που γιορτάζεται φέτος, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ.

Πλήρες θέμα...

 • Ζωολογία

  • ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΤΩΝ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ Παχύδερμα υψηλού IQ
   Το πείραμα που έγινε στην Ταϊλάνδη απαιτούσε από τους ελέφαντες να τραβούν τις δύο άκρες ενός σχοινιού συγχρονισμένα για να φτάσουν μια πλατφόρμα με καλαμπόκι. Και τα κατάφεραν υπέροχα. Πρόσφατη μελέτη στην Ταϊλάνδη επιβεβαιώνει την εντυπωσιακή ευφυΐα των ελεφάντων και βοηθά στην κατανόηση της συμπεριφοράς τους. Οι ελέφαντες κατανοούν από τη φύση τους πότε πρέπει να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, αναπτύσσοντας συνεργασία υψηλού επιπέδου, η οποία, μέχρι πρόσφατα, είχε παρατηρηθεί μόνο στους στενούς συγγενείς του ανθρώπου, τους πιθήκους.
 • Άλλες ειδήσεις

  • ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Οι αρχαίοι κάτοικοι της Καλιφόρνιας
   Οι πρώτοι Αμερικανοί ήταν εξοικειωμένοι με τη θάλασσα. Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν εποικισμοί στα Νησιά Τσάνελ, μερικά χιλιόμετρα έξω από τη νότια Καλιφόρνια, γεμάτοι κόκαλα και κελύφη από ψάρια, θαλασσοπούλια και οστρακοειδή, μαζί με δουλεμένα εργαλεία και μαχαίρια.
  • ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ Ο χαμένος συγγενής
   Ενα στοιχείο που δείχνει με ποιον τρόπο τα αρθρόποδα -μια ομάδα με περισσότερα από ένα εκατομμύριο ασπόνδυλα είδη, που συμπεριλαμβάνει έντομα, αράχνες και μαλακόστρακα- απέκτησαν τα χαρακτηριστικά αρθρωτά πόδια τους, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη νοτιοδυτική Κίνα.
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ... ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ Μπιλιέτα για το νερό
   Η πρόσφατη σύγχυση με τις πληρωμές λογαριασμών νερού σε αρκετές περιοχές του Λονδίνου προκαλεί αφορμή για μια γενικότερη δημόσια συζήτηση γύρω από το νερό.