Έντυπη Έκδοση

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 30 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ

Το «ένα» χειρότερο από το «άλλο»

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι... 30 δισ. ευρώ, μείωση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης στο 20% και μείωση της σύνταξης κατά 30% τουλάχιστον. Τα ανακοίνωσε -με τα δικά του κομψά λόγια- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου χθες. Παρελθόν αποτελεί η γενιά των 700 ευρώ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου την «αντικατέστησε» με τη «γενιά των 560 ευρώ».
Επί 4 τουλάχιστον συναπτά έτη, δηλαδή μέχρι το 2014, το ΔΝΤ «θα είναι εδώ», θα μας αφαιρέσει άλλα 30 δισ. ευρώ από το εισόδημά μας στο διάστημα αυτό, πέραν των όσων αφαιρέθηκαν μέχρι τώρα, δηλαδή με τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί στις 3 Μαρτίου, και θα βυθίσει την οικονομία στην ύφεση.

Πλήρες θέμα...

 • Αυθαίρετα

  • ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ, Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ... «Τακτοποίηση» αυθαιρέτων με στόχο την είσπραξη 1,4 δισ.
   Ερχεται ώς το τέλος του χρόνου νέο πακέτο «τακτοποίησης», αυτή τη φορά για το σύνολο των αυθαιρέτων, των περίπου ενός εκατομμυρίου οικοδομών που σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις έχουν σημαντικές παραβάσεις ή έχουν χτιστεί χωρίς οικοδομική άδεια.
 • ΟΣΕ

  • Μέσα στο δίμηνο «καθαρίζουν» και τον ΟΣΕ
   Με την κατάργηση των ζημιογόνων δρομολογίων και τη διοικητική αναδιοργάνωση του ΟΣΕ θα επιχειρήσει το υπουργείο Υποδομών να αντιμετωπίσει τη χαίνουσα πληγή των ελληνικών σιδηροδρόμων, η οποία ετησίως «παράγει» ζημιές και ελλείμματα της τάξης του 1 δισ. ευρώ.
 • Αγορά καυσίμων & ηλεκτρικής ενέργειας

  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,6 ΕΥΡΩ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ * ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 4% - 5% ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ Βενζίνη Ολλανδίας και νέο ηλεκτροσόκ ΔΕΗ
   Η τρίτη αύξηση στον φόρο καυσίμων από την αρχή του χρόνου αλλά και στον ΦΠΑ φέρνει την Ελλάδα αν όχι στην πρώτη, τουλάχιστον στη δεύτερη θέση από άποψη ακρίβειας στη βενζίνη. Αυξήσεις αναμένονται και στα τιμολόγια ηλεκτρικού, καθώς οι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών μιλούν για πλήρη απευλευθέρωση της αγοράς.
 • Βολιβία

 • Άλλες ειδήσεις

  • «Για δες καιρό» που κέρδισαν το επίδομα
   Και οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών του υπουργείου Μεταφορών δικαιούνται τη μηνιαία πρόσθετη παροχή των 176 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.
  • Οι διασταυρώσεις έδειξαν κλοπή ΕΦΚ
   Ανεστάλησαν οι πληρωμές πρατηριούχων μέσω του συστήματος Ηφαιστος, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς από διασταυρώσεις εντοπίστηκαν 7,5 εκατ. ευρώ από ΕΦΚ που δεν έχουν πληρωθεί και πάνω από 1.000 επιτηδευματίες που χρωστούσαν (μη φορολογικά ενήμεροι).
  • Να λογοδοτήσουν οι τράπεζες
   Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη κατά των επενδυτικών τραπεζών της Γουόλ Στριτ εκφράζοντας τον θυμό τους για τα υπέρογκα κέρδη που αυτές ξαναπραγματοποιούν, ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια πολιτών βιώνουν την ανεργία και την εξαθλίωση που αυτές έσπειραν.