Έντυπη Έκδοση

«Για δες καιρό» που κέρδισαν το επίδομα

Και οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών του υπουργείου Μεταφορών δικαιούνται τη μηνιαία πρόσθετη παροχή των 176 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Οι δικαστές έκριναν ότι η μη χορήγηση της παροχής στους συγκεκριμένους εργαζόμενους συνιστά παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας (άρθρο 4 ), αφού το συγκεκριμένο επίδομα έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων (το παίρνουν πολλές και ετερόκλητες κατηγορίες υπαλλήλων υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ). Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι το επίδομα των 500 ευρώ που παίρνουν οι εξεταστές συνιστά αποζημίωση για πρόσθετη απασχόληση και δεν έχει σχέση με την παροχή των 176 ευρώ, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Μεταφορών.

* Αντίθετα, με άλλη απόφασή του ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ δεν δικαιούνται το επίδομα ειδικής απασχόλησης των 200 ευρώ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Η άρνηση χορήγησης του επιδόματος στηρίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες μισθωτών, που έχουν διαφορετικό εργοδότη και δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τους ίδιους όρους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Πρόγραμμα δανεισμού
Το «ένα» χειρότερο από το «άλλο»
Αυθαίρετα
«Τακτοποίηση» αυθαιρέτων με στόχο την είσπραξη 1,4 δισ.
ΟΣΕ
Μέσα στο δίμηνο «καθαρίζουν» και τον ΟΣΕ
Αγορά καυσίμων & ηλεκτρικής ενέργειας
Βενζίνη Ολλανδίας και νέο ηλεκτροσόκ ΔΕΗ
Βολιβία
Γνώρισαν το ΔΝΤ, το γύρισαν στις εθνικοποιήσεις
Άλλες ειδήσεις
«Για δες καιρό» που κέρδισαν το επίδομα
Οι διασταυρώσεις έδειξαν κλοπή ΕΦΚ
Να λογοδοτήσουν οι τράπεζες