Έντυπη Έκδοση

ΣΧΟΛΕΙΟ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

Τους κοροϊδεύουν 26 χρόνια!

Σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα, ένα οικόπεδο στην περιοχή της Βούλας περιμένει να γίνει... σχολείο. Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν έχει καταβάλει στον ιδιοκτήτη το αντίτιμο ώστε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση. Και το οξύμωρο; Ο ίδιος ο ΟΣΚ έχει πάρει απόφαση για την ανέγερση σχολείου πριν από 26 χρόνια...

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς της περιοχής απέκλεισαν συμβολικά την περασμένη Πέμπτη τη λ. Βουλιαγμένης Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς της περιοχής απέκλεισαν συμβολικά την περασμένη Πέμπτη τη λ. Βουλιαγμένης Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, η δημοτική αρχή και άλλοι φορείς της περιοχής απέκλεισαν συμβολικά τη λ. Βουλιαγμένης στη συμβολή της με την οδό Προόδου, όπου βρίσκεται το... στοιχειωμένο οικόπεδο των οκτών στρεμμάτων. Το αίτημά τους ήταν σαφέστατο: «Απαιτούμε 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο τώρα».

Το ποσόν που αρχικώς είχε εγκριθεί ήταν περίπου 30 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Το ποσόν έχει μειωθεί, άγνωστο πόσο, έπειτα από προσφυγή του ΟΣΚ στη Δικαιοσύνη.

Οι συγκεντρωμένοι είπαν ότι στις 18 Αυγούστου λήγει η προθεσμία και αν μέχρι τότε δεν έχει καταβληθεί το ποσό το οικόπεδο χάνεται οριστικά. Τη στιγμή που η έλλειψη σχολικών κτιρίων σε ένα δήμο με πληθυσμό 45.000 κατοίκους έχει αναγκάσει το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο να μετατρέψουν τη βιβλιοθήκη, τις αποθήκες και το γραφείο καθηγητών σε αίθουσες διδασκαλίας για να χωρέσουν όλοι οι μαθητές. Είπαν, επίσης, ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι το μοναδικό στην περιοχή τους με την απαιτούμενη έκταση για να στεγάσει σχολικό συγκρότημα.

Να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλα τα γυμνάσια, λύκεια, δημοτικά και νηπιαγωγεία της περιοχής, ο δήμαρχος Βούλας Γιώργος Μάντεσης, ο πρόεδρος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εξωραϊστικοί σύλλογοι Βούλας. Την ίδια μέρα έγινε κατάληψη του 3ου Δημοτικού από τον σύλλογο γονέων ως ένδειξη συμπαράστασης.

Η επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βούλας απευθύνθηκε τον Ιανουάριο στον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη (ο ΟΣΚ υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών) ζητώντας να καταβληθεί το ποσόν.

Ο κ. Μαγκριώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Βούλας και δεσμεύτηκε ότι μέχρι στις 18 Αυγούστου θα έχει κατατεθεί το ποσόν από τον ΟΣΚ, ενώ την ημέρα της συγκέντρωσης ο υφυπουργός έστειλε έγγραφο στον δήμαρχο στο οποίο δεσμεύεται και πάλι ότι το ποσό θα κατατεθεί μέχρι τις 18 Αυγούστου, όπως είπε στην «Ε» η πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βούλας, Μαριάννα Μαυραγάννη. Ωστόσο, η Τζούλια Τζαφέρη, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βούλας, μας είπε ότι «αν το ποσό δεν έχει κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Νέα «σφαγή» δέντρων
Αγ. Παρασκευή: «Αμέλεια» - τορπίλη για τα έργα στην Αγίου Ιωάννου
Πρόστιμο 4 δισ. εν όψει για τις χωματερές
Διαδηλώσεις
Ο δρόμος της οργής
Συγκρούσεις σώμα με σώμα και δακρυγόνα
Απεργία 5ης Μαΐου
Βαρόμετρο η γενική απεργία της Τετάρτης
Εμπόριο
«Δίκαιο εμπόριο»: Το άδειο καλάθι των σουπερμάρκετ
Γιατροί εργασίας
Το κράτος... ξέχασε τον νόμο για τους γιατρούς εργασίας
Οδικό δίκτυο
Αποφασίζουν για Τέμπη, συζητούν για τα διόδια
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Για τους ημιυπαίθριους
Σχέδιο "Καλλικράτης"
Σοχός: Στο πόδι για τον «Καλλικράτη»
ΑμεΑ
Αναξιόπιστη η Ελλάδα και για τους τουρίστες με αναπηρία
Πρόστιμο στον ΟΤΕ για άτομα με αναπηρία
Θεσσαλονίκη
«Μην πληρώνετε εισιτήριο στον ΟΑΣΘ»
Προς ταμιακό αδιέξοδο στο «Παπαγεωργίου»
Σχολείο - φάντασμα
Τους κοροϊδεύουν 26 χρόνια!
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τριήμερο με 4 αυτοκτονίες
Νεκρός ληστής, καταζητούμενος για δολοφονία
Λήστεψαν, φίμωσαν ηλικιωμένους μέχρι τον θάνατο
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ελεύθεροι οι φυσικοί αυτουργοί!
Κρουαζιερόπλοια
Ανασφάλιστοι οι 613 ναυτικοί του «Ζενίθ»
Αλκοόλ
Κοινωνικό πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ
Άλλες ειδήσεις
«Ναι» στα μέτρα από τους πρυτάνεις
Πήραν στα γιούχα τον Απ. Κακλαμάνη
«Παγκόσμια η ανασφάλεια»
Στις 26 Μαΐου οι πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ
Προσάραξε η εικοσάμετρη θαλαμηγός του Λαναρά