Έντυπη Έκδοση

ΛΕΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ

«Υπάρχει μόνο μία Ευρώπη»

Οι δύο ηγέτες σε τρυφερό στιγμιότυπο
Προσανατολισμένος σαφώς σε μια ενιαία ευρωπαϊκή επίλυση της κρίσης ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, επανέλαβε, μετά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι υπάρχει μόνο μία Ευρώπη κι έτσι από κοινού πρέπει στο πλαίσιό της να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα.

Πλήρες θέμα...

 • Ακτιβισμός

  • Με κυάνιο θέλουν να βγάλουν το χρυσό
   Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης δεν χρησιμοποιούν τις νέες, εξελιγμένες μεθόδους, αλλά τις παλιές και φτηνές... «Κόκκινη κάρτα» από τους ακτιβιστές για την εκμετάλλευση χρυσού στη Ρόζια Μοντάνα, στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας Με την οικονομική κρίση να παρασύρει όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες, οι κυβερνήσεις υπερχρεωμένων κρατών αναζητούν νέους τρόπους για να βάλουν ζεστό χρήμα στα κρατικά τους ταμεία. Κάποιες έχουν ήδη στραφεί στην προσοδοφόρα «επιχείρηση» εκμετάλλευσης χρυσού, πωλώντας μικρό ή μεγάλο ποσοστό δικαιωμάτων εξόρυξης σε ξένους κολοσσούς, που από τις φτωχές ή αναπτυσσόμενες περιοχές της Αφρικής επιστρέφουν και πάλι στην Ευρώπη.
 • Βόρεια Κορέα

  • 15 χρόνια σε Αμερικανό ταξιδιωτικό πράκτορα για «συνωμοσία»
   Με φόντο τη συνεχιζόμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο και τις εκτιμήσεις Αμερικανών ειδικών ότι η Β. Κορέα μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες έναν πυρηνικό αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος, η Πιονγκγιάνγκ καταδίκασε σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων έναν Αμερικανό υπήκοο κορεατικής καταγωγής, που δικάστηκε αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εγκλήματα κατά του κράτους και συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.
 • Γαλλία

  • Βιογραφικό... από χέρι
   Σε γραφολογικές μελέτες στηρίζονται οι προσλήψεις στη Γαλλία Πώς θα σας φαινόταν αν στην πρώτη συνέντευξη για δουλειά σάς ζητούσαν ένα δείγμα γραφικού χαρακτήρα; Οι Γάλλοι κυρίως εισάγουν τη νέα τάση και βγάζουν τις γραφολογικές μελέτες από το περιθώριο, επαναφέροντας τη... χειρόγραφη λογική στην εποχή των υπολογιστών.
 • Ιταλία

  • Οι Ιταλοί δεν θέλουν πια να γίνουν πιτσαδόροι
   Θύμα της λιτότητας πέφτει τώρα και... το εθνικό έδεσμα της Ιταλίας. Οχι, οι πιτσαρίες δεν κλείνουν λόγω οικονομικής κρίσης, αντιθέτως ξεφυτρώνουν νέες σαν τα μανιτάrια, γιατί ένα κομμάτι ή ακόμη και μια ολοκλήρη πίτσα παραμένουν περισσότερο από ποτέ η δημοφιλέστερη επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό.
 • Οικονομικές έρευνες και μελέτες,

  • Εβαλε τα γυαλιά στους ακαδημαϊκούς
   Ο 28χρονος φοιτητής που αποκάλυψε τα λάθη στην ανάλυση των Ράινχαρτ - Ρόγκοφ Ο Τόμας Ερντον δείχνει τα λάθη στους υπολογισμούς των Κάρμεν Δεν πίστευε στα μάτια του ο διδακτορικός φοιτητής Τόμας Ερντον όταν προσπαθούσε να επαληθεύσει τα αποτελέσματα της οικονομικής ανάλυσης των καθηγητών του Χάρβαρντ, Κάρμεν Ράινχαρτ και Κένεθ Ρόγκοφ.
 • Συνθήκες εργασίας

  • Είδηση για μία βδομάδα, κόλαση για μια ζωή
   Με την ΙΛΑΝΑ ΓΟΥΙΝΤΕΡΣΤΑΪΝ εκπρόσωπο της οργάνωσης «Εργασία πίσω από την ετικέτα» Δεν καλούμε τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ, γιατί τελικά οι εργάτες χάνουν τις δουλειές τους. Ούτε δίνουμε λίστες με «καλές» και «κακές» εταιρείες, γιατί δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο στις βιομηχανίες ενδύματος