Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟ 30% ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 2013 ΑΝΕΡΓΙΑ (ΚΕΠΕ) ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ (MOODY'S)

Εκρηκτικό το μείγμα ανεργία - κόκκινα δάνεια

Από τους νέους ανέργους ένας στους τέσσερις θα δηλώσει αδυναμία να πληρώνει τα δάνειά του

«Μολότοφ» ανεργίας εκτινάσσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια απειλώντας τις τράπεζες. Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο ρυθμός επιβάρυνσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με ξένους αλλά και εγχώριους οίκους αξιολόγησης και αναλυτές να περιμένουν τα χειρότερα.

Πλήρες θέμα...

 • Alpha Bank

  • Ανεβάζει τον πήχυ στα 550 εκατ. (12%) η Alpha
   Πιάνει το στόχο του 10% και ανεβάζει τον πήχυ στο 12% η Alpha Bank, δηλαδή στα 550 εκατ. ευρώ, δύο εβδομάδες πριν απ' την έναρξη της περιόδου αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Διαδικασία, που προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου, τη στιγμή που JP Morgan, Citigroup, Credit Agricole και HSBC, που έχουν οριστεί ανάδοχοι της αύξησης, εγγυώνται τη συγκέντρωση του ελάχιστου απαιτούμενου της ιδιωτικής συμμετοχής.
 • Ασφαλιστικά ταμεία

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ (πρώην υπουργός Εργασίας) Μειώσεις συντάξεων αν δεν ληφθούν μέτρα
   Η αύξηση της ανεργίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη ανατροπή της αναλογίας εργαζομένων - συνταξιούχων. Εάν συνυπολογίσουμε ότι πολλοί δεν πληρώνουν εισφορές, τότε οι συνέπειες είναι οδυνηρές για τα Ταμεία Από τα περίπου 34 δισ. που είναι ετησίως οι δαπάνες για τις συντάξεις, τα 16 δισ. καλύπτονται από κρατική επιχορήγηση και κοινωνικούς πόρους και τα 18 δισ. από εισφορές. Καμπανάκι για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και νέες μειώσεις στις συντάξεις από το 2014 αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, χτυπάει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
 • Αυθαίρετα

  • ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ 500.000 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ Πυροσβέστης το υπουργείο της «φωτιάς» στα αυθαίρετα
   Εντός Μαΐου η κατάθεση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα Στην έκδοση καθησυχαστικής ανακοίνωσης προχώρησε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά το σάλο που ξέσπασε από την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό στο σύνολό του τον ισχύοντα νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα, θέτοντας σε δοκιμασία συνολικά το θεσμικό οικοδόμημα της νομιμοποίησης και τακτοποίησης αυθαιρέτων.
  • Οι κατηγορίες που νομιμοποιούνται και εξαιρούνται
   Εντός Μαΐου η κατάθεση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα Με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ διαχωρίζονται τα αυθαίρετα προ και μετά του 1983, όπως επίσης οι όροι και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα γίνεται νομιμοποίηση ή τακτοποίησή τους. Αναλυτικά, προβλέπεται ότι:
 • ΟΑΕΕ

  • * ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΟΙ 700.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ερχεται κεφαλικός φόρος 25 ευρώ/μήνα στον ΟΑΕΕ
   Νέα ανατροπή για 700.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, μετά την αποτυχία να περάσει ρύθμιση για μείωση 35% στις συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ, σχεδιάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια διάσωσης του ΟΑΕΕ, αλλά και των πιέσεων που ασκεί η τρόικα για άμεση λύση στα οικονομικά του Ταμείου.