Έντυπη Έκδοση

ΡΕΚΟΡ 27,2% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 59,1% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

«Θα, θα, θα...» Μπαρόζο για την ανεργία

Νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο της ανεργίας στην Ε.Ε. έκανε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την ώρα που η Eurostat ανακοίνωνε ακόμη μία φορά ιστορικά υψηλά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, με την ανεργία των νέων να βρίσκεται στο 24%.

Ο πρόεδρος Μπαρόζο αναφέρθηκε στην παρουσίαση ενός «φιλόδοξου» σχεδίου για την απασχόληση των νέων, που θα υποβληθεί στους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς η κατάσταση που επικρατεί είναι επείγουσα.

Αναφερόμενος στο σύμφωνο για την ανάπτυξη, ύψους 120 δισ. ευρώ, που αποφασίστηκε τον περασμένο χρόνο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27», ο πρόεδρος Μπαρόζο δήλωσε ότι η υλοποίησή του βρίσκεται «χαμηλότερα των προσδοκιών». Θα ήταν «εξαιρετικό εάν κατορθώναμε να ενισχύσουμε αυτή τη διάσταση μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», είπε.

Η Eurostat ανακοίνωσε νέα δραματικά ρεκόρ ανεργίας, με την Ελλάδα να βρίσκεται πρώτη και στην ανεργία με 27,2% αλλά και στην αύξησή της (από 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 σε 27,2% τον Ιανουάριο του 2013). Μετά την Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας καταγράφεται στην Κύπρο (από 10,75% σε 14,2%), στην Ισπανία (από 24,1% σε 26,7%) και στην Πορτογαλία (από 15,1% σε 17,5%).

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται σε Ελλάδα (27,2%), Ισπανία (26,7%) και Πορτογαλία (17,5%) με τα χαμηλότερα σε Αυστρία (4,7%), Γερμανία (5,4%), Λουξεμβούργο (5,7%) και Ολλανδία (6,4%).

Δραματικά είναι τα ποσοστά της ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών, καθώς, σύμφωνα με την Eurostat, τον Μάρτιο η ανεργία των νέων παρέμεινε σταθερή (σε σχέση με τον Φεβρουάριο) στο 23,5% στην Ε.Ε. και στο 24% στην Ευρωζώνη. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (59,1% τον Ιανουάριο), στην Ισπανία (55,9%) στην Ιταλία (38,4%) και στην Πορτογαλία (38,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία και την Αυστρία (7,6%) και στην Ολλανδία (10,5%).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αγροτική πολιτική
Η Κομισιόν ζητά πίσω 123,3 εκατ. από γεωργικά κονδύλια
ΔΗΜΑΡ
Προ Μνημονίου διανοούμενοι και μετά... δια(γ)νοούμενοι
Τι κρύβει το φλερτ της ΔΗΜΑΡ με ευρω- σοσιαλιστές
Επενδύσεις
Ανά τον κόσμο για ...καμιά επένδυση
Ευρωζώνη
Διάλυση της Ευρωζώνης υποστηρίζει ο Λαφοντέν
Ευρωπαϊκή Ενωση
«Θα, θα, θα...» Μπαρόζο για την ανεργία
Μνημόνιο
Αρον άρον Μνημόνιον σ' αυτούς
ΠΑΣΟΚ
Αρχηγός για συμμαχίες
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην... πόρτα του ευρώ
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε αυξήσεις στους αστυνομικούς
Άλλες ειδήσεις
Απεβίωσε ο καθηγητής Αλέξ. Κατσαντώνης