Έντυπη Έκδοση

Τι κρύβει το φλερτ της ΔΗΜΑΡ με ευρω- σοσιαλιστές

Οι επαφές του Φώτη Κουβέλη στις Βρυξέλλες έδωσαν τροφή στις συζητήσεις που θέλουν τη ΔΗΜΑΡ να εντάσσεται στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και όχι στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Οσο και αν η πολιτική σημειολογία των συναντήσεων του προέδρου οδηγεί σε τέτοια συμπεράσματα, δεν αναμένεται να κινηθούν σύντομα οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το στίγμα έδωσαν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, και με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς.

Οι επαφές έγιναν σε καλό κλίμα στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έμειναν ασχολίαστες στην Αθήνα από τον άλλοτε σύντροφο του Φ. Κουβέλη και σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Παπαδημούλης φρόντισε να επισημάνει ότι πουθενά στο πρόγραμμα δεν υπήρχε συνάντηση με την ευρωομάδα της Αριστεράς, στην οποία, όπως επισήμανε ο ίδιος, είχαν διαπρέψει ο Κύρκος, ο Παπαγιαννάκης και ο Φιλίνης. Προφανώς, όχι τυχαία.

Η αλήθεια είναι ότι στην Αγίου Κωνσταντίνου, έπειτα από έντονο προβληματισμό, δεν προκρίνουν την ένταξη του κόμματος στην ομάδα της Ευρωαριστεράς, αλλά ούτε και στους Οικολόγους. Για άλλους λόγους, όμως, δεν θέλουν στην παρούσα κατάσταση να επισπεύσουν την ένταξή τους στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών.

Ο πρώτος είναι ότι σε αυτή ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Κόμμα με το οποίο δεν θέλουν να συνεργαστούν, παρ' ότι εν πολλοίς απευθύνονται στο ίδιο ακροατήριο.

Ο δεύτερος είναι πως ακόμη έχουν περιθώριο χρόνου. Μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2014 δεν έχουν κάτι που να τους πιέζει να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Τέλος, ρόλο παίζει -κατά ορισμένα στελέχη- η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οσο και αν δεν είναι το μείζον, μια αποχώρησή του θα τους εξυπηρετούσε καλύτερα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Σχετικά θέματα: ΔΗΜΑΡ
Προ Μνημονίου διανοούμενοι και μετά... δια(γ)νοούμενοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αγροτική πολιτική
Η Κομισιόν ζητά πίσω 123,3 εκατ. από γεωργικά κονδύλια
ΔΗΜΑΡ
Προ Μνημονίου διανοούμενοι και μετά... δια(γ)νοούμενοι
Τι κρύβει το φλερτ της ΔΗΜΑΡ με ευρω- σοσιαλιστές
Επενδύσεις
Ανά τον κόσμο για ...καμιά επένδυση
Ευρωζώνη
Διάλυση της Ευρωζώνης υποστηρίζει ο Λαφοντέν
Ευρωπαϊκή Ενωση
«Θα, θα, θα...» Μπαρόζο για την ανεργία
Μνημόνιο
Αρον άρον Μνημόνιον σ' αυτούς
ΠΑΣΟΚ
Αρχηγός για συμμαχίες
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην... πόρτα του ευρώ
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε αυξήσεις στους αστυνομικούς
Άλλες ειδήσεις
Απεβίωσε ο καθηγητής Αλέξ. Κατσαντώνης