Έντυπη Έκδοση

Εξώδικο κατά «Αθηνάς» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με εξώδικο προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο κορυφώθηκαν χθες οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας Ιωαννίνων ενάντια στο σχέδιο συγχώνευσης σχολών και τμημάτων «Αθηνά».

Το εξώδικο απέστειλαν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως και φοιτητές, καθώς, σύμφωνα με τις διαρροές στον Τύπο, καταργείται το ιδρυμένο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, μεταφέρεται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών και δεν ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών προς τον πρύτανη και Ηπειρώτες πολιτικούς για το αντίθετο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατόπιν συνεδρίασης, εξέφρασε ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της, για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης.

Μάλιστα θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη αγνοεί και είναι αντίθετη με τις μέχρι τώρα ειλημμένες αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά καθ'οιονδήποτε τρόπο εξορθολογισμό στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αντίθετα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πλήττει την προοπτική ανάπτυξης του Ιδρύματος.

Τέλος επισημαίνεται πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιμένει σταθερά στην πρόταση που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία προτείνει την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, το Τμήμα Πληροφορικής, αφού μετονομαστεί σε Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, καθώς και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχέδιο ''Αθηνά''
Εκπαίδευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ,
Δεν πέτυχε τον Καμίνη, γρονθοκόπησε 12χρονη
Ιδιωιτιοποιήσεις
Χωρίς στέγη πάνω από 1.000 τουριστικά σκάφη
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
«Μεγάλος αδελφός» και στα βαγόνια του Μετρό
Σχέδιο ''Αθηνά''
Εξώδικο κατά «Αθηνάς» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Σχολεία
Από γενιά σε γενιά μάθημα στο ερείπιο
Φωνάζουν αλλά η συντήρηση... αναμένεται
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Εξω οι μισοί διευθυντές, μέσα όσοι έχουν τα προσόντα
Χρυσή Αυγή
Στόλισαν τις λαμπάδες με σβάστικες στη «Διάπλαση των Παίδων»