Έντυπη Έκδοση

Ανεβάζει τον πήχυ στα 550 εκατ. (12%) η Alpha

Πιάνει το στόχο του 10% και ανεβάζει τον πήχυ στο 12% η Alpha Bank, δηλαδή στα 550 εκατ. ευρώ, δύο εβδομάδες πριν απ' την έναρξη της περιόδου αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Διαδικασία, που προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου, τη στιγμή που JP Morgan, Citigroup, Credit Agricole και HSBC, που έχουν οριστεί ανάδοχοι της αύξησης, εγγυώνται τη συγκέντρωση του ελάχιστου απαιτούμενου της ιδιωτικής συμμετοχής.

Σύμφωνα με την τράπεζα, δέλεαρ για την προσέλκυση των ιδιωτών είναι και η μη έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (Cocos). Αυτό επιτρέπει στην Alpha Bank να αποφύγει το δυσθεώρητο κόστος τους, καθώς ανέρχεται σε 7% σε ετήσια βάση.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίζεται στο 0,44 ευρώ/μετοχή. Για κάθε μία νέα κοινή μετοχή, οι επενδυτές θα λάβουν έναν παραστατικό τίτλο δικαιώματος κτήσεως μετοχών (warrant), πλήρως διαπραγματεύσιμο, που θα δίνει το δικαίωμα ανάκτησης των μετοχών για τις οποίες έχει εγγραφεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (κάθε εξάμηνο για τα επόμενα 4,5 έτη), στην τιμή διάθεσης, πλέον ενός ετήσιου περιθωρίου.

Ο αριθμός των warrants που θα δικαιούται ο επενδυτής θα εξαρτηθεί από τον βαθμό κάλυψης της ιδιωτικής τοποθέτησης, υπολογίζεται δε, πως θα κυμανθεί μεταξύ 7,3 και 9 μετοχών.

Παράλληλα, η Eurobank προχωρεί σε κινήσεις ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και ειδικότερα των βασικών κεφαλαίων (Tier 1) μέσω της εξαγοράς υβριδικών τίτλων (έως 580 εκατ. ευρώ).

Η πώληση των τίτλων από τους κατόχους τους είναι εθελοντική.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί στην ονομαστική τους αξία με ταυτόχρονη υποχρέωση των κατόχων των τίτλων για συμμετοχή σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, καλυπτόμενη με μετρητά. Πρακτικά, δηλαδή, στο τέλος της διαδικασίας οι επενδυτές θα πάρουν μετοχές αντί για μετρητά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Alpha Bank
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Alpha Bank
Ανεβάζει τον πήχυ στα 550 εκατ. (12%) η Alpha
Ασφαλιστικά ταμεία
Μειώσεις συντάξεων αν δεν ληφθούν μέτρα
Αυθαίρετα
Πυροσβέστης το υπουργείο της «φωτιάς» στα αυθαίρετα
Οι κατηγορίες που νομιμοποιούνται και εξαιρούνται
ΓΣΕΕ
Εκρηκτικό το μείγμα ανεργία - κόκκινα δάνεια
ΟΑΕΕ
Ερχεται κεφαλικός φόρος 25 ευρώ/μήνα στον ΟΑΕΕ