Έντυπη Έκδοση

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

«Εχει χωροθετηθεί να γίνει γήπεδο»

Δεν μπορεί να μπλοκαριστεί στο ΣτΕ μια απόφαση για κατασκευή», επισημαίνει ο αρχιτέκτονας

«Η ΑΕΚ, εφόσον εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, μπορεί να κατασκευάσει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι αυτό που σας λέω δεν είναι λόγια του αέρα...» δηλώνει στην «Ε» ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης, που το 2005 είχε φτιάξει τα σχέδια (για λογαριασμό του Δημήτρη Μελισσανίδη) για την «Αγια-Σοφιά» στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τότε είχε σχεδιάσει γήπεδο που η χωρητικότητα πλησίαζε τις 37.000 θέσεις. Οκτώ χρόνια αργότερα, άρχισαν οι εκπτώσεις, καθώς, σύμφωνα με την άποψη που καταθέτει η ΑΕΚ, μπορεί να κατασκευάσει ένα «28άρι» στο ιδιόκτητο οικόπεδό της.

«Η έκταση που έχει η ΑΕΚ στη διάθεσή της είναι 27 στρέμματα, ενώ η Δημοτική Αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας έχει υποσχεθεί ότι θα της παραχωρήσει άλλα τρία στρέμματα. Σε συνολικό χώρο 30 στρεμμάτων και βάσει των προδιαγραφών που θέτει η ΟΥΕΦΑ, είναι εφικτή η κατασκευή γηπέδου με μέγιστη χωρητικότητα τις 28.000 θέσεις», τονίζει σχετικά ο κ. Αγιοστρατίτης.

- Εχετε μιλήσει με τον κ. Μελισσανίδη για να γίνουν νέες μελέτες;

«Ακόμα όχι, αλλά αν μας το ζητήσει, ευχαρίστως θα το κάνουμε και πάλι. Αλλωστε είναι γνωστό πως το γραφείο μου έχει κάνει κι άλλη μελέτη για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη διοίκηση της ομάδας τότε ήταν οι κ. Θανόπουλος, Αδαμίδης, αλλά οι μακέτες δεν δημοσιοποιήθηκαν».

- Μπορεί το έργο να μπλοκαριστεί από την προσφυγή πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας;

«Οχι, δεν μπορεί να μπλοκαριστεί. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει χωροθετηθεί για να γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Επιπλέον, όπως είχαμε σχεδιάσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα είχε πιο ήπιες χρήσεις στους υπόλοιπους χώρους του σε σχέση με αυτούς που είχε δημιουργήσει ο κ. Γρανίτσας όταν το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν στο φάκελο με τα ολυμπιακά έργα».

- Εκτιμάτε πως ένα γήπεδο 28.000 θέσεων καλύπτει την ΑΕΚ;

«Αυτό είναι κάτι που θα το απαντήσουν οι παράγοντες της ομάδας. Με όσα ισχύουν διεθνώς, και με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν κατασκευάζονται μεγάλα γήπεδα, καθώς έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης που το καλύπτουν οι σύλλογοι και όχι η πολιτεία».

- Ο κατασκευαστής του έργου μπορεί να πιάσει άμεσα δουλειά εάν βρεθεί χρηματοδότης;

«Προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες για να προχωρήσει το έργο, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες. Πρέπει δηλαδή να ολοκληρωθούν οι στατικές, οι μηχανολογικές και οι περιβαλλοντολογικές μελέτες. Οταν ολοκληρωθούν, τότε το έργο μπορεί να προχωρήσει».

- Χρονικά, μπορούμε να προσδιορίσουμε την έναρξη των έργων αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν τα λεφτά;

«Καλό είναι να μην πουλάμε ελπίδες στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Και το λέω αυτό γιατί ουσιαστικά η ομάδα ακόμα δεν έχει διοίκηση. Οταν βρεθεί το σχήμα που θα θελήσει να προχωρήσει την κατασκευή του γηπέδου, τότε όποιος αναλάβει το έργο θα μπορεί να προσδιορίσει χρονικά και την αποπεράτωσή του».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Αθλητικές εγκαταστάσεις
ΑΕΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Champions League
Φεστιβάλ... μπίρας
Αθλητικές εγκαταστάσεις
«Εχει χωροθετηθεί να γίνει γήπεδο»
ΟΠΑΠ
«Να μείνει ανοιχτή η κάνουλα»
Ποδόσφαιρο
«Θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Πρώτα η αδειοδότηση
Περιμένει απαντήσεις
Εκλογές και μετά Γιαννιώτας