Έντυπη Έκδοση

Κινηματογραφική καριέρα για το «Γάλα»

Ηταν το 2006, όταν το «Γάλα» ήρθε από τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θέατρου να ταράξει τα ύδατα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Προμηθέας Αλειφερόπουλος και Ομηρος Πουλάκης στους ρόλους που πρώτοι δίδαξαν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Παπαχρόνης και ο Γιάννος Περλέγκας Προμηθέας Αλειφερόπουλος και Ομηρος Πουλάκης στους ρόλους που πρώτοι δίδαξαν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Παπαχρόνης και ο Γιάννος Περλέγκας Η συγκλονιστική ιστορία των τριών ηρώων του Βασίλη Κατσικονούρη, μιας μάνας μετανάστριας και των δύο γιων της, μεταγγίστηκε στο κοινό μέσα από τις, απολύτως συντονισμένες στις υψηλές απαιτήσεις του έργου, μοναδικές ερμηνείες της Μάνιας Παπαδημητρίου, του Γιάννου Περλέγκα και βέβαια του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη, που πρόλαβε στο σύντομο βιογραφικό του να προσθέσει έναν απαράμιλλα ευαίσθητο «Λευτέρη».

Εκτοτε, το έργο διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη θεατρική τροχιά και σε άλλες σκηνές, ακόμα και εκτός Ελλάδας: ήδη παίζεται σε Σερβία, Πολωνία και Κύπρο, ενώ σύντομα θα παίζεται και στη Γερμανία. Να όμως που ο σκηνοθέτης Γιώργος Σιούγας δεν «φοβήθηκε» τη θεατρική καταβολή του έργου. Αποφάσισε να γυρίσει το «Γάλα» σε ταινία, έχοντας, ωστόσο, ως εχέγγυο, τη συμβολή του ίδιου του Κατσικονούρη στο σενάριο. Με τους ρόλους αναμετρώνται ήδη κινηματογραφικά, αφού τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, η Ιωάννα Τσιριγκούλη (Ρήνα), ο Ομηρος Πουλάκης (Αντώνης) και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Λευτέρης), αλλά και η Ηρώ Μπέζου (Νατάσα).

«Το σενάριο του Βασίλη Κατσικονούρη», εξηγεί ο 35χρονος σκηνοθέτης, που γι' αυτή την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία βουτάει στα βαθιά, «δεν μπορεί να απαρνηθεί τη θεατρική του δομή, παρ' όλα αυτά θα ήθελα η ταινία να μη θυμίζει θεατρικό (...). Το "Γάλα" πραγματεύεται "βαριά" θέματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα καταλήξουμε με μια "βαριά" ταινία. Η "ελαφρότητα" της υποκριτικής και το χιούμορ είναι για μένα πολύ σημαντικοί παράγοντες για να αναδείξουν όλες τις ποιότητες του σεναρίου με τρόπο ειλικρινή, λιτό αλλά βίαιο, ποιητικό αλλά και λαϊκό, με άξονα πάντα την αλήθεια».

Στην ταινία, που είναι μια παραγωγή των CL Productions, ODEON, Faliro House Productions αλλά και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Γιάννης Δρακουλαράκος, το μοντάζ ο Γιάννης Τσιτσόπουλος και τα σκηνικά και τα κοστούμια η Εύα Νάθενα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη: Ελευθερία Αρβανιτάκη - Τάνια Τσανακλίδου
Ενα ντουέτο που αψηφά το μελαγχολικό καλοκαίρι
Συνέντευξη: Λένα Πλάτωνος
«Πλησίασα τον Καβάφη σαν να 'μουν η μητέρα του»
Κινηματογράφος
Κινηματογραφική καριέρα για το «Γάλα»
Λογοτεχνία
Η κρίση και η ελληνική λογοτεχνία
Κριτική θεάτρου
Οι φυλές των Μπόρκμαν
Ο φόβος του άνδρα για τη γυναίκα
Συνέντευξη: Ολγα Ζαχαριάδου
«Εμείς περπατούσαμε στους δρόμους των αρχαίων Αθηναίων»
Τζέιμς Λαβέλ
Η αμοιβή του καλλιτέχνη είναι ηθική υποχρέωση
Συνέντευξη: Γιαν Φαμπρ
Το μυαλό είναι το πιο σέξι σημείο του σώματος
Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Κάθε παράσταση και high light
Κόμικς
Σαρκάζοντας τον Σαρκό...
10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κόμικς
Frank Miller και «Xerxes»