Έντυπη Έκδοση

ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΙΑ ΒΟΗΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ

Σε εκλογική ετοιμότητα η Ν.Δ.

Με κεντρικό σύνθημα «φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές» ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε σε προεκλογική ετοιμότητα τη Ν.Δ. «Το πρόβλημα είναι ότι χρόνο μπορεί να μην έχουμε, μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα, πρέπει λοιπόν να βιαστούμε, να κάνουμε τη νύχτα μέρα...» είπε απευθυνόμενος στα 470 μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής που εξελέγη από το 8ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ.

Ο Αντ. Σαμαράς με τον νεοεκλεγέντα γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο Ο Αντ. Σαμαράς με τον νεοεκλεγέντα γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο για διπλές εκλογές τον Νοέμβριο (εθνικές και δημοτικές) έχει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά ότι στις εκλογές «θα οδηγήσει η ανάγκη για μηδενισμό του κοντέρ». «Είναι τόσες οι ανατροπές στις ζωές των πολιτών, που και να συνεχίσει να είναι ισχυρός ο Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα χρειαστεί νωπή εντολή για να συνεχίσει» είπε.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τη Δευτέρα θα ανακηρυχθεί από τον Α. Σαμαρά αντιπρόεδρος του κόμματος όπως και ο Σταύρος Δήμας. Οι τομείς που θα αναλάβουν είναι ενέργεια, ανάπτυξη και οικονομία ο πρώην επίτροπος και εξωτερική πολιτική και διοίκηση ο πρώην υπουργός και δήμαρχος, ο οποίος ενδεχομένως να τεθεί και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ασ' το Ανδρέα»

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να κατεβεί μόνο ένας υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, και να εκλεγεί «διά βοής». Βέβαια ο Α. Σαμαράς είπε ότι θα στηθούν κάλπες «αν υπάρχει έστω και ένας που να το θέλει», όπως έγινε και με την εκλογή του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλα και είχε ζητήσει τότε ο Κιλτίδης να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία όπως και έγινε. Αλλά κανείς δεν αντέδρασε.

«Το θέλω εγώ» φώναξε ο Λυκουρέντζος. «Ασ' το Ανδρέα» του απάντησε ο Σαμαράς. Δεν μίλησε ούτε κάποιος από τους εναπομείναντες «ντορικούς» στη Ν.Δ. Ετσι ο Α. Λυκουρέντζος εξελέγη γραμματέας χωρίς να υπάρξει η βάσανος τυχόν λευκών και άκυρων που θα ερμηνεύονταν ως δυσαρέσκεια.

Κάλπες στήθηκαν για την εκλογή των 7 αιρετών θέσεων της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας, που θα είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος και το οποίο αντικαθιστά το Πολιτικό Συμβούλιο του Καραμανλή. Από τους 13 υποψήφιους αποχώρησαν δύο, ο Γ. Αναγνωστάκος, γραμματέας απόδημων που επέμεινε να κατεβεί αλλά ο Α. Σαμαράς του είπε ότι δεν θα τον στηρίξει, αν και είναι στενός του συνεργάτης, γιατί ήδη έχει μια κομματική θέση, και ο Δημήτρης Τσιγγούνης, μέλος Π.Ε.

Ετσι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. εξελέγησαν οι: Δένδιας Νικόλαος (266 ψήφοι), Ταυρής Φίλιππος (221), Βόζεμπεργκ Ελίζα (187), Κουμουτσάκος Γεώργιος (159), Πτωχός Δημήτριος (158), Πανοζάχος Δημήτριος (158) και Κακαλή Αθανασία (124). Πρόκειται για στελέχη που τάσσονται με τη σκληρή γραμμή Σαμαρά. Εκτός έμειναν οι: Τζίμας Μαργαρίτης, Βερναδάκης Γεώργιος, Ηλιόπουλος Ηλίας και Χαλιλοπούλου Χριστίνα.

Σημαία το Μνημόνιο

Ο πόλεμος κατά του Μνημονίου θα είναι η στρατηγική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά εν όψει των όποιων εξελίξεων. «Εχουμε σχέδιο για να βγάλουμε την οικονομία από τα δεσμά του Μνημονίου, έχουμε σχέδιο να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» είπε στην ομιλία του. «Στόχος μας είναι να φρενάρουμε τις απαραίτητες αλλαγές που περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, το Μνημόνιο».

Ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουλίου η Ν.Δ. θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για έξοδο από την κρίση (στο Ζάππειο). Με επίκεντρο το Μνημόνιο εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ αλλά και όσων το ψήφισαν φωτογραφίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Οσο περνάει ο χρόνος, εκείνοι που θα δυσκολεύονται να εξηγήσουν τις επιλογές τους είναι όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο, όχι εμείς που διαχωρίσαμε τη θέση μας» είπε.

Ο Α. Σαμαράς ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα Λ. Ζαγορίτη. Εδωσε οδηγίες προς ναυτιλλομένους. «Ζητώ από σας, στην πορεία αυτή της παράταξης, να γίνετε το παράδειγμα ήθους και σύγχρονης συμπεριφοράς για τους συμπολίτες μας» είπε. «Από τον "Τειρεσία" της συνείδησης του Ελληνα πολίτη θα βγει όποιο κόμμα κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν, πάρει απόσταση από το ζοφερό παρόν και εμπνεύσει τη στρατηγική της ελπίδας» είπε.

Εστειλε το μήνυμα ότι τα περί αυτοκριτικής και αυτοκάθαρσης βγαίνουν από το λεξιλόγιο της επόμενης μέρας. «Η νέα Ν.Δ. δεν έχει πια να απολογηθεί για τίποτε» είπε. «Κι επιτέλους, τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει σήμερα τι έγινε χθες, ούτε τι έγινε προχθές...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Εκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Σαν τις 7 πληγές του Φαραώ
Υπουργείο Εθν. Άμυνας
Βενιζέλος: Στον εισαγγελέα τα έγγραφα για μίζες στα Ναυπηγεία
Υπόθεση Siemens
Δ. Παπούλιας: Θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου
Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα: Συμφωνώ σε πολλά με τον Παπακωνσταντίνου, αλλά «είναι απελπισμένος»
Νέα Δημοκρατία
Σε εκλογική ετοιμότητα η Ν.Δ.
ΛΑΟΣ
Αντι-ΚΚΕ παραλήρημα από βουλευτές του ΛΑΟΣ με αφορμή την απεργία ναυτεργατών
Αριστερά
Το αδιέξοδο, αριστερά της κρίσης
Μοσχονάς: Προτάσεις για το άμεσο μέλλον
Βερναρδάκης: Πρέπει να διατυπώσει πρόγραμμα
ΕΣΠΑ
Σε 6 μήνες, απορρόφηση όση την περασμένη 3ετία
ΣΥΝ
ΣΥΝ προς ΠΑΣΟΚ: «Μην το ψηφίσετε»
Κυπριακό
Στα μαχαίρια Χριστόφιας - Ντάουνερ