Έντυπη Έκδοση

ALFA ROMEO GIULIETTA

Το καλύτερο δώρο

Τα γενέθλια μιας μάρκας συνήθως περνούν απαρατήρητα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για την Alfa Romeo, μια φίρμα που έχει διαπρέψει στους αγώνες και διαθέτει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Η ιταλική εταιρεία που τόσο αγάπησαν και οι Ελληνες οδηγοί, λόγω των ανόθευτων χαρακτηριστικών των μοντέλων της, πρόσφατα γιόρτασε τα 100 χρόνια παρουσίας της στον χώρο του αυτοκινήτου.

Η διαδρομή της όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν εύκολη. Πληγώθηκε από τα λάθη των ανθρώπων που ανέλαβαν την τύχη της και λίγο έλειψε να βρεθεί μόνιμα στη λίστα με τις προβληματικές μάρκες. Τελικά όμως τα κατάφερε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Fiat.

Τα γενέθλια της Alfa Romeo γιορτάστηκαν και στην Ελλάδα. Η άψογη εκδήλωση έγινε σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του πλανήτη Γη, στο Σούνιο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το ξεχωριστό αρχαίο μνημείο.Ψυχή της εκδήλωσης ήταν η Κορίνα Πατέλη, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Fiat Auto Hellas. Οι οικοδεσπότες Ενρίκο Ατανάζιο, Ανδρέας Μπούμπαρης και Γιώργος Κατσαρός, ανώτατα στελέχη της διοίκησης του ομίλου, δεν έκρυβαν τη χαρά τους. Είχαν διπλή χαρά γιατί, εκτός από τα γενέθλια, παρουσίασαν ένα από τα καλύτερα μικρομεσαία premium αυτοκίνητα, τη νέα Alfa Romeo Giulietta. Ενα μοντέλο που κοιτάει στα μάτια τα Audi Α3 και BMW Σειράς 1.

Εχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές στο νέο ιταλικό αυτοκίνητο, αλλά τώρα θέλουμε να σταθούμε σε τέσσερα σημεία.

Κατ' αρχάς να τονίσουμε ότι είναι ένα από τα ομορφότερα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Αρέσει και στους φανατικούς οπαδούς των γερμανικών αυτοκινήτων, το διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της μικρής δοκιμής.

Ομως το ισχυρότερο όπλο του αυτοκινήτου είναι η πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Ακόμη και στο ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο στα περίχωρα του Σουνίου, καταπίνει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Στρίβει σαν τρένο και το νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης σου δίνει τη σωστή δόση πληροφόρησης. Το πλαίσιο είναι στιβαρό και συμπεριφέρεται σαν ένα ενιαίο τμήμα.

Υπάρχουν όμως άλλα δύο ατού τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα βασικά κριτήρια επιλογής, οι κινητήρες και οι τιμές.

Τώρα, δύο υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ βενζίνης 1.4 120 ίππων και 1.4 Multiair 170 ίππων. Αργότερα η κορυφαία έκδοση QV 1.750 Tbi, 235 ίππων. Οδηγήσαμε τις δύο πρώτες εκδόσεις και προτείνουμε τη μικρότερη σε ιπποδύναμη, λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Οι τιμές είναι χωρίς φόρο πολυτελείας, Progression 120 ίππων 20.400 ευρώ, Distinctive 21.700 ευρώ, αντίστοιχα για τους 170 ίππους 22.300 και 23.600 ευρώ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Alfa Romeo
Το καλύτερο δώρο
Seat
Μειωμένες τιμές
Άλλες ειδήσεις
Μικρές ειδήσεις