Έντυπη Έκδοση

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

52% των Βρετανών δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς

ΠΑΝΩ από τα μισά βρετανικά νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, 52% δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, έναντι 35% το 2006.

Πλήρες θέμα...

 • Ιταλία

  • Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Από φθινόπωρο τα νέα στην ιταλική σκακιέρα
   Μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Δεκαοκτώ του Μπερλουσκόνι, με πόσες; Στην έκκληση του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, «να υπερισχύσει το συμφέρον της Ιταλίας», καθρεφτίζεται όλη η αβεβαιότητα για το κατά πόσο μπορούν πράγματι να τηρηθούν ισορροπίες στην κυβέρνησή του, μετά την οριστική καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Ανώτατο Δικαστήριο και τη μετάδοση βιντεοσκοπημένου μηνύματός του στα όρια της απόδοσης «τραγικού» μονολόγου.
 • Μετανάστες και πρόσφυγες

  • ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ «Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού»
   Η οργάνωση Kids Parlement στο Βέλγιο συσπειρώνει τους μικρούς μετανάστες * Βασικό αίτημα, η αναθεώρηση των διαδικασιών για άσυλο Η 14χρονη Tooba και ο 17χρονος Ahsan άφησαν πίσω τους το Πακιστάν και τους Ταλιμπάν και παλεύουν να στήσουν τη ζωή τους στην Ευρώπη Το ζήτημα της χορήγησης ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών βρίσκεται στο προσκήνιο στην Ελλάδα, με αφορμή και την οδύσσεια του νιγηριανής καταγωγής Γιάννη Αντετοκούμπο, που παίζει στην Εθνική Ελλάδας και έκανε μετεγγραφή στο ΝΒΑ.
  • Πιο κακοτράχαλος για τους ανήλικους ο δρόμος της προσφυγιάς
   Παιδιά το 46% των προσφύγων και το 34% όσων ζητούν άσυλο Αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των ανηλίκων που ζητούν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους χιλιάδες ασυνόδευτα ή διαχωρισμένα από τις οικογένειές τους παιδιά Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το 2011 το 46% των προσφύγων και το 34% των αιτούντων άσυλο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι παιδιά κάτω των 18 ετών.
  • Ολο και πιο δύσκολα παντού η νομιμοποίηση των μεταναστών
   Δύο φορές βίωσε τον εγκλεισμό σε Κέντρα Κράτησης η οικογένεια Jafari, φεύγοντας από το Αφγανιστάν μια φορά στην Τουρκία και μια στην Ελλάδα Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε η βελγική Δικαιοσύνη, με την απόρριψη από το ΣτΕ του αιτήματος της εξαμελούς αφγανικής οικογένειας Τζαφαρί για παραμονή της στη χώρα. Ούτε η εμφανής κακοποίηση του ενός παιδιού της οικογένειας από τους Ταλιμπάν δεν συντέλεσε στην έγκριση του αιτήματος.
 • Επιστημονικές έρευνες

  • ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ολοι προερχόμαστε από έναν «Αδάμ» και μία «Εύα»
   Μπορεί τα γραφόμενα στην Παλαιά Διαθήκη να τίθενται σε αμφισβήτηση, οι κοινοί πρόγονοι όμως όχι. Ακούτε χρυσαύγουλα; (εργο του Λουκά Κράναχ) Σχεδόν όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες της εποχής μας έλκουν την καταγωγή τους από έναν «Αδάμ» και αντίστοιχα από μία «Εύα», που ζούσαν πριν από περίπου 135.000 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα γενετική ανάλυση Αμερικανών επιστημόνων.
 • Αίγυπτος

  • Και πάλι στις πλατείες οι οπαδοί του Μόρσι
   Χιλιάδες οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι στην Αίγυπτο συγκεντρώνονταν χθες στις δυο πλατείες του Καΐρου όπου συνεχίζονταν οι παραδοσιακές καθιστικές διαμαρτυρίες, αγνοώντας τις αρχές που από την Πέμπτη έχουν προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτού του είδους η διαμαρτυρία.
 • Γερμανία

 • Συνθήκες εργασίας

  • Οπου ακούς χαμηλό κόστος, ανθρώπινο κρέας μυρίζει
   Η Apple έκοψε τη συνεργασία της με την κινεζική Foxconn και προτίμησε την Pegatron, που είναι ίδια και χειρότερη... Από το forum.prisonplanet.com: «Ενα χαλασμένο μήλο καταστρέφει ολόκληρο το κλαδί - Τα καλά iphones είναι φτιαγμένα από υλικά που ανακυκλώνονται» Τι κι αν η Apple έκανε το απαραίτητο λίφτινγκ διακόπτοντας τη συνεργασία με την κινεζική Foxconn λόγω του σκανδάλου για απαράδεκτες εργασιακές πρακτικές και «θύματα» ακόμη και ανηλίκους!
 • Άλλες ειδήσεις