Έντυπη Έκδοση

Εγκύκλιος ρυθμίζει τις οφειλές 2013 και πίσω

Ξεμπλοκάρουν τα χρέη στο ΙΚΑ

Δίνεται η ύστατη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην πρόσφατη ρύθμιση των 48 δόσεων για παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΑΝΑΣΑ για χιλιάδες ασφαλισμένους αποτελεί η νέα εγκύκλιος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που προωθούν το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΙΚΑ. Η νέα διάταξη θα δώσει μια ύστατη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην πρόσφατη ρύθμιση των 48 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν ώς το τέλος του 2012, αλλά αδυνατούσαν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων, καθώς χρωστάνε εισφορές του τρέχοντος έτους. Η εγκύκλιος δίνει σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις τις τρέχουσες εισφορές.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ 9 λάθη και 8 παγίδες σε 2 εκατ. δηλώσεις
   Ακυρώθηκε στην ουσία η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης από τα λάθη του Taxis αλλά και των φορολογουμένων Το θέατρο του παραλόγου ζουν οι φορολογούμενοι που πίστεψαν, μετά τις εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικών, ότι με την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων θα απαλλαχθούν από τις ουρές των εφοριών.
 • Ακίνητα

  • Με το σταγονόμετρο οι πωλήσεις κατοικιών
   Σε βαθιά ύφεση παραμένει η αγορά ακινήτων φέτος, καθρεφτίζοντας επακριβώς τη δυστοκία των οικονομικών συναλλαγών των νοικοκυριών γενικότερα. Συγκεκριμένα, κατά 11,6% μειώθηκαν σε ετήσια βάση οι τιμές του συνόλου των οικιστικών ακινήτων το β' τρίμηνο 2013 (-11,3% το α' 3μηνο), συνεχίζοντας έτσι με την ίδια ένταση την κάμψη που είχε σημειωθεί το 2012 (-11,7% έναντι -5,5% το 2011 αντίστοιχα).
 • ΔΕΗ

  • ΔΕΗ Μείωση τιμής βιομηχανικού ρεύματος
   ΩΣ μάννα εξ ουρανού βλέπουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις την ανακοίνωση της ΔΕΗ για εκπτώσεις στα τιμολόγια βιομηχανικού ρεύματος και την αποκατάσταση της αδικίας να μη χρεώνονται ρεύμα, το οποίο δεν χρησιμοποιούν οι μονάδες.
 • ΙΟΒΕ

  • ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Απαισιόδοξοι με αυτά που έρχονται
   Βουλιάζουμε μαζί με το ευρώ Αντίθετη πορεία ακολουθεί η εξέλιξη του οικονομικού κλίματος σε Ευρώπη κι Ελλάδα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση συγκυρίας του ΙΟΒΕ, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και τον Ιούλιο, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε., διατηρώντας την ανοδική τάση που ξεκίνησε τον Μάιο, με το σχετικό δείκτη να αυξάνεται κατά 1,2 και 2,4 μονάδες αντίστοιχα, στις 92,5 και 95,0 μονάδες.
 • ΕΚΤ

  • Σφίγγα ο σωτήρας του ευρώ Μάριο Ντράγκι
   Τα χειρότερα πέρασαν και το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ παραμένει στο 0,5% με τη λεγόμενη καθοδήγηση προς τα εμπρός να ισχύει ως έχει από τις 4 Ιουλίου. Αυτά ήταν τα βασικά και απολύτως αναμενόμενα συμπεράσματα από τη συνάντηση στη Φρανκφούρτη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της, που ακολούθησε στη συνέχεια και δεν γέννησε κάτι καινούργιο.