Έντυπη Έκδοση

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ο πλήρης κατάλογος των μορίων

* Πόσα παίρνουν-χάνουν οι υπάλληλοι, ανάλογα με τα στοιχεία τους * Με μείον όσοι μπήκαν με το νόμο Παυλόπουλου

Με συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας, της κυβέρνησης και της τρόικας, δεκάδες εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη διαδήλωση-περικύκλωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, ενώ νωρίτερα δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή
ΟΣΟΙ έχουν πέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και όσοι από συμβασιούχοι έγιναν μόνιμοι μετά το 2004 με το Διάταγμα Παυλόπουλου (περίπου 35.000 υπάλληλοι) θα πάρουν πρώτοι το εισιτήριο της διαθεσιμότητας, σε αντίθεση με πτυχιούχους, αποφοίτους Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και «κατόχους» σκληρού ΑΣΕΠ, που προς το παρόν μπορεί και να διασώζονται.Ο Σεπτέμβρης αναμένεται θερμός και σκληρός για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Πλήρες θέμα...

 • Πλειστηριασμοί

  • ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Σχέδιο για υπογραφές κατά πλειστηριασμών
   Νομοθετική πρωτοβουλία προαναγγέλλει ο Ν. Κακλαμάνης (αριστερά) για τους πλειστηριασμούς. Κουκουλόπουλος, Βούλτεψη έχουν ήδη διαφοροποιηθεί και ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς έχει αρχίσει τις επαφές για να τους προλάβει Τροπολογία βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία κάτω από το όριο των 200.000 ευρώ ετοιμάζεται να κατατεθεί τον Οκτώβριο, με το τέλος των θερινών τμημάτων και την έναρξη της Ολομέλειας, αφού το ακατάσχετο έχει ισχύ ώς τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.
  • «Ενα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι», που θα μας πλακώσει
   Τα διαφημιστικά φυλλάδια που άφησε χθες το πρωί ο διανομέας στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας μου δεν αφορούσαν, ως συνήθως, προσφορές καταστημάτων εστίασης ή σουπερμάρκετ, αλλά αγγελία για την πώληση οικήματος.
 • Συναντήσεις

  • ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ Κοιτάσματα, ΑΟΖ και κάποια «δήλωση στήριξης»
   Αντώνης Σαμαράς Μεγάλες προσδοκίες, κυρίως για το συμβολισμό και λιγότερο για την ουσία, από το ταξίδι του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα αλλά και τον ίδιο, υπάρχουν στο Μαξίμου πέντε ημέρες πριν από την άφιξή του στην Ουάσιγκτον. Οι τόνοι ωστόσο διατηρούνται χαμηλοί.
 • Συνεντεύξεις/ΣΥΡΙΖΑ

  • ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ (συγγραφέας, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ) «Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν τα μεγάλα»
   Ποιος θα μας προστατεύσει από το μηδενιστικό αναθεωρητισμό; * Η σύνδεση της πολιτικής με την ηθική είναι το μέγιστο ζητούμενο «Εχω εμφαντικά γράψει και ξαναγράψει για το πώς ο συβαριτισμός της μεταπολίτευσης έπληξε κυρίως την Αριστερά. Οτι ένα μεγάλο τμήμα της, ιδιαίτερα στο χώρο της διανόησης, αποτελείται από μεταλλαγμένους αριστερούς, στους οποίους τα αριστερά ράκη του παρελθόντος δεν μπορούν πλέον να επικαλύψουν την καινούργια πραγματικότητα που συνιστά ο νέος τύπος του επαρχιώτη μικροευρωπαίου, μεταστάντος κοινωνικά και σταδιακά μεταλλαγμένου συνειδησιακά, πρώην αριστερού.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • «ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ» Αρετή: «Δεν θα γίνω εγώ κατήγορος του πατέρα μου»
   «Τρέχουν πίσω από το γιο μου στο σχολείο και τον φωνάζουν κλέφτη» είπε η Α. Τσοχατζοπούλου Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, με την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, να ξεσπά σε κλάματα, συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Επιμένει σε επαναπροσλήψεις ο Λαφαζάνης
   Ξεπερνώντας το «λαγούς με πετραχήλια» του Δ. Παπαδημούλη, ο Π. Λαφαζάνης υπόσχεται και πάλι επαναπροσλήψεις εργαζομένων που θα απολύσει η κυβέρνηση * «Επιστροφή σε προδημοκρατικές εποχές» χαρακτήρισε τα κριτήρια της «αρνητικής» μοριοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους ο Αλ. Μητρόπουλος, υπεύθυνος του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ.
 • ΔΝΤ

  • Διευκρινίσεις Βραζιλιάνων σε Λαγκάρντ
   Κριστίν Λαγκάρντ Μετά την απομάκρυνση από το Ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα χαθεί ο πελάτης. Μπορεί η Βραζιλία να απείχε από την ψηφοφορία του ΔΝΤ για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα, όμως αν της δινόταν η δυνατότητα, θα άλλαζε την ψήφο της.
 • Κύπρος

  • Πέντε χρόνια φυλακή για τον πρώην υπουργό Αμυνας της Κύπρου
   Αν και το Κακουργιοδικείο της Κύπρου αναγνώρισε ότι η ποινή φυλάκισης στον πρώην υπουργό Αμυνας, Κώστα Παπακώστα, ίσως έχει επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής του, έκρινε ότι η μοναδική τιμωρία που άρμοζε στα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε (ανθρωποκτονία από αμέλεια) ήταν η στέρηση της ελευθερίας του.
 • FBbank

  • * ΓΙΑ ΤΑ 10 ΕΚΑΤ. Ελεύθερος, επέστρεψε στη φυλακή ο Ρέστης
   Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες, μετά τη συμπληρωματική του απολογία, ο Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος επέστρεψε στη φυλακή. Αυτή τη φορά, ο επιχειρηματίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη, σχετικά με ακόμα ένα δάνειο, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φέρεται ότι χορηγήθηκε από την FBB, τράπεζα συμφερόντων του, προς εταιρείες επίσης συμφερόντων του.
 • Ελευθεροτυπία

  • ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΗ Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Παράταση προθεσμίας πρόσκλησης ...
   ....ενδιαφέροντος για εργαζομένους στην ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ Α.Ε., πρώην εργαζομένους στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., σε ηλεκτρονικά μέσα που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και μικρομετόχους της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. για αποδοχή δωρεάς μετοχών στην εταιρεία ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ Α.Ε.
 • Άλλες ειδήσεις