Έντυπη Έκδοση

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Γιατί μένει τόσος μήνας στο τέλος του μισθού;

Περισσότερα από τα μισά βρετανικά νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο τέλος κάθε μήνα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Το 52% των ερωτηθέντων που μετείχαν σε σχετική έρευνα απάντησαν ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, ποσοστό αυξημένο κατά 17% σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα του 2006.

Στην έκθεση της Money Advice Service, ενός οργανισμού οικονομικών συμβούλων που συνέστησε η βρετανική κυβέρνηση, διαπιστώνεται ότι η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις προτεραιότητες των ανθρώπων. Αυτό που κυρίως τους απασχολεί είναι «να αντέξουν μέχρι την επόμενη φορά που θα πληρωθούν» παρά να βάλουν χρήματα στην άκρη, κάτι που φαντάζει πλέον πολυτέλεια.

Ετσι, ένας στους πέντε (21%) θα προτιμούσε να λάβει μία επιταγή 200 λιρών που θα του καταβάλλονταν αμέσως παρά μία επιταγή 400 λιρών που θα εξαργυρωνόταν έπειτα από 4 μήνες. Επίσης, 42% δηλώνουν ότι θα πρέπει «να το σκεφτούν» σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν μια απρόβλεπτη δαπάνη της τάξης των 300 λιρών (343 ευρώ). «Αναγνωρίζουμε ότι οι καιροί παραμένουν δύσκολοι για τις οικογένειες», σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, «αλλά διατηρούμε την πορεία μας και η βρετανική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης».

Εν τω μεταξύ, μεγάλη μερίδα των Βρετανών αγωνιά για την επόμενη ημέρα ενώ τα προβλήματά τους επιδεινώνονται και από την αδυναμία τους να κάνουν ορθή διαχείριση του προϋπολογισμού τους. Περίπου 16% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το υπόλοιπό τους σε ένα αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού, ενώ πάνω από 35% δεν κατανοούν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο πληθωρισμός στις οικονομίες τους.

(ΠΗΓΗ: AFP)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία
Οικονομική κρίση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Βρετανία
Γιατί μένει τόσος μήνας στο τέλος του μισθού;
Ιταλία
Από φθινόπωρο τα νέα στην ιταλική σκακιέρα
Μετανάστες και πρόσφυγες
«Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού»
Πιο κακοτράχαλος για τους ανήλικους ο δρόμος της προσφυγιάς
Ολο και πιο δύσκολα παντού η νομιμοποίηση των μεταναστών
Επιστημονικές έρευνες
Ολοι προερχόμαστε από έναν «Αδάμ» και μία «Εύα»
Αίγυπτος
Και πάλι στις πλατείες οι οπαδοί του Μόρσι
Γερμανία
Τους μισούς Τούρκους ήθελε να διώξει ο Κολ όταν ήταν καγκελάριος
Συνθήκες εργασίας
Οπου ακούς χαμηλό κόστος, ανθρώπινο κρέας μυρίζει
Άλλες ειδήσεις
Γαλάζιο, απέραντο και πεπερασμένο