Έντυπη Έκδοση

Σεμπάστιαν Φίτσεκ - Μίχαελ Τσόκος

Γερμανική πένα, ελληνικό νυστέρι

«Θα πρέπει να διεξαγάγετε τη νεκροψία για λογαριασμό μου». Η νεαρή Λίντα, σχεδιάστρια κόμικς, αναρωτιέται πώς θα ζωντανέψει τις σκηνές βίας στα σκίτσα της όταν καλείται να ανοίξει ένα πτώμα ακολουθώντας τις τηλεφωνικές οδηγίες ενός ιατροδικαστή.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξαφανιστεί από προσώπου γης για να ξεφύγει από την τυφλή οργή του πρώην συντρόφου της, Ντάνι, έχει φτάσει στο νησί Χέλγκολαντ, το οποίο είναι αποκλεισμένο από την ηπειρωτική Γερμανία από έναν ισχυρό τυφώνα. Δεν φαντάζεται ότι ο Ντάνι έχει ακολουθήσει τα ίχνη της - ούτε ότι αυτό δεν είναι το χειρότερο νέο. Το πτώμα που ξεβράζει η θάλασσα και που η Λίντα μεταφέρει στην κλινική του νησιού με τη βοήθεια του Εντερ, διαχειριστή του νοσοκομείου, περιέχει ένα μήνυμα ζωτικής σημασίας για τον ιατροδικαστή Πάουλ Χέρτσφελντ.

Η δεκαπεντάχρονη κόρη του Χέρτσφελντ, Χάνα, έχει πέσει θύμα απαγωγής κι εκείνος καλείται να την εντοπίσει με τον πλέον μακάβριο -ακόμα και για έναν άνθρωπο του επαγγέλματός του- τρόπο: ο απαγωγέας τον εξαναγκάζει να συμμετάσχει σε ένα αρρωστημένο κυνήγι θησαυρού με τρόπαιο τη Χάνα, κρύβοντας το επόμενο στοιχείο στο πτώμα ενός ακόμα θύματος και δημιουργώντας μια νοσηρή αλυσίδα ζωής και θανάτου. Ο Χέρτσφελντ θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω στο χρόνο και να ξαναζήσει την πιο δύσκολη και αμφιλεγόμενη υπόθεση της καριέρας του, γνωρίζοντας καλά ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της κόρης του έχει αρχίσει.

Στα «Μαθήματα νεκροψίας» ο βασιλιάς του γερμανικού ψυχολογικού θρίλερ Σεμπάστιαν Φίτσεκ συναντά έναν καταξιωμένο ιατροδικαστή διεθνούς φήμης, τον Μίχαελ Τσόκο. Μαζί θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό θρίλερ που καθηλώνει τον αναγνώστη εξαρχής, αφού το κυνήγι θησαυρού στο οποίο εξωθείται ο πρωταγωνιστής ξεφεύγει από τα όρια του διεστραμμένου. Οσο ξετυλίγεται το κουβάρι των γεγονότων, ωστόσο, και αποκαλύπτονται καινούργιες παράμετροι, το μέτρο του καλού και του κακού χάνει την εγκυρότητα και τη σαφήνειά του, αφού ο δημιουργός της απέραντης φρίκης που αντιμετωπίζουν από κοινού ο Χέρτσφελντ και η Λίντα δεν είναι ένας διεστραμμένος κακοποιός αλλά ένας συντετριμμένος πατέρας που πενθεί την τραγική απώλεια της έφηβης μοναχοκόρης του.

Ο αναγνώστης καλείται να ορίσει ο ίδιος το θύτη και το θύμα, να σταθμίσει τα κίνητρα και τις ενέργειες και να πάρει θέση κριτή σε μια διαμάχη με ρευστά ηθικά όρια. Το συγγραφικό αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο με ένταση και ταχύτητα, μια ιστορία που αλλάζει πρόσωπο και κατεύθυνση ώς την τελευταία σελίδα και ένα δίλημμα που θα απασχολήσει τον αναγνώστη για καιρό.

* Η «Βιβλιοθήκη» μέσω του enet.gr προσφέρει βιβλία σε τρεις τυχερούς. Αυτό το Σάββατο: Σεμπάστιαν Φίτσεκ-Μίχαελ Τσόκος, «Μαθήματα νεκροψίας», εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Λογοτεχνία
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Βιβλίο
Σχετικά θέματα: Λογοτεχνία
Πρωταγωνιστής, η ερμηνεία του αναγνώστη
Ψυχρός και ονειροπόλος ακτιβιστής
Ηρωες σε συνεχή κίνηση
Οι Ερινύες δαμάζονται από τις Ευμενίδες
Ο σκύλος του Μπουνιουέλ
Πανάρχαια πάλη Καλού και Κακού
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνεντεύξεις/Αρχαιολογία
«Οταν πρωτόρθα εδώ, δεν είχα πού να φάω και πού να κοιμηθώ»
Φιλοσοφία
Η φιλοσοφία επιστρέφει στη γενέτειρά της
Παγκόσμιο προσκύνημα στην κοιτίδα της φιλοσοφίας
Στιγμές ανάτασης σε μια σκοτεινή περίοδο
23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας
Μουσική
Ο Γκουρτζίεφ μέσα από τη μουσική του
Συνεντεύξεις
«Ελύτης και Ρίτσος δεν δέχθηκαν να μοιραστούν το Νόμπελ»
Κινηματογράφος
Η σκοτεινή πλευρά της Αμερικής
Λογοτεχνία
Γερμανική πένα, ελληνικό νυστέρι
Πρωταγωνιστής, η ερμηνεία του αναγνώστη
Ψυχρός και ονειροπόλος ακτιβιστής
Ηρωες σε συνεχή κίνηση
Οι Ερινύες δαμάζονται από τις Ευμενίδες
Ο σκύλος του Μπουνιουέλ
Πανάρχαια πάλη Καλού και Κακού
Υγεία
Τα «όπλα» κατά του καύσωνα
Γιορτάζοντας την ολοκλήρωση!
Στο αλκοόλ «πνίγουν» το θυμό τους οι άνδρες
Η δομή των εγκεφαλικών αρτηριών, ένοχη για τις ημικρανίες
Οι κακίες παχαίνουν
Γερή καρδιά από... γάμο!
Οι τολμηρές ερωτικές δραστηριότητες κάνουν καλό στην υγεία!
Ο καφές καταπολεμά την αυτοκτονία;
Παιδί
Πώς να «ωριμάσετε» το παιδί σας!
Ψυχολογία και Ψυχιατρική
14 μύθοι και αλήθειες γύρω από τις ψυχικές διαταραχές