Έντυπη Έκδοση

«ΕΓΚΛΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: 29 ΑΠΟ ΤΑ 33 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΣ

Παίζουν με τις ζωές παικτών

Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της οικονομικής εξαθλίωσης θεωρείται πολυτέλεια η παρουσία γιατρών στους αγώνες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των παικτών.

Βάσει του ΚΑΠ η παρουσία γιατρού δεν είναι υποχρεωτική κι έτσι δίνεται η... καλύτερη πάσα για τις ποδοσφαιρικές ενώσεις, που αποφασίζουν τα παιχνίδια να διεξάγονται κανονικά, έστω κι αν δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη. Μία απόφαση που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα τοπικά σωματεία.

Πριν από λίγες μέρες, στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θεσσαλίας, που συγκλήθηκε γι' αυτό το μείζον θέμα, παράγοντες ομάδων, ενώ στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν ότι είναι απαραίτητη η παρουσία γιατρού στα παιχνίδια, στη σχετική ψηφοφορία 29 από τα 33 σωματεία τάχθηκαν υπέρ της... προαιρετικής παρουσίας γιατρών, τρεις ομάδες δήλωσαν «παρών» και μονάχα ο εκπρόσωπος του Αετού Κερασιάς ψήφισε υπέρ της υποχρεωτικής παρουσίας γιατρών στα παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσος Μπατζιάκας, στην τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ της ιατρικής κάλυψης των αγώνων, όμως επισήμανε ότι αν η συνέλευση καταλήξει σ' αυτή την απόφαση, τότε η παρουσία των γιατρών θα είναι υποχρεωτική μέσω της νέας προκήρυξης πρωταθλημάτων. Δηλαδή, σε περίπτωση που δεν παρουσιάζεται γιατρός, η γηπεδούχος ομάδα θα χάνει το ματς στα χαρτιά!

«Ποιος θα πληρώσει»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Τάσος Μπατζιάκας παρέπεμψε την υποχρεωτική παρουσία γιατρού στη νέα προκήρυξη... Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Τάσος Μπατζιάκας παρέπεμψε την υποχρεωτική παρουσία γιατρού στη νέα προκήρυξη... Στη διάρκεια της Γ.Σ. της ΕΠΣ Θεσσαλίας μίλησαν αρκετοί εκπρόσωποι ομάδων και μέσα από τις τοποθετήσεις τους (όπως τις κατέγραψε το magnesiasports.gr) αναδεικνύεται το πρόβλημα σε όλο του το φάσμα.

Ενδεικτικά κάποιες εξ αυτών:

* Μαρμαράς (Ιωλκός): «Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί για να πηγαίνουν στα γήπεδα. Δική μας πρόταση είναι να γίνουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε μέλη των διοικήσεων των ομάδων».

* Βλαχάβας (Αετός): «Εμείς οι παράγοντες να δώσουμε 50-60 ευρώ σε κάθε αγώνα μας για να έχουμε γιατρό στα γήπεδα».

* Μάκρας (Πρωτεσίλαος): «Στον Πτελεό υπάρχει ένας αγροτικός γιατρός. Πού θα πρωτοπάει αυτός αν παίζουν την ίδια ώρα ο Αχιλλέας στο Αχίλλειο ή ο Ηρακλής στους Αγίους Θεοδώρους; Θέλουμε γιατρούς, αλλά είναι δύσκολο το υποχρεωτικό».

* Παπαϊωάννου (Διαγόρας): «Να έρθουν οι γιατροί στα γήπεδα, αλλά να μην πληρώσουν τα σωματεία».

* Βαρδάκης (ΑΕ 2002): «Πρέπει να υπάρχει γιατρός, αλλά η πρότασή μου είναι η ΕΠΣΘ να βάλει τα λεφτά για να τους πληρώσει, να βάλει η Ενωση το χέρι στην τσέπη».

* Στάμος (Πύρασος): «Απαραίτητοι οι γιατροί, αλλά το πρόβλημα είναι πού θα βρεθούν. Εμείς πέρυσι στη Δ' Εθνική χάσαμε έναν αγώνα στα χαρτιά, χάσαμε την κατηγορία, πληρώσαμε πρόστιμο στην ΕΠΟ γιατί ο γιατρός δεν ήρθε στον αγώνα μας. Είναι τραγικό μια ομάδα να καταδικάζεται από ένα γιατρό, εμείς το πληρώσαμε ακριβά αυτό πέρυσι».

* Δημόπουλος (Αθλος): «Να γίνει συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο ή το Κέντρο Υγείας για να υποχρεώνονται από αυτούς οι γιατροί να βρίσκονται στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό».

* Ακτσιαλής (μέλος δ.σ. της ΕΠΣΘ): «Υπάρχει εθελοντική ομάδα γιατρών από τη Λάρισα που μπορεί να έρχεται στους αγώνες της ΕΠΣΘ χωρίς να πληρώνεται, μόνο με τις βενζίνες, το νοσοκομείο δεν μπορεί να διαθέσει γιατρούς για το ποδόσφαιρο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Ποδόσφαιρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο / Υπηρεσίες υγείας
Παίζουν με τις ζωές παικτών
Καλλιθέα
Σταμάτησε η καρδιά του Νίκου Σαλευρή
Ποδόσφαιρο
Σαβιόλα και 6 καινούργιοι κατά Λίβερπουλ
Οι πράσινοι πήραν τον Σίλντενφελντ
ΠΑΟΚ
Χρυσή υποχώρηση
Ευρωμπάσκετ
Θα λάμψουν διά της απουσίας τους
Άλλες ειδήσεις
Ο Σάλαχ έγραψε τη Μακάμπι στα παλιά του τα παπούτσια