Έντυπη Έκδοση

Ο «κος Υπέροχος» του Daniel Clowes

Ενας άντρας κάθεται μόνος στο τραπέζι ενός μπαρ περιμένοντας μια γυναίκα. Ραντεβού στα τυφλά, κανονισμένο από ζευγάρι φίλων. Εργένης εδώ και πολλά χρόνια, πληγωμένος από έναν οδυνηρό χωρισμό, γκριζαρισμένος και ανασφαλής, ο Marshall αδημονεί, σίγουρος για την επερχόμενη αποτυχία της συνάντησης και πανικόβλητος στην ιδέα ότι θα περάσει το τέλος της ζωής του στη μοναξιά.

Και ξαφνικά, επιτέλους, μπαίνει μέσα η Natalie και η βραδιά αρχίζει.

Ανακατεύοντας τις προσωπικές διαδρομές δύο ευαίσθητων και τραυματισμένων ανθρώπων, ο Clowes υφαίνει μια ιστορία σπάνιας ψυχολογικής διαύγειας. Μετά το προ ενός έτους «Wilson», υπογράφει ένα νέο άλμπουμ που σκιαγραφεί χαρακτήρες αγωνιζόμενους ενάντια στην ίδια τους την κοινωνική αδεξιότητα.

Αν και η πρώτη εντύπωση του αναγνώστη είναι ο κυνικός (αυτο;)σαρκασμός του 50χρονου Αμερικανού δημιουργού, αυτό που ωστόσο αναδύεται μέσα από τις 70 σελίδες του «Mister Wonderful» είναι ένας λεπτός, πετυχημένος και πολύ ισχυρός ρομαντισμός, που σίγουρα πηγάζει από την αγάπη που τρέφει ο Clowes για τους χαρακτήρες του. Με μια εκπληκτική ακρίβεια, τόσο στη σκηνογραφία όσο και στους διαλόγους, η αφήγησή του (που συχνά συνοδεύεται από έναν εσωτερικό μονόλογο) αναδεικνύει τις αγωνίες, τα μικρά δράματα και τις κρυφές ελπίδες που οι χάρτινοι ήρωες μοιράζονται με τους αναγνώστες. Από τις αγγλικές εκδόσεις Jonathan Cape.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Σχετικά θέματα: Κομικ(ς)οδρόμιο
Η κινηματογραφική περσόνα του xάρτινου Ντικ Τρέισι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη:Σαμίμ
Η πρώτη Καλάσα με πτυχίο Πανεπιστημίου
Συνέντευξη:Κάρλος Λατούφ
Τα σκίτσα του έγιναν πλακάτ
Συνέντευξη:Αννέτα Παπαθανασίου
Οι νύμφες του Μεγαλέξανδρου
Συνέντευξη:Θανάσης Λερούνης
15 χρόνια ο αγαπημένος «Ατανάσις»
Κομικ(ς)οδρόμιο
Ο «κος Υπέροχος» του Daniel Clowes
Η κινηματογραφική περσόνα του xάρτινου Ντικ Τρέισι