Έντυπη Έκδοση

IMAGE ΒΑΝΚ

Η κινηματογραφική περσόνα του xάρτινου Ντικ Τρέισι

Μια πετυχημένη χολιγουντιανή συνταγή στη δεκαετία του '30 ήταν τα κινηματογραφικά σίριαλ. Κάθε εβδομάδα προβάλλονταν στις αίθουσες επεισόδια, που τελείωναν με τον ήρωα να αντιμετωπίζει κάποιο θανάσιμο κίνδυνο.

 Ετσι, οι παραγωγοί διασφάλιζαν την... επάνοδο των θεατών για να δουν τι απέγινε! Σύντομα στο παιχνίδι αυτό μπήκαν και τα κόμικς. Η εταιρεία Republic έκανε τις καλύτερες μεταφορές, με ανώτερη όλων τη σειρά του Ντικ Τρέισι. Το 1937 που γυρίστηκε το σίριαλ, το κόμικς-στριπ του Τσέστερ Γκουλντ είχε ήδη δημιουργήσει στρατιές θαυμαστών. Γεγονός που οδήγησε τη Republic στην απόφαση να εκμεταλλευθεί τη δημοτικότητά του με 4 κινηματογραφικά σίριαλ, αποτελούμενα από 15 εβδομαδιαία επεισόδια το καθένα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να βρεθεί ο ηθοποιός που θα έμοιαζε φυσιογνωμικά με τη φιγούρα του Ντικ Τρέισι -ιδίως στο τετράγωνο σαγόνι που ήταν σήμα-κατατεθέν του ήρωα. Η επιλογή του Ραλφ Μπερντ αποδείχτηκε ιδανική, καθώς το σαγόνι του ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να βρουν, χωρίς να μοιάζει ως κάτι αφύσικο ή τερατώδες! Με διαβατήριο το θεληματικό πιγούνι, αλλά και την πειστική ερμηνεία του, ο Ραλφ Μπερντ υποδύθηκε τον Τρέισι στο σίριαλ της Republic, για να εμφανιστεί σε άλλα δύο επεισόδια που γύρισε αργότερα η RKO.

Η καριέρα του στο ρόλο του Τρέισι ολοκληρώθηκε με δραματικό, δυστυχώς, τρόπο το 1950-51, σε ένα (τηλεοπτικό, πλέον) σίριαλ του ABC. Πέθανε στη διάρκεια των γυρισμάτων, καταπονημένος από τις δυσκολίες και την ένταση της δουλειάς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Σχετικά θέματα: Κομικ(ς)οδρόμιο
Ο «κος Υπέροχος» του Daniel Clowes
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη:Σαμίμ
Η πρώτη Καλάσα με πτυχίο Πανεπιστημίου
Συνέντευξη:Κάρλος Λατούφ
Τα σκίτσα του έγιναν πλακάτ
Συνέντευξη:Αννέτα Παπαθανασίου
Οι νύμφες του Μεγαλέξανδρου
Συνέντευξη:Θανάσης Λερούνης
15 χρόνια ο αγαπημένος «Ατανάσις»
Κομικ(ς)οδρόμιο
Ο «κος Υπέροχος» του Daniel Clowes
Η κινηματογραφική περσόνα του xάρτινου Ντικ Τρέισι