Έντυπη Έκδοση

Πλατφόρμα κατά του Μνημονίου από 99 της ΠΑΣΚΕ

Με ξεχωριστή πλατφόρμα κατά Μνημονίου και αυστηρή κριτική για τα «άδικα και άνισα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων» κατεβαίνουν σήμερα στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ 99 συνδικαλιστικά στελέχη.

Τη σχετική προκήρυξη αναμένεται να διαβάσει ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι:

* Η ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική (Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο) δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες και τις στρατηγικές επιλογές για την κοινωνία και την οικονομία του ΠΑΣΟΚ, για τις οποίες στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε.

* Θεωρούν τους όρους του Μνημονίου, το οποίο ψηφίστηκε «με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας και το "φερετζέ" του ΔΝΤ», ως «ιδεολογική σταυροφορία του νεο-φιλελευθερισμού». Πολιτική που επέβαλαν οι κυρίαρχες πολιτικές, συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης και της ΕΚΤ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

* Ζητούν τη μεταφορά δημόσιου χρέους των κρατών-μελών της ευρωζώνης με την έκδοση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

* Επιμένουν στην ανάκαμψη στηριγμένη στις επενδύσεις, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία.

* Σημειώνουν πως ο κόσμος της μισθωτής εργασίας -εν ενεργεία και συνταξιούχοι- δεν αντέχει άλλο. Και ζητούν μια γενναία πολιτική αναδιανομής του πλούτου -πρωτογενούς μέσω των μισθών και δευτερογενούς μέσω της φορολογίας και των λειτουργιών του κοινωνικού κράτους- υπέρ των ασθενέστερων με προτεραιότητα στους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους...

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί θαρραλέα και με ουσιαστικό περιεχόμενο «έναντι των παράλογων και με σαφές ιδεολογικό συντηρητικό πρόσημο απαιτήσεων της τρόικας». (Σ.σ. κάτι που ήδη εμφανίζεται να κάνει η κυβέρνηση και ο κ. Βενιζέλος...).

Παράλληλα, «να απορρίψει και να αποδεσμευτεί από την απαίτηση για εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών στρατηγικής σημασίας και κοινωνικού οφέλους με την εκχώρηση και του management, γιατί εκτός του ότι στερεί διαχρονικά κρίσιμα αναπτυξιακά εργαλεία από το κράτος (στη θέση των λεγόμενων κρατικών μονοπωλίων εγκαθίστανται τα ιδιωτικά μονοπώλια), αποτελεί τεράστιο πολιτικό και οικονομικό λάθος ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω και της χρηματιστηριακής απαξίωσης και υποτίμησης της αξίας των επιχειρήσεων».

Επ' αυτού τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ σημειώνουν πως «σε όλες σχεδόν τις εισηγμένες επιχειρήσεις η χρηματιστηριακή αξία τους είναι μικρότερη της αξίας της ακίνητης περιουσίας τους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ κατά ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δημόσιος τομέας
Ανοίγει οδός απολύσεων στο Δημόσιο
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ κατά ΠΑΣΟΚ
Πλατφόρμα κατά του Μνημονίου από 99 της ΠΑΣΚΕ
Έλλειμμα
Αναζητείται πολιτική λύση καθώς ο στόχος έχει χαθεί
17,7 δισ. το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης
Ανεργία
Στο Διαδίκτυο η «ταυτότητα» των ΜΚΟ - προσλήψεων
"Αγανακτισμένοι"
Ραντεβού αγανάκτησης στις 7 στο Σύνταγμα
Νέα Δημοκρατία
Ν.Δ.: Προσπαθούν να κρύψουν ανεπάρκεια και αποτυχία
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Αντιλαϊκή επίθεση με φόβητρο τη χρεοκοπία
ΣΥΝ
ΣΥΝ: Χωρίς διέξοδο η πολιτική τους
Δημοκρατική Αριστερά
Κουβέλης: Βαθαίνει η ύφεση
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών
Δημαράς: Λύση οι εκλογές
Ευρωπαϊκή Ένωση
Αναθεώρηση της Συνθήκης της Ε.Ε. θέλουν οι Γερμανοί
Αστυνομική βία
Δέσμευση για τιμωρία αστυνομικών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κατασκοπία και μάλιστα plus!
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Φραστική επίθεση στον Πάγκαλο
Τουρκία
Χοντραίνει τις απειλές η Τουρκία
Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη
67 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη