Έντυπη Έκδοση

Είναι να κλαις!

Είναι να κλαις βλέποντας πόσες φορές προδίνεται καθημερινά ο άνθρωπος!

Είναι να γελάς ακούγοντας τόσες βλακείες από τους ισχυρούς και πιο πολύ να γελάς επειδή πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος τις χάφτει.

Είναι να κλαις για το πόσο εξελίξαμε τις επιστήμες! Προοδεύσαμε τόσο πολύ που η τεχνολογία, αντί να υπηρετήσει τον άνθρωπο, τον υποδούλωσε. Αυτή τη δουλεία ο άνθρωπος την είπε πρόοδο και πολιτισμό. Είναι να γελάς όταν βλέπεις τους νεοανθρώπους να έχουν αποδεχθεί πλήρως τα κελιά τους, που τα ονομάζουν σπίτια. Είναι να κλαις με την απάθειά τους, την αδράνειά τους και το μαζοχισμό τους.

Είναι να γελάς ακούγοντας κάποιους αγράμματους επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και την υποτιθέμενη τρύπα του όζοντος φταίνε οι λακ που βάζουν οι γυναίκες στα μαλλιά τους και οι κλανιές των αγελάδων. Είναι να κλαις γι' αυτούς που τους πιστεύουν!

Είναι να γελάς με αυτά που προσπαθούν να κάνουν οι εξουσιαστές της συντήρησης, όλων των ιδεολογιών, "αγωνιζόμενοι" μόνο για το ποιος θα εξουσιάσει καλύτερα τα πρόβατα. Είναι να κλαις που οι περισσότεροι από μας είμαστε τα πρόβατά τους! Είναι να γελάς με την Disney version του γλυκανάλατου life style όλων μας, που φτάνει στο σημείο να αγοράζουμε ακόμα και σαλάτες έτοιμες γιατί δήθεν δεν προλαβαίνουμε να κόψουμε την ντομάτα!

Είναι να κλαις που ο άνθρωπος κατάντησε ζυμάρι, χαλβάς και κιμάς, έτοιμος να ξεχάσει ότι είναι άνθρωπος, στο βωμό μιας δήθεν προόδου και ευημερίας. Είναι να γελάς όταν οι εξουσιαστές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι οι παρακολουθήσεις, οι χιλιάδες αστυνομικών στους δρόμους, οι κάμερες παντού, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, η φτώχεια που φέρνει το Μνημόνιο και οι απολύσεις των εργαζομένων είναι για το καλό μας.

Είναι να κλαις που το συνταγματικά κατοχυρωμένο ιδανικό της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης βιάζεται καθημερινά με πρόσχημα την "ασφάλεια" μιας μικρής μερίδας ανασφαλών νοικοκυραίων. Είναι να γελάς με κάποιες ξανθοψευτογκόμενες της εγκεφαλικής ανυπαρξίας που κουβαλάν στις σάρκες τους τα ανταποδοτήρια των επί χρήμασι επιβητόρων τους.

Είναι να κλαις γι' αυτές τις καθωσπρέπει πόρνες που, κατά την άποψή τους, ο έρωτας δεν είναι συμπαντικός αλλά θέμα χρυσού και νυφικού! Είναι να γελάς βλέποντας τη μαμά του κοριτσιού αυτού ευτυχισμένη που το παιδί της θα παντρευτεί τα λεφτά ενός πλούσιου, χοντρού και άσχημου γέρου. Είναι να γελάς με τις αξίες, την ηθική και την ανοχή των νεοανθρώπων. Είναι να κλαις γιατί πέθαναν και δεν το ξέρουν. Τι τα θες; Μια ζωή θα κλαις και θα γελάς για όλα αυτά που συμβαίνουν.

Μια ζωή θα κλαις και θα γελάς για όλα αυτά που σε έμαθαν οι τηλεοράσεις, δηλαδή να υπομένεις και να ανέχεσαι τον κάθε βιαστή σου, με αποτέλεσμα να μη ζεις.

Μια ζωή θα κλαις και θα γελάς για σένα τον ίδιο, μέχρι τη μέρα που θα σηκωθείς από το λήθαργο και θα αντικρίσεις την αλήθεια.

Απλώς στάσου σε ένα βραχάκι κοντά στη θάλασσα ένα πρωί και κοίτα τον ήλιο να ανατέλλει. Νιώσε πόσο μικρό είναι το μεγαλείο αυτού του ήλιου μπροστά στον τέλειο ήλιο που κρύβεις μέσα σου. Οταν νιώσεις κάτι τέτοιο, τότε θα 'χεις ξυπνήσει. Τότε θα 'χεις δυναμώσει. Τότε θα 'χεις αγριέψει. Τότε θα 'χεις διεκδικήσει τα δίκαια τα δικά σου και όλου του κόσμου. Τότε και μόνο τότε θα 'χεις νικήσει! Τότε και μόνο τότε θα 'χεις βρει την αλήθεια!».

Γιώργος Κρανιώτης

Νέο Ψυχικό

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Υπέκλεπτε πιστωτικές
Απεργίες
Διαμαρτυρία με ασθενοφόρα στον Λ. Πύργο
Κανονικά οι πτήσεις
Εμφραγμα στην Αθήνα
Διόδια
Από 0,20 έως 1€ λιγότερα
Εκπαίδευση
Μήνυμα πρυτάνεων για ανοιχτά πανεπιστήμια
Το υπουργείο τα ρίχνει στο Ελεγκτικό για τις ελλείψεις βιβλίων
Διαμαντοπούλου κατά Τσίπρα στη Βουλή
Μαύρη εργασία
«Εψαχνα 10 μήνες, τώρα δουλεύω ανασφάλιστη»
Σπουδές μετά το Λύκειο
Ο τρίτος δρόμος της εκπαίδευσης
Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι
Τι ισχύει για επαγγελματικά δικαιώματα
Υπόσχονται δουλειά
Πώς αναγνωρίζονται ξένα πτυχία
Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ
ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ 103 χρόνια στην υπηρεσία της Παιδείας
ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ
Σπουδές για Καριέρα στο New York College
Η μεγάλη των chef σχολή
ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Σπουδές με γνώμονα τον Ανθρωπο
Τι αλλαγές έφερε ο νέος νόμος για τα κολέγια
Η απάντηση στις εργασιακές δυσκολίες του μέλλοντος
Υπηρεσίες υγείας
Πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο
Άλλες ειδήσεις
Γέννησε στον προβλήτα
Καταγγέλλουν μυστική ανατίναξη πυρομαχικών στο Κυψελοχώρι