Έντυπη Έκδοση

Γονίδια: μια διαρκής επανάσταση

Σε μια εποχή φτωχή σε κοινωνικές ή πολιτικές επαναστάσεις, τα πιο ανήσυχα πνεύματα μπορούν να αναζητήσουν κάποια παρηγοριά στις μεγάλες γνωστικές και τεχνολογικές ανατροπές που συνεπάγεται η εκρηκτική ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης. Καμία, ωστόσο, από τις πρόσφατες τεχνο-επιστημονικές επαναστάσεις δεν έχει επηρεάσει με τόσο ανατρεπτικό τρόπο την καθημερινή μας ζωή όσο η «μοριακή επανάσταση» στις βιολογικές επιστήμες.

Πλήρες θέμα...

 • Διατροφή

  • Το «κλειδί» για αποτελεσματικό αδυνάτισμα βρίσκεται στον εγκέφαλό
   Πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ αποκαλύπτει γιατί ξαναπαίρνουμε τόσο εύκολα τα χαμένα κιλά Η ιατρική του εικοστού πρώτου αιώνα, αλλά και οι επιστήμες της διατροφής που αναπτύχθηκαν την τελευταία εικοσαετία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στη διατήρησή του σε φυσιολογικά επίπεδα ως βασική ασπίδα προστασίας από πληθώρα νοσημάτων που μαστίζουν τις ανεπτυγμένες καταναλωτικές κοινωνίες, από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο μέχρι την κατάθλιψη.
 • Κινητή τηλεφωνία

  • Οχι μόνο λόγια... του αέρα
   Σχεδιάζεται ήδη κινητό τηλέφωνο που θα μετατρέπει τις κινήσεις του χεριού σε κείμενο Πάνω που συνηθίσαμε κάπως το παράδοξο θέαμα ανθρώπων που μιλούν κυριολεκτικά ... στον αέρα έχοντας ενσωματωμένο στο αυτί τους το bluetooth, ήρθε φαίνεται η στιγμή να δούμε και ανθρώπους που θα γράφουν στον αέρα κουνώντας απλώς το κινητό τους.