Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΟΥ «ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ» ΘΕΣΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

53 δισ. ευρώ δανείστηκαν κρυφά την τελευταία 3ετία

Από τη μια προβάλλουν την ανάγκη «υπεύθυνης» διαχείρισης των οικονομικών και από την άλλη δανείστηκαν -στα κρυφά- 53 δισ. ευρώ από το 2007
Περισσότερα από 53 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ, έχει δανειστεί η χώρα μας την τελευταία τριετία, εφαρμόζοντας το τρικ του βραχυπρόθεσμου - κρυφού δανεισμού.

Πλήρες θέμα...

 • Δημόσιο έλλειμμα

  • Νέα κυβέρνηση, σε αναζήτηση εσόδων 12 δισ. ευρώ
   Στην αναζήτηση χαμένων κονδυλίων τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ βρίσκεται, από τη Δευτέρα, η νέα κυβέρνηση.
  • ΕΘΝΙΚΑ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ «Δονήσεις» από 5 εστίες
   Νεκρωμένο για δεύτερη μέρα παραμένει το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των 1.500 λιμενεργατών που αποφάσισε η ΟΜΥΛΕ, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να σταματήσει λόγω των εκλογών τη διαδικασία εγκατάστασης της κινεζικής Cosco στον εμπορευματικό σταθμό Ν. Ικονίου. Οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται για την ασύμφορη παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ στην κινεζική εταιρεία, ενημέρωσαν γραπτώς για το πρόβλημα τους αρχηγούς των κομμάτων. Οι πρώτοι κραδασμοί της επόμενης μέρας για τη νέα κυβέρνηση (πιθανότατα του ΠΑΣΟΚ) έρχονται από το εξωτερικό, το εσωτερικό και τα «ενδότερα».
 • Κοινοτική επιτήρηση

  • Πέντε ραντεβού για το έλλειμμα
   Τον Απρίλιο του 2007 ο Γ. Παπανδρέου ζητούσε από τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, διότι αυτό αδικούσε τη χώρα και την οικονομία της. Την επομένη των εκλογών ως (πιθανός) πρωθυπουργός καλείται να «αναχαιτίσει» τους κοινοτικούς και να τους πείσει για την τριετή παράταση Πέντε κρίσιμα ραντεβού του 2009 με τις Βρυξέλλες περιμένουν την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Η επιτυχία των ελληνικών διπλωματικών κινήσεων θα κρίνει τον χρόνο παράτασης, αλλά κυρίως την αυστηρότητα της επιτήρησης.
 • Συνέντευξη Γιάννης Στουρνάρας

  • Καρτέρι έχουν στήσει στον νέο υπουργό Οικονομίας, λέει ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας Στην πρέσα των Βρυξελλών
   Αξίωση πρώτη των Βρυξελλών, κατά τον Γ. Στουρνάρα: Αυξήστε τους έμμεσους φόρους Εχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διαπραγματεύσεων με κορυφαίους κοινοτικούς παράγοντες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας λέει ορθά-κοφτά στην «Ε»:
 • Επιχειρήσεις

  • ΠΤΩΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟ 2008, ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2010 Χωρίς -ουσιαστικά- κέρδη 290 από 465 μακεδονικές επιχειρήσεις
   Σε μία ακόμη δυσκολότερη από την περσινή χρονιά, βλέπουν οι αναλυτές να εξελίσσεται η φετινή και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του εγχώριου επιχειρείν μεταθέτουν τις ελπίδες για ανάκαμψη στο 2010.
 • ΟΑΕΔ