Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ

Τι ξημερώνει σε αρχηγούς-κόμματα

Διαμετρικά αντίθετα είναι τα «στοιχήματα της Δευτέρας» για Καραμανλή και Παπανδρέου, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί. Η οριακή ή η ευρεία αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται σημαντικό στοιχείο για το κυβερνητικό σχήμα, που θα ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Η ελεγχόμενη ή οριακή ήττα θα βαρύνει στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί ή όχι. Η αύξηση των ποσοστών τους είναι, κυρίως, το μέλημα των άλλων κομμάτων.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Τι ξημερώνει σε αρχηγούς-κόμματα

  • ΚΚΕ: στόχος, να περάσει το 8,15% του 2007
   Η Αλέκα Παπαρήγα χθες με τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς Λαμβάνοντας υπόψη όσα είπε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Αλέκα Παπαρήγα, εκείνο το οποίο θεωρεί ικανοποιητικό είναι να χάσουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όσο μεγαλύτερο ποσοστό ενισχύοντας συγχρόνως το ΚΚΕ.
  • ΣΥΡΙΖΑ: κρίνονται πρόσωπα, ισορροπίες, συσχετισμοί
   Ο Αλέξης Τσίπρας χθες με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά Η Δευτέρα δεν αναμένεται ότι θα είναι μια συνηθισμένη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΠΑΡΩΝ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ: Τρεις γενιές στα υπουργεία
   Ο Γ. Παπανδρέου έχει δηλώσει ότι θα αναθέσει κυβερνητικά καθήκοντα και σε πρόσωπα «εκτός κοινοβουλευτικών τειχών» Ενα από τα ερωτήματα με τα οποία βομβαρδίστηκε ο Γ. Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο ήταν «με ποιους θα κυβερνήσει» και η στερεότυπη απάντηση που έδινε ήταν ότι θα αξιοποιήσει την εμπειρία, τη γνώση και την ανανέωση, ενώ στη συνέντευξή του στην «Ε» είπε ότι θα αναθέσει υπουργεία και σε πρόσωπα εκτός των κοινοβουλευτικών τειχών.
  • Ν.Δ.: Η έκταση της ήττας κρίνει την παραμονή Καραμανλή στην ηγεσία
   «Ο Καραμανλής δεν θα βάλει τον εαυτό του σε διαδικασία εσωκομματικής αμφισβήτησης», λένε συνεργάτες του Το σενάριο ο Κώστας Καραμανλής να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος μετά τη μεγάλη ήττα και να δρομολογήσει εξελίξεις ακόμη και το βράδυ της Κυριακής φαινόταν αρκετά ρεαλιστικό για όσους γνωρίζουν καλά τον χαρακτήρα και την ψυχολογία του.
 • ΠΑΣΟΚ

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ «ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ» Κρίσιμη απόφαση
   Προσκλητήριο συστράτευσης για όλους τους Ελληνες από τον Γ. Παπανδρέου σε συγκέντρωση στην Πάτρα.
 • Συνέντευξη Φίλιππος Πετσάλνικος

  • ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ «Σκληρή δουλειά για να φέρουμε αισιοδοξία»
   Σκληρή δουλειά για να ξαναγυρίσουν η αισιοδοξία και το χαμόγελο στον ελληνικό λαό, αναμένει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ο υποψήφιος στην Καστοριά Φ. Πετσάλνικος, ενώ για την ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική του περιφέρεια, όπου η ανεργία, όπως σημειώνει, έχει ξεπεράσει το 30%, θεωρεί ότι «το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, «έχει στόχο την ποιότητα των αποφάσεων, την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής τους και πάνω απ' όλα, τον σεβασμό που δικαιούται ο πολίτης».
 • Νέα Δημοκρατία

  • Ψήφο υπομονής ζήτησε ο Καραμανλής
   Να τον ψηφίσουν και να δείξουν υπομονή για δύο δύσκολα χρόνια, μέχρι το 2011, όταν σύμφωνα με το σχέδιό του θα ανακάμψει η οικονομία, ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του.
  • Βόμβα με... υπογραφή στο χώρο της συγκέντρωσης
   Με χτύπημα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος απάντησε -κατά τα φαινόμενα- η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στις πρόσφατες συλλήψεις και διωκτικές κινήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.
 • Συνέντευξη Περικλής Κοροβέσης

  • ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ «ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΙΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ «Θέση κλητήρα, η εμπειρία συγκυβέρνησης»
   «Βουλιαγμένο καράβι» χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. ο Περικλής Κοροβέσης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, και αναφερόμενος στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από τον Κ. Καραμανλή, δηλώνει ότι «βάζει το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, με την ελπίδα πως θα γίνει μισητό και θα φθαρεί γρήγορα».