Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: κρίνονται πρόσωπα, ισορροπίες, συσχετισμοί

Η Δευτέρα δεν αναμένεται ότι θα είναι μια συνηθισμένη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά Ο Αλέξης Τσίπρας χθες με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά Οι εκκρεμότητες που σωρεύτηκαν τους μήνες του καλοκαιριού αναζητούν λύσεις που τα μέλη και τα στελέχη του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς θα κληθούν να δώσουν σ' ένα πολιτικό τοπίο διαφορετικό από αυτό που ζούμε μέχρι και σήμερα.

Ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα λάβει στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη οι εκπρόσωποι κάποιων συνιστωσών προετοιμάζονται θέτοντας στόχο τη μετεξέλιξη του συμμαχικού σχήματος σε ενοποιημένο πολιτικό φορέα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχει και τα χαρακτηριστικά κόμματος. Αυτό για την ώρα δεν φαίνεται να το επιθυμεί κανένας.

Οι αυριανές εκλογές θα κρίνουν πολλά. Τα πρόσωπα που θα αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως η πολιτική τους προέλευση θα παίξουν μεγάλο ρόλο: το πόσοι από τους νέους βουλευτές θα προέρχονται από τον ΣΥΝ και πόσοι από τις άλλες συνιστώσες σε πρώτο επίπεδο, καθώς και πόσοι θα προέρχονται από την Ανανεωτική Πτέρυγα ή το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ σε δεύτερο επίπεδο. Οι ισορροπίες της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Δηλαδή, είτε να πάει μπροστά το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είτε να παραμείνει συμπαγές το κόμμα του ΣΥΝ.

Ερώτημα είναι η στάση που θα τηρήσει ο Αλέκος Αλαβάνος το επόμενο διάστημα. Οταν αποφασίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει με «συλλογική ηγεσία» στις εκλογές, εκείνος με μια λιτή δήλωση έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Και εδώ και περίπου ένα μήνα δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση, αναμένοντας τις αυριανές εκλογές. Εκείνος που, ωστόσο, θα έχει την ευθύνη των κινήσεων είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Θα πιεστεί από όλες τις πλευρές να δώσει λύσεις που δεν θα παραπέμπουν σε συμφωνίες με εκκρεμότητες για το μέλλον.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές
Σχετικά θέματα: Τι ξημερώνει σε αρχηγούς-κόμματα
Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας
ΚΚΕ: στόχος, να περάσει το 8,15% του 2007
ΠΑΣΟΚ: Τρεις γενιές στα υπουργεία
Ν.Δ.: Η έκταση της ήττας κρίνει την παραμονή Καραμανλή στην ηγεσία
Για το ίδιο θέμα
Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τι ξημερώνει σε αρχηγούς-κόμματα
Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας
ΚΚΕ: στόχος, να περάσει το 8,15% του 2007
ΣΥΡΙΖΑ: κρίνονται πρόσωπα, ισορροπίες, συσχετισμοί
ΠΑΣΟΚ: Τρεις γενιές στα υπουργεία
Ν.Δ.: Η έκταση της ήττας κρίνει την παραμονή Καραμανλή στην ηγεσία
ΠΑΣΟΚ
«Κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν»
Συνέντευξη Φίλιππος Πετσάλνικος
«Σκληρή δουλειά για να φέρουμε αισιοδοξία»
Νέα Δημοκρατία
Ψήφο υπομονής ζήτησε ο Καραμανλής
Βόμβα με... υπογραφή στο χώρο της συγκέντρωσης
Συνέντευξη Περικλής Κοροβέσης
«Θέση κλητήρα, η εμπειρία συγκυβέρνησης»