Έντυπη Έκδοση

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

«Σκληρή δουλειά για να φέρουμε αισιοδοξία»

Σκληρή δουλειά για να ξαναγυρίσουν η αισιοδοξία και το χαμόγελο στον ελληνικό λαό, αναμένει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ο υποψήφιος στην Καστοριά Φ. Πετσάλνικος, ενώ για την ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική του περιφέρεια, όπου η ανεργία, όπως σημειώνει, έχει ξεπεράσει το 30%, θεωρεί ότι «το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, «έχει στόχο την ποιότητα των αποφάσεων, την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής τους και πάνω απ' όλα, τον σεβασμό που δικαιούται ο πολίτης».

Ο κ. Πετσάλνικος, αντιπρόεδρος της Βουλής ώς τώρα, αποφεύγει να σχολιάσει τις πληροφορίες που τον φέρουν να προτείνεται για τη θέση του προέδρου.

«Κλείδωσε» η αυτοδυναμία;

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση στην οποία οδήγησε η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, επομένως, είναι ο στόχος που πρέπει να πετύχουμε δίνοντας τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών μέχρι και την Κυριακή, για τις θέσεις μας, τις δεσμεύσεις μας, για το πώς πρέπει να γίνει η νέα μεγάλη αλλαγή, για μια νέα αρχή που θα βάλει τον τόπο και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και θα βγάλει την κοινωνία και τους πολίτες από τα αδιέξοδα των τελευταίων ετών.

Σε καμία περίπτωση δεν χωρεί εφησυχασμός, λίγες ώρες μάλιστα πριν από την εκλογική αναμέτρηση».

Ποιο θεωρείτε το κρισιμότερο πρόβλημα της Καστοριάς που οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα κυβέρνηση;

«Η ανεργία είναι το κρισιμότερο πρόβλημα της Καστοριάς. Η ανεργία που συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια κι έχει ξεπεράσει το 30%!

Γι' αυτό και στο "Πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την προοπτική" του νομού που παρουσιάζω στους πολίτες της ακριτικής μας περιοχής, υπογραμμίζω ότι τα έργα υποδομής, οι αναπτυξιακές δράσεις και τα ειδικά προγράμματα που συνθέτουν αυτό το πρόγραμμά μας, θα υπηρετούν πάνω απ' όλα την πραγματική ανάπτυξη και τη σημαντική αύξηση της απασχόλησης».

Κυκλοφορεί έντονα ότι θα είστε ο νέος πρόεδρος της Βουλής. ;

«Αυτή τη στιγμή "κυκλοφορώ" ανάμεσα στους πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Δεν θα ήμουν σοβαρός λοιπόν αν τώρα, που κορυφώνονται ο προεκλογικός αγώνας, σκεφτόμουν τον εαυτό μου ή αναφερόμουν σε οποιονδήποτε ρόλο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τι ξημερώνει σε αρχηγούς-κόμματα
Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας
ΚΚΕ: στόχος, να περάσει το 8,15% του 2007
ΣΥΡΙΖΑ: κρίνονται πρόσωπα, ισορροπίες, συσχετισμοί
ΠΑΣΟΚ: Τρεις γενιές στα υπουργεία
Ν.Δ.: Η έκταση της ήττας κρίνει την παραμονή Καραμανλή στην ηγεσία
ΠΑΣΟΚ
«Κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν»
Συνέντευξη Φίλιππος Πετσάλνικος
«Σκληρή δουλειά για να φέρουμε αισιοδοξία»
Νέα Δημοκρατία
Ψήφο υπομονής ζήτησε ο Καραμανλής
Βόμβα με... υπογραφή στο χώρο της συγκέντρωσης
Συνέντευξη Περικλής Κοροβέσης
«Θέση κλητήρα, η εμπειρία συγκυβέρνησης»