Έντυπη Έκδοση

Ψήφο υπομονής ζήτησε ο Καραμανλής

Να τον ψηφίσουν και να δείξουν υπομονή για δύο δύσκολα χρόνια, μέχρι το 2011, όταν σύμφωνα με το σχέδιό του θα ανακάμψει η οικονομία, ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του.

«Η Ελλάδα του 2011 είναι κοντά» είπε. «Το σχέδιό μας είναι ρεαλιστικό. Γι' αυτό προσφέρει αληθινή ελπίδα. Η Ελλάδα φτάνει στο 2011 απελευθερωμένη από τα ελλείμματα. Φτάνει στο 2011 λύνοντας εκκρεμότητες δεκαετιών».

Επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή στα δυσάρεστα μέτρα αναζητώντας άλλοθι για τη μεγάλη ήττα. Για να μπορεί να ισχυριστεί ότι πλήρωσε το πολιτικό κόστος γι' αυτή του την επιλογή και δεν ήταν τα σκάνδαλα, η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του να διαχειριστεί από την οικονομία μέχρι την καθημερινότητα. «Ζούμε ώρες ιστορικές» είπε. «Ωρες κρίσιμες. Ωρες εθνικής ευθύνης. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: από τη μια, οι εξωπραγματικές υποσχέσεις, η απουσία σχεδίου, η ασάφεια των θέσεων και, τελικά, ο κίνδυνος οικονομικής περιπέτειας. Από την άλλη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο! Υπεύθυνο. Με συγκεκριμένα, ειλικρινή και αναγκαία μέτρα. Αν αφεθούμε σε ανεύθυνες εκθέσεις ιδεών, θα εκτεθούμε σε αδιέξοδα. Αν πιστέψουμε ευχάριστα και παραπλανητικά λόγια, θα καταλήξουμε σε δυσάρεστα αποτελέσματα».

Κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου. «Είναι πια ολοφάνερο: Τα όσα ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του δεν εφαρμόζονται» είπε. «Εάν εφαρμόζονταν, θα είχαν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για όλους τους πολίτες. Η Οικονομία θα οδηγείτο σε σοβαρά αδιέξοδα. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Πάρτε τις εξελίξεις στα χέρια σας. Πάρτε τις αποφάσεις στα χέρια σας. Την Κυριακή επιλέγετε εσείς».

Κατά «εξτρεμιστών»

Εδωσε κι άλλες εξετάσεις για να περάσει το τεστ της «δημόσιας τάξης», σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στις ψήφους των αναποφάσιστων νεοδημοκρατών προς τον ΛΑΟΣ. Αναλυτές της Ρηγίλλης εκτιμούν ότι, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Καρατζαφέρη, οι κάλπες μπορεί να κρύβουν έκπληξη, όπως συνέβη στις ευρωεκλογές, αφού υπάρχουν πολλές «κρυφές ψήφοι» (δεν δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΛΑΟΣ). «Βάλαμε σε εφαρμογή αποφασιστικό σχέδιο για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του πολίτη» είπε. «Δεν θα γίνονται ανεκτές καταλήψεις, βανδαλισμοί, καταστροφές σε σχολεία και πανεπιστήμια. Δεν μπορεί να λειτουργεί το πανεπιστημιακό άσυλο σαν ασυλία στο έγκλημα και την καταστροφική μανία των λίγων. Δεν μπορούν μερικές δεκάδες διαμαρτυρόμενοι να κλείνουν δρόμους, να παραλύουν την οικονομική ζωή και να ταλαιπωρούν εκατομμύρια άλλους. Καμιά ανοχή στην εξτρεμιστική δράση. Οποιοι κι αν είναι, δεν πρόκειται να διαφύγουν. Θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Το κουβάρι της αποκάλυψής τους άρχισε ήδη να ξετυλίγεται».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Εκλογές
Σχετικά θέματα: Νέα Δημοκρατία
Βόμβα με... υπογραφή στο χώρο της συγκέντρωσης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τι ξημερώνει σε αρχηγούς-κόμματα
Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας
ΚΚΕ: στόχος, να περάσει το 8,15% του 2007
ΣΥΡΙΖΑ: κρίνονται πρόσωπα, ισορροπίες, συσχετισμοί
ΠΑΣΟΚ: Τρεις γενιές στα υπουργεία
Ν.Δ.: Η έκταση της ήττας κρίνει την παραμονή Καραμανλή στην ηγεσία
ΠΑΣΟΚ
«Κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν»
Συνέντευξη Φίλιππος Πετσάλνικος
«Σκληρή δουλειά για να φέρουμε αισιοδοξία»
Νέα Δημοκρατία
Ψήφο υπομονής ζήτησε ο Καραμανλής
Βόμβα με... υπογραφή στο χώρο της συγκέντρωσης
Συνέντευξη Περικλής Κοροβέσης
«Θέση κλητήρα, η εμπειρία συγκυβέρνησης»