Έντυπη Έκδοση

Στις Φιλιππίνες μετρούν 400 νεκρούς ενώ ο κυκλώνας «Πάρμα» πλησιάζει...

Υπό τον φόβο ότι δεύτερος ισχυρός κυκλώνας θα σαρώσει εκ νέου τις ακτές των Φιλιππίνων, οι Αρχές έδωσαν εντολή απομάκρυνσης πολιτών από τις παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς η προηγούμενη καταιγίδα κατά μήκος της Νοτιοανατολικής Ασίας θέρισε τουλάχιστον 400 ζωές.

Ο κυκλώνας «Πάρμα», που εκινείτο με 270 χιλιόμετρα την ώρα ανατολικά του νησιού Καταντουάν, ενισχυόταν κατευθυνόμενος χθές προς τα δυτικά, προκαλώντας ήδη καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και θα μπορούσε να προκαλέσει νέα καταστροφή στις βόρειες Φιλιππίνες.

Από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Κετσάνα» 293 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες, 99 στο Βιετνάμ, 17 στην Καμπότζη και 16 στο Λάος.

«Μας ανησυχούν οι συνέπειες νέων βροχοπτώσεων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, γιατί η στάθμη των νερών μπορεί να ανεβεί και πάλι», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας των Φιλιππίνων, Τζιλμπέρτο Τεοντόρο, ο οποίος είναι και επικεφαλής του Συντονιστικού Συμβουλίου Αντιμετώπισης Καταστροφών. Για τον λόγο αυτόν τέθηκαν σε ετοιμότητα ο στρατός, η αστυνομία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, ώστε να μεταφερθούν άμεσα τρόφιμα, νερό, φάρμακα και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστούν οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται.

Η απομάκρυνση των κατοίκων ξεκίνησε από περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στις ακτές αλλά και από ορεινές περιοχές σε πολλές επαρχίες βόρεια και ανατολικά της Μανίλας και γενικότερα ολόκληρες κοινότητες, που όσο ξεκαθάριζε το τοπίο κίνησης του κυκλώνα εκτιμάτο ότι θα βρεθούν στον δρόμο του.

Μάλιστα, οι πολίτες που απομακρύνθηκαν για τον «Κετσάνα», ειδοποιήθηκαν να μην επιστρέψουν και να παραμείνουν στα καταφύγια.

Το έκτακτο νέο κύμα μετακίνησης αφορούσε περίπου 100 χιλιάδες κατοίκους, καθώς τα νερά στις πληγείσες περιοχές υπολογίζεται ότι δεν θα έχουν υποχωρήσει πριν περάσουν δύο-τρεις μήνες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Φιλιππίνες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες μετρούν 400 νεκρούς ενώ ο κυκλώνας «Πάρμα» πλησιάζει...
Ιταλία
Φονική καταιγίδα χτύπησε τη Σικελία
Παλαιστινιακό
«Βήμα» Χαμάς προς το Ισραήλ
Γερμανία
Ο «μεγάλος χαμένος» των γερμανικών εκλογών είναι η Τουρκία, λένε στην Ουάσιγκτον
Τουρκία
Προκλητικό «όχι» στους Κύπριους...
«Θα σκότωνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο»
Σερβία
Ο Μλάντιτς ζει και βασιλεύει...
Ινδονησία
«Χρηματιστήριο» της φρίκης
Άλλες ειδήσεις
Free Press και η ιστορική Evening Standard
Ερχεται η γενιά των 100
Για περάστε...