Έντυπη Έκδοση

Φονική καταιγίδα χτύπησε τη Σικελία

Αδιανόητη καταστροφή προκάλεσαν ισχυρότατες καταιγίδες και οι πλημμύρες που ακολούθησαν στη σικελική επαρχία της Μεσσήνης.

Ως αργά χθες 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 60 ήταν οι τραυματίες και τουλάχιστον 10 οι καταγεγραμμένοι αγνοούμενοι. Από τα βουνά της λάσπης που κατέβασαν τα νερά κόπηκε η οδική και σιδηροδρομική επικοινωνία μεταξύ της Μεσσήνης και της Κατάνιας και εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους για πολλές ώρες. Χρειάστηκαν ελικόπτερα και σκάφη της ακτοφυλακής για να μετακινηθούν εγκλωβισμένοι και τραυματίες. Η επαρχία της Μεσσήνης κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και προς βοήθεια έσπευσαν και δυνάμεις από την Καλαβρία. Ανθρωποι όλων των ηλικιών πάλευαν με τα χέρια σκάβοντας βουνά από χώμα να εντοπίσουν φίλους και ζώα. Πληροφορίες από την περιοχή αλλά και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνουν μια εικόνα καταστροφής όμοια με εκείνη μετά από έναν βομβαρδισμό. Σε ορισμένα σημεία η λάσπη ξεπερνούσε τα δέκα μέτρα ύψος.

Ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Γκουίντο Μπερτολάζο υποστήριξε ότι καθώς είχαν υπ' όψιν τους τα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, οι Αρχές ήταν σε επιφυλακή αλλά: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Ή θα γίνουν έργα υποδομής για πρόληψη σε όλη την επικράτεια της Ιταλίας ή τέτοιες τραγωδίες θα επαναλαμβάνονται». Ο Μπερτολάζο κατήγγειλε επίσης αυθαιρεσίες και οικοδομική αναρχία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Ιταλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες μετρούν 400 νεκρούς ενώ ο κυκλώνας «Πάρμα» πλησιάζει...
Ιταλία
Φονική καταιγίδα χτύπησε τη Σικελία
Παλαιστινιακό
«Βήμα» Χαμάς προς το Ισραήλ
Γερμανία
Ο «μεγάλος χαμένος» των γερμανικών εκλογών είναι η Τουρκία, λένε στην Ουάσιγκτον
Τουρκία
Προκλητικό «όχι» στους Κύπριους...
«Θα σκότωνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο»
Σερβία
Ο Μλάντιτς ζει και βασιλεύει...
Ινδονησία
«Χρηματιστήριο» της φρίκης
Άλλες ειδήσεις
Free Press και η ιστορική Evening Standard
Ερχεται η γενιά των 100
Για περάστε...