Έντυπη Έκδοση

Ερχεται η γενιά των 100

Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται ραγδαία στις βιομηχανικές χώρες.

Εάν η τάση αυτή διατηρηθεί, ποσοστό 50% των παιδιών που γεννήθηκαν μετά το 2000 έχουν σοβαρές πιθανότητες να φθάσουν και να ξεπεράσουν τον έναν αιώνα ζωής, προβλέπουν Γερμανοί και Δανοί ερευνητές. Επίσης αναμένεται να βελτιωθεί κατά πολύ και η κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων.

Μελετώντας στοιχεία από τις αναπτυγμένες χώρες, επιστήμονες από το δανικό Κέντρο Ερευνών για την Τρίτη Ηλικία, το γερμανικό Πανεπιστήμιο Ρόστοκ και το Πανεπιστήμιο Οντένσε στη Ν. Δανία, συμπεραίνουν πως ένα στα δύο παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα στη Δύση πιθανότατα θα φθάσει τα 100 χρόνια -μάλιστα σε πολλές χώρες θα τα υπερβεί, όπως σε Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιαπωνία, Βρετανία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Οι ειδικοί προβλέπουν επίσης, πως παρ' όλες τις χρόνιες παθήσεις, τα άτομα μεγάλης ηλικίας θα μπορούν στο μέλλον να αυτοεξυπηρετούνται σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι σήμερα, λόγω εγκαιρότερων διαγνώσεων και της καλύτερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet». Βάσει άλλης επιστημονικής έρευνας, που δημοσιεύτηκε στη «Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής», η καθημερινή κατανάλωση ζαχαρωτών από παιδιά δημιουργεί προϋποθέσεις αυτά να εξελιχθούν σε επιθετικούς ενήλικες. Κατά τον υπεύθυνο της μελέτης, Σάιμον Μούρ, «η συνεχής επιβράβευση των παιδιών με γλυκά τα ωθεί σε ανάπτυξη παρορμητικής συμπεριφοράς, που συνδέεται με την εγκληματικότητα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες μετρούν 400 νεκρούς ενώ ο κυκλώνας «Πάρμα» πλησιάζει...
Ιταλία
Φονική καταιγίδα χτύπησε τη Σικελία
Παλαιστινιακό
«Βήμα» Χαμάς προς το Ισραήλ
Γερμανία
Ο «μεγάλος χαμένος» των γερμανικών εκλογών είναι η Τουρκία, λένε στην Ουάσιγκτον
Τουρκία
Προκλητικό «όχι» στους Κύπριους...
«Θα σκότωνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο»
Σερβία
Ο Μλάντιτς ζει και βασιλεύει...
Ινδονησία
«Χρηματιστήριο» της φρίκης
Άλλες ειδήσεις
Free Press και η ιστορική Evening Standard
Ερχεται η γενιά των 100
Για περάστε...