Έντυπη Έκδοση

ΤΟ Νο1 «ΨΑΧΤΗΡΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κυριαρχία Google

Δεν αλλάζουν συνήθειες εύκολα οι Ελληνες χρήστες του Διαδικτύου, που όταν ψάχνουν απαντήσεις ρωτούν μόνο έναν -την Google.

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει η εταιρεία Statcounter, η κυριαρχία της Google στις αναζητήσεις (και) των Ελλήνων χρηστών είναι σχεδόν απόλυτη. Τον τελευταίο μήνα μόλις 3 στις 100 αναζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ανταγωνιστικών υπηρεσιών, ενώ και σε διεθνές επίπεδο διαπιστώνεται πως οι προσπάθειες κολοσσών του κλάδου, όπως η Microsoft και η Yahoo, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Στην Ελλάδα μόλις το 1% των αναζητήσεων έγιναν μέσω των εργαλείων της Microsoft (bing.com και Live search), ενώ η αντίστοιχη υπηρεσία της Yahoo χρησιμοποιείται μόλις στο 2% του συνόλου των ερωτημάτων που διατυπώνουν οι χρήστες.

Αν, όμως, οι χρήστες σνομπάρουν τις προσπάθειες της Microsoft στην online αναζήτηση, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Web browser της εταιρείας, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό. Ενας στους δύο στην Ελλάδα δεν δείχνει διάθεση να εγκαταλείψει τον Internet Explorer, ασχέτως αν χρησιμοποιεί τη νεότερη έκδοσή του ή όχι, ενώ 4 στους 10 προτιμούν την ελεύθερου λογισμικού λύση του Mozilla Firefox. Ωστόσο, σε επίπεδο εκδόσεων, η έκδοση με το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών είναι η 3.0 του Firefox (σ.σ.: διαθέσιμη είναι εδώ και καιρό η 3.5), ενώ η έκδοση 8.0 του Internet Explorer είχε εγκατασταθεί τον τελευταίο μήνα μόλις στο 8% των υπολογιστών στην Ελλάδα.

Οσον αφορά, τέλος, το «κινητό Internet», από τις μετρήσεις της Statcounter προκύπτει το συμπέρασμα πως βρίσκεται ακόμα σε νηπιακά βήματα στην Ελλάδα.

Μόλις το 0,5% της πρόσβασης στο Διαδίκτυο διεκπεραιώνεται μέσω κινητών τηλεφώνων, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται τόσο στην έλλειψη εξοικείωσης όσο και στην προσπάθεια των χρηστών για την αποφυγή κάθε επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μια άλλη ματιά στις εκλογές
Το λεξικό της μεταπολίτευσης
Οι εκλογές ανεβάζουν την ανδρική λίμπιντο
«Στα πάνω τους όλοι ανεξαρτήτως κόμματος»
Λιλιπούτειες προεκλογικές υποσχέσεις
Περιβάλλον
Περιφράσσουν τα καμένα με οδηγίες του... υπουργείου
Υ-ΠΕΧΩ-ΔΕ
Διαδίκτυο
Κυριαρχία Google
Νέα γρίπη
Κλείνουν άλλα δύο σχολεία λόγω γρίπης
ΕΥΑΘ
Εισαγγελέας για το «νερό - φαρμάκι»
Παγκόσμια ημέρα των ζώων
Συντροφιά και... εκμετάλλευση
«Ας μειωθεί η κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων»
Φάκελος: Εκλογές 2009 - Ο διπολισμός μετά την κάλπη
Τα τραύματα της Ν.Δ. και η θεραπεία ΠΑΣΟΚ