Έντυπη Έκδοση

ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Σκληρό παζάρι για τα «φιλέτα»

Επενδύσεις δίπλα στο κύμα σε εκτάσεις-χρυσάφι και «νέα μοιρασιά» των εκτάσεων από το Φάληρο μέχρι και την Ανάβυσσο.

Με τη λογική του «ισοζυγίου» προβλέπεται να αντιμετωπιστεί η παραλιακή ζώνη των 40 χιλιομέτρων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) ώς την Αγία Μαρίνα Κορωπιού, ώστε να χωρέσουν οι προωθούμενες επενδύσεις και να εξασφαλιστεί το άνοιγμα μεγάλου μήκους ακτών για τους πολίτες.

Πλήρες θέμα...

 • Υγεία

  • Ασθενείς, όμηροι κυκλωμάτων
   Τα μισά από τα μηχανήματα στα ογκολογικά νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν ήδη υπερβεί τη χρήσιμη ζωή τους Και όμως, η πιο προσοδοφόρα «επιχείρηση» στο χώρο της υγείας ονομάζεται καρκίνος. Εδώ και χρόνια, αλλά με ιδιαίτερη ένταση τους τελευταίους μήνες, κυκλώματα εντός και εκτός του ΕΣΥ εκμεταλλεύονται ασθενείς και τις οικογένειές τους. Δόγμα τους: «Αν δεν πληρώσεις, δεν εξυπηρετείσαι. Αρα πεθαίνεις».
 • Φωτοβολταϊκά

  • Γαλάζιος εμφύλιος μαίνεται στη ΔΕΗ
   Οι... ήπιες μορφές ενέργειας προκάλεσαν σκληρές συγκρούσεις στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ. Στα φωτοβολταϊκά φαίνεται να... καίγεται η ΔΑΚΕ, ενώ τα στελέχη της συνθλίβονται μεταξύ προσωπικών επιδιώξεων και ανακατατάξεων στη δεξιά πολυκατοικία. Στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές της συντηρητικής παράταξης βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με το «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό».
 • Υπόθεση Βατοπεδίου

  • Και όμως, το Δημόσιο ζημιώθηκε
   Καραμανλής και Ρουσόπουλος δεν μπορούν να βγουν από το «κάδρο» του σκανδάλου. Μάχη νομικών «χαρακωμάτων» δίνει στην υπόθεση του Βατοπεδίου η Ν.Δ., με στόχο να πείσει ότι δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από τις «ιερές» ανταλλαγές.
 • Διαχείριση απορριμμάτων

  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΡΗΣ Διευθύνων σύμβουλος της Ηλέκτωρ Α.Ε. «Ανυπόστατα τα σενάρια σκανδαλολογίας»
   Το ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο της «Κ.Ε.» που προκάλεσε την αντίδραση της Ηλέκτωρ Α.Ε. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ηλέκτωρ Α.Ε., κ. Αθ. Κατρής, μας έστειλε επιστολή που αναφέρεται στο ρεπορτάζ για το εργοστάσιο βιοξήρανσης απορριμμάτων που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
  • Καυτά ερωτήματα για τη βιοξήρανση
   Μπορεί η βιοξήρανση να βρίσκεται υπό συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, φαίνεται ωστόσο να αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής.
 • Νομοθεσία για τις ουσίες

  • Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών
   Προς αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών οδεύει η νομοθεσία μας. Η κατοχή μικροποσότητας για ίδια χρήση όταν διώκεται θα αποτελεί πταίσμα. Τα «βαποράκια» θα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, οι εξαρτημένοι χρήστες αντί για τη φυλακή θα οδηγούνται σε θεραπευτικά κέντρα, οι κακουργηματικές ποινές θα ξεκινούν από τα πέντε (αντί δέκα σήμερα) χρόνια, ενώ μπαίνουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επιβολή ισόβιας κάθειρξης.
 • Από το "Εψιλον" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

  • ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Τι (δεν) είδε ο ρεπόρτερ VANITY (UN)FAIR
   «Φοβού τους Δαναούς και ομόλογα φέροντας» τιτλοφορείται το άρθρο του «Vanity Fair», θυμίζοντάς μας ότι στο εξωτερικό το ρητό αναφέρει Ελληνες και όχι ξεχα- σμένους Δαναούς. Οσο για τον καλοζωισμένο πατέρα Αρσένιο, φαίνεται ότι κατά το περιοδικό πρόκειται για τον τυπικό Νεοέλληνα. Ξέρετε: με δύο παιδιά, εργασιακή ανασφάλεια, δάνεια και άρρωστη πεθερά... Ενα ανελέητο, αλλά καλογραμμένο, άρθρο για την Ελλάδα στο αμερικανικό περιοδικό «Vanity Fair» προκάλεσε ρίγη ηδονής (όχι μαζοχιστικής, άλλοι θα υποφέρουν!) στους εγχώριους νεοφιλελεύθερους και απόλυτη αδιαφορία σε εκατομμύρια Ελληνες που αγνοούν την ύπαρξή του. Ο συντάκτης ήρθε φορτωμένος με τις θεωρητικές αποσκευές του νεοφιλελευθερισμού, τις εμπλούτισε με επιλεκτικές μαρτυρίες και στοιχεία αντλημένα από την ίδια δεξαμενή, επιστράτευσε αληθοφάνεια και παραμόρφωση σε άνισες δόσεις, τα πασπάλισε με λογοτεχνικό ύφος και συνέγραψε το οδοιπορικό του. Την (καλοπληρωμένη) δουλειά του έκανε ο άνθρωπος.