Έντυπη Έκδοση

Γαλάζιος εμφύλιος μαίνεται στη ΔΕΗ

Στα φωτοβολταϊκά φαίνεται να... καίγεται η ΔΑΚΕ, ενώ τα στελέχη της συνθλίβονται μεταξύ προσωπικών επιδιώξεων και ανακατατάξεων στη δεξιά πολυκατοικία. Στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές της συντηρητικής παράταξης βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με το «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό».

Οι... ήπιες μορφές ενέργειας προκάλεσαν σκληρές συγκρούσεις στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ. Οι... ήπιες μορφές ενέργειας προκάλεσαν σκληρές συγκρούσεις στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ. Οκτώ πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της κεντρικής ΔΑΚΕ η οποία απεργάζεται «σχέδιο ανατροπής του ΔΑΚίτη γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ». Γραμματέας είναι ο Κ. Κατσαρός, ο οποίος ανέλαβε την θέση προ 3μήνου με υπόδειξη -εδώ βρίσκεται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον- του νυν γραμματέα της ΓΣΕΕ Β. Μπουζούλα (ΔΑΚΕ). Ο οποίος τώρα κατηγορείται από τα 8 σωματεία για «κινήσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Ομως, η αντιπαράθεση και το γεγονός ότι ο Κ. Μπουζούλας φαίνεται να συντονίζει τους 8 από τους 12 της ΔΑΚΕ/ΔΕΗ εναντίον του Κατσαρού βγάζει στην επιφάνεια και ορισμένες πιθανότατα νόμιμες, αλλά ηθικά ελεγχόμενες, επενδύσεις. «Δεν μπορεί ο κ. Μπουζούλας να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, να προασπίζει τις επενδύσεις της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και ο ίδιος να κάνει επενδύσεις 100 kW σε φωτοβολταϊκά» ανέφερε στην «Κ.Ε.» ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Κ. Κατσαρός (επίσης ΔΑΚΕ). Οταν του αντιτείναμε ότι αυτή η επένδυση (στην Κομοτηνή) φέρεται να έγινε στο όνομα του υιού του, το στέλεχος της ΔΑΚΕ ήταν αποκαλυπτικό: «Το ίδιο είναι, πρόκειται για πρώτου βαθμού συγγένεια».

Παράλληλα, οι εσωκομματικές αναταράξεις στη Ν.Δ. προκαλούν αναταράξεις και στη ΔΑΚΕ. Ηδη ο Κ. Βερυκάκης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) δίνει τη «μάχη του για την Κρήτη» με το ψηφοδέλτιο του Δ. Γιαννουλάκη, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ντόρα Μπακογιάννη κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του Γ. Πλακιωτάκη. Επίσης και άλλα «κεντρικά» στελέχη της συντηρητικής συνδικαλιστικής παράταξης αναμένεται να κατέβουν με «αντάρτικα» σχήματα. Παράλληλα σε πολλές ομοσπονδίες εργαζομένων στο κέντρο (Αθήνα) οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις λόγω ασφαλιστικού των «παλαίμαχων» συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ δεν συνεπάγονται και ομαλές διαδικασίες διαδοχής. Τόσο ως προς τα πρόσωπα που διεκδικούν τις προβεβλημένες θέσεις, ορισμένοι εκ των οποίων ελέγχονται για «φιλοντορισμό», όσο και αναφορικά με τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο γραμματέας συνδικαλισμού Γ. Μανώλης, ήδη υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής στο συνδυασμό Κικίλια, δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει στις λειτουργίες της ανεξάρτητης ΔΑΚΕ. Ωστόσο έχει την προνοητικότητα να προτείνει «οι όποιες αλλαγές να κριθούν απ' όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σώμα και όχι μια κλειστή ομάδα» και σαφώς οι «όποιες αλλαγές (σημ. ή εκκαθαρίσεις) να γίνουν μετά την 14η Νοεμβρίου» (δεύτερη Κυριακή των τοπικών εκλογών). Χρονική περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τοποθετείται η εξαγγελία του νέου κόμματος της κ. Μπακογιάννη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Νέα Δημοκρατία
ΔΕΗ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μπίζνες στην παραλιακή
Ξαναμοιράζεται η παραλιακή ζώνη
Υγεία
Ασθενείς, όμηροι κυκλωμάτων
Φωτοβολταϊκά
Γαλάζιος εμφύλιος μαίνεται στη ΔΕΗ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Και όμως, το Δημόσιο ζημιώθηκε
Διαχείριση απορριμμάτων
«Ανυπόστατα τα σενάρια σκανδαλολογίας»
Καυτά ερωτήματα για τη βιοξήρανση
Νομοθεσία για τις ουσίες
Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών
Από το "Εψιλον" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας
VANITY (UN)FAIR