Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΨΗΛΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ * ΠΕΝΕΝ: ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Δεν έχει μπάρκο για Ελληνες

Σε ρότα ανεργίας οι Ελληνες ναυτικοί
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη μετατροπή της υποχρεωτικής συνεισφοράς των εφοπλιστών σε εθελοντική. Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και ο πρόεδρός της, Αντώνης Νταλακογεώργος, αφού πρώτα επισημαίνουν ότι οι Ελληνες εφοπλιστές «απειλούσαν θεούς και δαίμονες ότι, εάν υπήρχε η οποιαδήποτε μεταβολή στο θεσμικό πλαίσιο (υποχρεωτική φορολόγηση), θα συνιστούσε αιτία αποχώρησης από την ελληνική σημαία, ακόμη και ναυτιλιακών εταιρειών που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας», υποστηρίζουν τα εξής:

Πλήρες θέμα...

 • ΕΚΤ

  • Ο Ντράγκι «έριξε» το Χ.Α.
   Συνεχίστηκε η διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να έχουν και χθες τον τελευταίο λόγο. Στην περιοχή των 1.059 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 345 ο FT Large Cap, με τον τραπεζικό με νέες απώλειες, στις 145 μονάδες.
  • ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ Η ΕΚΤ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ABS Τα δίνει όλα για ρευστότητα
   Τα καλυμμένα ομόλογα πριν από την κρίση ήταν τα αγαπημένα χαρτιά των «αναρχικών» τραπεζιτών Τα πακέτα ρευστότητας, λέει ο Μάριο Ντράγκι, θα πετύχουν μόνο αν συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις Το πολυαναμενόμενο σχέδιό του για την αγορά τίτλων (καλυμμένων ομολόγων και ABS) παρουσίασε χθες από τη Νάπολη ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, διατηρώντας αμετάβλητα τα τρία επιτόκια αναφοράς της κεντρικής τράπεζας.
 • ΕΝΦΙΑ

  • Χωρίς προσαυξήσεις όσοι πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ εμπρόθεσμα
   Εισήγηση κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος αν κάποιος δεν είχε εμπορική δραστηριότητα. Ξεπαγώνουν οι συμψηφισμοί. Μεγάλοι χαμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Αμεση λύση υπόσχονται πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στο μπέρδεμα με τις χρεώσεις που εμφανίζονται στους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet, όσων πλήρωσαν κανονικά την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά ακόμα δεν έχει εμφανιστεί η πληρωμή τους, με αποτέλεσμα να έχουν «φορτωθεί» με προσαυξήσεις στο ληξιπρόθεσμο χρέος.
 • Οικονομικές έρευνες

  • Νέα μείωση στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων
   Μια πρόσθετη ένδειξη της χαμηλής ανταγωνιστικότητας Νέα μηνιαία κάμψη 0,1% των βιομηχανικών τιμών παραγωγού σημειώθηκε τον Αύγουστο 2014 τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ28, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Eurostat. Τον Ιούλιο οι τιμές είχαν μειωθεί 0,2% και στις δύο ζώνες, ενώ τους αμέσως 4 προηγούμενους μήνες είχαν αυξηθεί 0,7% κατά μέσον όρο μηνιαίως.
 • Πολεοδομία και Χωροταξία

  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Μεγαλόπνοα σχέδια για έργα - αναπλάσεις
   Μεγαλόπνοα σχέδια για έργα και αναπλάσεις μεγάλης κλίμακας στην πόλη του Πειραιά συζήτησαν σε χθεσινή συνάντησή τους ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και ο δήμαρχος της πόλης Π. Μώραλης καταλήγοντας σε απόφαση να δημιουργηθούν κοινές ομάδες εργασίας, οι οποίες θα προετοιμάσουν το πλαίσιο στο οποίο θα αρχίσει η προώθηση των αναγκαίων διαδικασιών και δράσεων.