Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Περιμένουν 100 δόσεις στα χρέη, δώρο εν όψει κάλπης

Απρόσμενο εκλογικό τράτο για την κυβέρνηση είναι η διαφαινόμενη αποδοχή από την τρόικα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, της πρότασης για την εξόφληση σε 100 δόσεις των χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία και μάλιστα με έκπτωση έως 90% στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, ακόμα και αν αυτά εξοφλούνται έως και 12 δόσεις.

Πλήρες θέμα...

 • ΕΚΤ

  • Ντράγκι: Χωρίς πρόγραμμα, δεν έχει αγορά τίτλων ABS ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ την επόμενη κυβέρνηση
   Με συνεχιζόμενη επιτήρηση ή νέο Μνημόνιο από Ε.Ε., χωρίς ΔΝΤ Οπως και να διαβαστεί ο «χρησμός» Ντράγκι, ευνοϊκός για τη σημερινή κυβέρνηση δεν είναι... Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών και μετά το 2014, οπότε τελειώνει το Μνημόνιο στο οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ, είναι -σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι και την ΕΚΤ- απαράβατη προϋπόθεση για την αγορά των λεγόμενων Asset Backed Securities/ABS, δηλαδή τίτλων που συνδέονται και καλύπτονται με στοιχεία ενεργητικού. Με αυτό τον τρόπο Κομισιόν και ΕΚΤ επιχειρούν να δέσουν και την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, θέλοντας προφανώς να «προλάβουν» το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 • Υπουργείο Εργασίας/Τρόικα

  • Με ευχολόγια η συνάντηση Βρούτση - τρόικας
   Να κερδίσει χρόνο επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης στη συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τους εκπροσώπους της τρόικας, επικαλούμενος στα εργασιακά το πλαίσιο συμφωνίας ΓΣΕΕ-Εργοδοτών στο ILO, αλλά και στο ασφαλιστικό τη μελέτη του ΚΕΠΕ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους και περιορίστηκαν στο να καταγράφουν τις θέσεις της κυβέρνησης.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η συμπολίτευση στη δίνη της αβεβαιότητας
   Εντείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πιέσεις προς την κυβέρνηση ζητώντας άμεση προσφυγή στις κάλπες, καθώς άπαντες στο εσωτερικό του κόμματος πιστεύουν ότι η ψήφος εμπιστοσύνης δεν σηματοδοτεί τίποτα περισσότερο από ξεκαθάρισμα στα κυβερνώντα κόμματα και ύστατη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να κρατηθεί λίγο ακόμη στην εξουσία.
  • Αλλο εμπιστοσύνη, άλλο τυφλή υπακοή
   Βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως θα δώσουν την ψήφο τους, αλλά δεν δεσμεύονται για άλλα νομοσχέδια Περισσότερα ερωτηματικά για τις προθέσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης φαίνεται να δημιουργεί στους βουλευτές της συμπολίτευσης η κυβερνητική πρωτοβουλία για επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής και δεν φαίνεται να παίρνουν πειστικές απαντήσεις για το αν είναι η κατάλληλη κίνηση για να αποτραπεί κλίμα κυβερνητικής αστάθειας.
  • Επιστροφή του κατώτατου στα 751 ευρώ ζητεί με πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ
   Την πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα -στα 751 ευρώ- κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Είχε προηγηθεί ανάλογη πρωτοβουλία και για τη ρύθμιση των χρεών των οφειλετών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
 • ΔΗΜΑΡ

  • «ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ, Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ» Αλλαγή κυβέρνησης ζητεί ο Κουβέλης
   Αλλαγή κυβέρνησης, για να αλλάξει η ασκούμενη πολιτική, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της διεξαγωγής εκλογών και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει όποια πρόταση της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Το δυσανάλογο τίμημα
   Εως την Κυριακή, που ολοκληρώνεται το 3ο έκτακτο συνέδριό της, η ΔΗΜΑΡ καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της. Να αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα, να χαράξει τη στρατηγική των συνεργασιών της, αλλά επιπλέον να θυμηθεί τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της, να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, να περιφρουρήσει και να προτάξει την ενότητά της και κυρίως να αναδείξει τη διαφορετική, σαφή, προοδευτική και εφαρμόσιμη πολιτική της πρόταση, με τρόπο ώστε να κατανοείται ως διακριτή θέση και όχι ως ενδιάμεση ή «στρογγυλή».
 • Ασφαλιστικό/Εργασιακά

  • Παραίνεση Βενιζέλου: «Μην ανοίξετε Ασφαλιστικό και εργασιακά»
   Η δύσκολη πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, από την οποία εξαρτάται η έκβαση του κυβερνητικού σχεδίου για την έξοδο από το Μνημόνιο, βρέθηκε χθες το βράδυ στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Nτράγκι: Xωρίς πρόγραμμα, δεν έχει αγορά τίτλων ABS Στενός κορσές ή κλειστές στρόφιγγες
   Mε συνεχιζόμενη επιτήρηση ή νέο Mνημόνιο από E.E., χωρίς ΔNT H YΛOΠOIHΣH των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών και μετά το 2014, οπότε τελειώνει το Mνημόνιο στο οποίο συμμετέχει και το ΔNT, είναι -σύμφωνα με τον Mάριο Nτράγκι και την EKT- απαράβατη προϋπόθεση για την αγορά των λεγόμενων Asset Backed Securities/ABS, δηλαδή τίτλων που συνδέονται και καλύπτονται με στοιχεία ενεργητικού. Mε αυτό τον τρόπο Kομισιόν και EKT επιχειρούν να δέσουν και την επόμενη κυβέρνηση της Eλλάδας, θέλοντας προφανώς να «προλάβουν» το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣYPIZA.