Έντυπη Έκδοση

ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ τις αλλαγές

18 ΤΡΟΠΟΙ για σύνταξη με 20ετία

Υπάρχουν διατάξεις που δίνουν «το πράσινο φως» για συνταξιοδότηση μέχρι και 10 χρόνια νωρίτερα * Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο θα προβλέπουν αύξηση των ελάχιστων προϋποθέσεων από τα 15 έτη, σήμερα, στα 20 έτη

ΠΕΡΙΠΟΥ 120.000 ασφαλισμένοι μπορούν να γλιτώσουν τον «εγκλωβισμό» στο ασφαλιστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση με το επερχόμενο «μίνι» (αλλά βαρύ) ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να βγουν στη σύνταξη με 20ετία ή και λιγότερο. Το «πράσινο φως» για έξοδο στη σύνταξη έως και 10 χρόνια νωρίτερα ανάβουν δεκάδες διατάξεις στους ασφαλιστικούς νόμους, τις οποίες φωτίζει σήμερα η «Ε». Να υπενθυμίσουμε ότι οι αλλαγές που «έρχονται» στο Ασφαλιστικό θα περιλαμβάνουν περαιτέρω συγχωνεύσεις Ταμείων και λογαριασμών που λειτουργούν ως «ανεξάρτητοι» σε ήδη συγχωνευμένα Ταμεία Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης. Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΤΗΣ

Πλήρες θέμα...

 • Καταστήματα/Ωράριο

  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΕΝΤΑΣΗΣ Οι περισσότεροι καταναλωτές... κοιτούσαν
   Δεν κατάφεραν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας, καταγγέλλουν οι υπάλληλοι Κυριακάτικη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας Διαμαρτυρίες χθες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Ιδιωτικοί υπάλληλοι: Η πλειονότητα των καταστημάτων που άνοιξε την Κυριακή δεν κάλυψε ούτε τα έξοδα λειτουργίας.
 • Δικαιοσύνη

  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Ε. Κρατούμενοι στις χώρες καταγωγής τους
   Το «πράσινο φως» προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους στη χώρα μας όσοι Ελληνες έχουν καταδικαστεί και κρατούνται σε φυλακές ευρωπαϊκών χωρών ανάβει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 • Ελληνικός Χρυσός

  • ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ELDORADO GOLD ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΜΠΕΪΝΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΜΚΟ «3 εκατ. χρυσός πήγαν...Παράδεισο»
   Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς τους ανακοίνωσαν το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της ολλανδικής ΜΚΟ, SOMO Μια σειρά από συμφωνίες δίνουν στην «Eldorado Gold», αλλά και σε άλλες πολυεθνικές, το δικαίωμα να μειώνουν τους φόρους παρακράτησης στην πηγή, στην περίπτωσή μας, στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς τους, που ανακοίνωσαν το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της ολλανδικής ΜΚΟ, SOMO.
 • Ενέργεια

  • «ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ» ΕΛΛΑΔΑ Μαθήματα ζωής μέσα από το παιχνίδι
   Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στο Δελβινάκι Πωγωνίου παίζουν το επιτραπέζιο «Το παιχνίδι της ενέργειας» και μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες για το περιβάλλον, την ενέργεια, την ανακύκλωση και άλλα σημαντικά θέματα Το φετινό χειμώνα οι μαθητές των ακριτικών νησιών και ορεινών περιοχών της χώρας θα έχουν την ευκαιρία για μια «άλλη εκπαίδευση», μέσα από παιχνίδι και βιωματικά εργαστήρια. Είναι το πρόγραμμα «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει».
 • ΕΚΠΑ

  • Μέσα η Σύγκλητος, απ' έξω τα ΜΑΤ
   Με την παρουσία των ΜΑΤ ολοκληρώθηκε το Σάββατο η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία είχε διακοπεί μετά την εισβολή ομάδας φοιτητών.
 • Υγεία

  • ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ Μήνυμα ζωής με τον θηλασμό
   ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ μητέρες σε όλη τη χώρα, από τον Εβρο έως την Κρήτη, συμμετείχαν στον 5ο πανελλήνιο δημόσιο θηλασμό, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σε διοργάνωση από το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. Στην Αθήνα δεκάδες μητέρες συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και αναγκαίο από το να θηλάζει μια μητέρα το παιδί της, όποτε αυτό το χρειάζεται.
 • Εργασία & Ασφάλιση

  • ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Κάντε ψηφιακές δημοσκοπήσεις
   Η ΙΔΕΑ: Πολλές εταιρείες αλλά και πολιτικοί συχνά βασίζουν τις αποφάσεις όπως και την πολιτική που ασκούν σε πληροφόρηση που αντλούν από δημοσκοπήσεις. Για παράδειγμα, μια αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να προσδιορίσει το Target Group, δηλαδή την Αγορά-Στόχο στην οποία απευθύνεται.
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Για ακολούθους πρεσβειών
   Γραπτό διαγωνισμό προκήρυξε το υπουργείο Εξωτερικών για την εισαγωγή εννέα Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική του Ακαδημία
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 15 καθηγητές μουσικής
   Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε την πρόσληψη 15 καθηγητών Μουσικής για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Λαυρεωτικής «Δημήτριος Νικολάου», με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών).
  • ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ Ο Δημόκριτος ζητεί συνεργάτες
   Για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων δωδεκάμηνης διάρκειας Στο πλαίσιο υλοποίησης των ερευνητικών του προγραμμάτων, προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν πρόταση για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για πέντε θέσεις συνεργατών διάρκειας δώδεκα μηνών.
  • Πενήντα έξι άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας
   Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα έξι (56) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Παύλου Μελά, στο Νομό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Δήμος.
  • Πρώτος σε αύξηση κερδών το 2013
   Ο Ομιλος International Life (International Life ΑΕΓΑ & International Holding) κατατάσσεται πρώτος μεταξύ 20 ασφαλιστικών ομίλων της χώρας, που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) το 2013 σε σύγκριση με το 2012, σύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό Business Leaders in Greece της ICAP.
  • Αρχίζει η ρύθμιση των 100 δόσεων το επόμενο δεκαήμερο
   Το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις σε χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Παράταση εγγραφής σε πρόγραμμα για ανέργους
   Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου η διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους (ανέργους) για το πρόγραμμα δράσης, με τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» (Πρόσκληση 08/2014 για voucher κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29-64 ετών).
  • Σήμερα η καταβολή συντάξεων από τον ΟΓΑ
   Σήμερα θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου σε 694.528 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.
  • ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Νέα δεδομένα μετά την απόφαση για δικαστικούς
   Δημιουργείται νομολογία για την αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών νόμων Νέος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε ευνοϊκή απόφαση για τους συν/χους του Δικαστικού Σώματος. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις περικοπές στις συντάξεις των Δικαστικών Λειτουργών μετά τον Αύγουστο του 2012.
  • Κατευθείαν στον ΟΑΕΕ μετά την «Υπηρεσία Μιας Στάσης»
   Διαδικασία εγγραφής στον ΟΑΕΕ των υπόχρεων προσώπων που συμμετέχουν σε εταιρείες συσταθείσες μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης. Προθεσμία 30 ημερών για το άνοιγμα ασφαλιστικού Μητρώου σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μιας στάσης δίνει ο ΟΑΕΕ.
  • Προαιρετική η ασφάλιση μέχρι να βγει η σύνταξη
   Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης στον κλάδο ασθενείας του ίδιου φορέα στις περιπτώσεις χορήγησης σύνταξης με αναστολή καταβολής της στους τέως υπαλλήλους ΝΠΔΔ που υπάγονται στο ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς και στους συνταξιούχους τέως ΤΣΠ - ΑΤΕ.
  • Πότε παίρνω σύνταξη
   * Στείλτε μας τις απορίες και τα ερωτήματά σας για το πότε θα πάρετε σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ergasia@eleftherotypia.net. Θα δημοσιευθούν στην «Ε» με σειρά προτεραιότητας.
 • Ανθρώπινα

  • «Βίβλος, η πιο ισχυρή δύναμη για τον αθεϊσμό»
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΝΑΚΗ «Αντιπαλεύω την ανοησία και την εκμετάλλευση. Με το χιούμορ παραμένω ελεύθερος, καταφέρνω να βρίσκομαι ακόμη έξω απ' τα σίδερα» Σ.Κ. Δεν έχει... το Θεό του το βιβλίο του «Αγρία Γραφή». «Η απόλυτη πίστη ότι δεν υπάρχει Θεός δεν είναι μια δογματική αντιμετώπιση ζωής;» τον ρωτήσαμε. Η απάντησή του; «Είμαι βέβαιος πως βρίθει από θεό. Περιγράφει, λίγο σκωπτικά είναι η αλήθεια, τον θεό των μονοθεϊστών, όπως οι ίδιοι τον παρουσιάζουν.
  • 100 χρόνια ΓΑΚ στο Ευγενίδειο
   Περγαμηνοί κώδικες, σιγίλια, αρχιτεκτονικά σχέδια, φωτογραφίες, γυάλινες φωτογραφικές πλάκες, μπομπίνες κινηματογραφικών ταινιών, δίσκοι μουσικής, έργα τέχνης, αντικείμενα λατρείας συνθέτουν, μαζί με τα επίσημα έγγραφα του ελληνικού κράτους, των ξένων διοικήσεων και τα έγγραφα των ιδιωτικών συλλογών, το εύρος των υποστρωμάτων και την πολυμορφία του αρχειακού πλούτου μας.
 • TV & Media

  • Στο photo finish
   Αξιόμαχος αντίπαλος για τη «Μουρμούρα» .... Μ' αυτά και μ' αυτά τέλειωσε ο πρώτος μήνας της νέας σεζόν. Κάποιοι άνοιξαν σαμπάνιες, κάποιοι περιμένουν για να δουν τι θα τους φέρει η επόμενη εβδομάδα και κάποιοι μόνο απογοήτευση πρέπει να νιώθουν, αφού σχεδόν τίποτε δεν πήγε όπως το περίμεναν...
  • Η φωνή μας από το Σικάγο
   Μια σπουδαία φωνή των Ελληνοαμερικάνικων ερτζιανών μιλάει σήμερα στην Αθήνα, προσκεκλημένη από την Ενωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων.
  • Οι Πόντιοι στο Διαδίκτυο
   Το site αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα απόψε στις 8, στο Θέατρο Παλλάς, με είσοδο ελεύθερη.
  • Οι παραγωγοί του Τρίτου
   Στο πόδι σύσσωμοι οι παραγωγοί του Τρίτου Προγράμματος που από την Παρασκευή παίζει πρόγραμμα κονσέρβα. Αιτία η λήξη των συμβάσεων τους στις 31 Οκτωβρίου, αλλά και η απόφαση της Διεύθυνσης Περιεχομένου να περικόψει το κοστολόγιο και ταυτόχρονα να αυξήσει τους εργαζόμενους, εξαιτίας της νέας πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα μέχρι και τα τέλη Ιουλίου 2015.
  • Ηρθε η ώρα του Ακη
   Ηρθε η ώρα του Ακη Πετρετζίκη. Το πουλέν της μαγειρικής του MEGA και πρώτος «Ελληνας Master chef» από σήμερα ξεκινάει την νέα καθημερινή μαγειρική του προσπάθεια.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Ο «άγνωστος» Κωνσταντίνος Κτιστόπουλος
   Στις αρχές του προηγούμενου μήνα συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τον θάνατο ενός μεγάλου Ελληνα λόγιου, μελετητή των ανατολικών γλωσσών, μαθηματικού, δοκιμιογράφου και ποιητή, του Κωνσταντίνου (Κωστή) Κτιστόπουλου (1891 - 1977).