Έντυπη Έκδοση

«ΝΑΙ» ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Σβήνουν όλες τις «κόκκινες γραμμές»

Βαρύ το φορτίο για τον Γκίκα Χαρδούβελη
ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ μία μία τις «κόκκινες γραμμές» που υποτίθεται πως είχε χαράξει η κυβέρνηση, ώστε να πείσει τους δανειστές να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα για την έναρξη του δεύτερου κύκλου της διαπραγμάτευσης. Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί όλα τα «καυτά» ζητήματα που βάζει στο τραπέζι η τρόικα.

Πλήρες θέμα...

 • Κυβέρνηση

  • Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Ολοι στον Πρόεδρο με φόντο εκλογές
   Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ ΧΩΡΙΣ να ζητεί σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς συναντά τον Κάρολο Παπούλια με στόχο να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συναίνεση με τους δικούς του όρους. «Ο κ. Σαμαράς είναι ακραίος» λέει ο Αλέξης Τσίπρας, που επίσης βλέπει σήμερα τον Πρόεδρο, για να επαναλάβει το αίτημα άμεσης προσφυγής στην κάλπη ως προϋπόθεση για δημοκρατική έξοδο από το πολιτικό τέλμα. Αύριο ο Φώτης Κουβέλης στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ «Εκλογές εδώ και τώρα»
   Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά την πρόταση για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών Εκλογές για κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημοκρατικό πλαίσιο διεξόδου από τα τωρινά πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα με καθαρό το αίτημα της άμεσης προσφυγής στην κάλπη ως προϋπόθεση για ομαλή μετάβαση θέτει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια, στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Αιχμές Ν. Ανδρουλάκη κατά Ε. Βενιζέλου
   Απεναντίας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του ζήτησε «εκλογή όλων των συνέδρων από τη βάση με θεσμικές διαδικασίες» και έθεσε ζήτημα επιλογής από το συνέδριο «του προσώπου εκείνου που θα ηγηθεί της προσπάθειάς μας στον κρίσιμο προεκλογικό αγώνα», αλλά και «να πιστοποιήσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό, εκλέγοντας παράλληλα συντονιστική επιτροπή».
 • ΑΟΖ

  • ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ Για γεωτρήσεις «ετοιμάζεται» η Τουρκία
   Η Λευκωσία προειδοποιεί με κυρώσεις την εταιρεία που θα ρισκάρει Από το Αζερμπαϊτζάν θα νοικιάσει πλατφόρμα, η οποία όμως δεν θα διαθέτει κατάλληλα γεωτρύπανα Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία, καθώς η 10άωρη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας «δείχνει» την έναρξη γεωτρήσεων μετά την ολοκλήρωση των παράνομων ερευνών του «Μπαρμπαρός».
 • ΔΗΜΑΡ

  • Συμβούλιο αρχηγών θα ζητήσει ο Φ. Κουβέλης από τον Κ. Παπούλια
   Μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά, έρχεται η σειρά του Φώτη Κουβέλη να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια. Η συνάντηση θα γίνει αύριο, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, με στόχο τη συνεννόηση στα κρίσιμα προβλήματα του τόπου.
 • Το Ποτάμι

  • Ποτάμι: φιλοσοφικές αναζητήσεις με Στ. Ράμφο
   Το μήνυμα ότι το Ποτάμι είναι ένας πολιτικός φορέας που αναζητεί την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και αυτός είναι ο παράγοντας που το διαφοροποιεί από το «παραδοσιακό πολιτικό σύστημα» θέλησε να στείλει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μια ιδιότυπη φιλοσοφικού χαρακτήρα εκδήλωση με την παρουσία του Στέλιου Ράμφου, που έγινε χθες στον πολυχώρο Acro στην Ιερά Οδό.
 • Παρεμβάσεις

  • Η κρίση δεν είναι ούτε παράνομη ούτε απάνθρωπη
   Κανένας στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί πια να πιστεύει πως υπάρχει «διέξοδος» από την κρίση. Ολες οι κοινωνίες του πλανήτη θα βιώσουν την κρίση μέχρι το τέρμα της: μέχρι να λύσουν οι ίδιοι οι άνθρωποι κάθε κοινωνίας την εκδοχή της αντίφασης που συνιστά την κρίση στην κοινωνία τους.
 • Δημοκρατική Παράξη

  • Ράβε-ξήλωνε στη Δημοκρατική Παράταξη
   Παρά τη διαβεβαίωση του Ευάγγελου Βενιζέλου που έκλεισε χθες τις διήμερες εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου λέγοντας ότι «η Δημοκρατική Παράταξη είναι μια πραγματικότητα και μια πολιτική οντότητα», ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ποιο είναι και αν υπάρχει πολιτικό μέλλον τόσο για το παραταξιακό εγχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη όσο και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
 • Μέση Ανατολή

  • ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ «Το Κομπάνι χρειάζεται τη στήριξη όλου του κόσμου»
   Κούρδοι πρόσφυγες από Συρία, Τουρκία, Ιράκ αλλά και Ελληνες διαδήλωσαν το Σάββατο στα Προπύλαια Παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης για το Κομπάνι, που μάχεται περίπου 50 μέρες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και συλλαλητήρια εναντίον του ISIS πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Αθήνα.
 • Άλλες ειδήσεις

  • ΠOIOI ΓΛITΩNOYN τις αλλαγές 18 TPOΠOI για σύνταξη με 20ετία
   ΠEPIΠOY 120.000 ασφαλισμένοι μπορούν να γλιτώσουν τον «εγκλωβισμό» στο ασφαλιστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση με το επερχόμενο «μίνι» (αλλά βαρύ) ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να βγουν στη σύνταξη με 20ετία ή και λιγότερο. Tο «πράσινο φως» για έξοδο στη σύνταξη έως και 10 χρόνια νωρίτερα ανάβουν δεκάδες διατάξεις στους ασφαλιστικούς νόμους, τις οποίες φωτίζει σήμερα η «E». Nα υπενθυμίσουμε ότι οι αλλαγές που «έρχονται» στο Aσφαλιστικό θα περιλαμβάνουν περαιτέρω συγχωνεύσεις Tαμείων και λογαριασμών που λειτουργούν ως «ανεξάρτητοι» σε ήδη συγχωνευμένα Tαμεία Kύριας και Eπικουρικής Aσφάλισης. Pεπορτάζ: ΔHMHTPHΣ MAΛTHΣ