Έντυπη Έκδοση

Ποτάμι: φιλοσοφικές αναζητήσεις με Στ. Ράμφο

Το μήνυμα ότι το Ποτάμι είναι ένας πολιτικός φορέας που αναζητεί την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και αυτός είναι ο παράγοντας που το διαφοροποιεί από το «παραδοσιακό πολιτικό σύστημα» θέλησε να στείλει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μια ιδιότυπη φιλοσοφικού χαρακτήρα εκδήλωση με την παρουσία του Στέλιου Ράμφου, που έγινε χθες στον πολυχώρο Acro στην Ιερά Οδό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχτηκε στη σκηνή τον Στέλιο Ράμφο λέγοντας ότι «το Ποτάμι δημιουργήθηκε γιατί υπάρχει βαθιά κρίση των αξιών στη χώρα μας, κρίση που αγγίζει και τη Δημοκρατία μας. Εχουμε καταλάβει στο Ποτάμι πως βρισκόμαστε ως κοινωνία σε αδιέξοδο και αν δεν αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ούτε τη χώρα», καλώντας να φιλοσοφήσουν περί κρίσης.

Στην κατάμεστη αίθουσα ο Στέλιος Ράμφος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε πια να διαχωρίσουμε τι είναι καλό και τι κακό, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Ζούμε σε μια κοινωνία που μαραίνεται διαρκώς, γιατί δεν έχει τρόπο να ποτιστεί στις ρίζες της. Οι δεσμοί αίματος, τα σόγια, από τα οποία περνάει κάθε εκλογική επιτυχία, οδηγούν το μερικό να κυριαρχεί του κοινού συμφέροντος. Ζούμε σε ένα τοξικό νέφος σε ένα πνιγηρό παρόν».

Το μεγάλο ζητούμενο, κατέληξε ο Στέλιος Ράμφος, είναι η αλλαγή στη νοοτροπία του Ελληνα. «Αν με ένα μαγικό τρόπο», είπε, «εξαφανιζόταν το δημόσιο χρέος μας αλλά εμείς συνεχίζαμε να έχουμε την ίδια νοοτροπία, την ίδια συμπεριφορά, τι μας εγγυάται ότι σε 15, 20 χρόνια δεν θα πτωχεύσουμε ξανά;».

Το «παρών» έδωσαν πλήθος καλλιτέχνες, ενώ παρόντες ήταν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου. Θ. Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
«Γυμνοί» στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης
Κυβέρνηση
Συνάντηση με οσμή εκλογών
ΣΥΡΙΖΑ
«Εκλογές εδώ και τώρα»
ΠΑΣΟΚ
Αιχμές Ν. Ανδρουλάκη κατά Ε. Βενιζέλου
ΑΟΖ
Πλατφόρμα για... τρύπα στο νερό
ΔΗΜΑΡ
Συμβούλιο αρχηγών θα ζητήσει ο Φ. Κουβέλης από τον Κ. Παπούλια
Το Ποτάμι
Ποτάμι: φιλοσοφικές αναζητήσεις με Στ. Ράμφο
Παρεμβάσεις
Η κρίση δεν είναι ούτε παράνομη ούτε απάνθρωπη
Δημοκρατική Παράξη
Ράβε-ξήλωνε στη Δημοκρατική Παράταξη
Μέση Ανατολή
«Το Κομπάνι χρειάζεται τη στήριξη όλου του κόσμου»
Άλλες ειδήσεις
18 TPOΠOI για σύνταξη με 20ετία