Έντυπη Έκδοση

WikiLeaks

Οι ΗΠΑ απειλούσαν ευρωπαϊκές χώρες για τα μεταλλαγμένα

ΛΙΣΤΕΣ ευρωπαϊκών χωρών, που απειλούνταν να τιμωρηθούν από τις ΗΠΑ με εμπορικό πόλεμο, επειδή αντιδρούσαν στην εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων δημητριακών στην Ευρώπη, αποκαλύπτουν αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα το WikiLeaks. Στενός συνεργάτης των ΗΠΑ στο θέμα αυτό εμφανίζεται η Ισπανία. Αποκαλύπτεται ακόμη συνεργασία ΗΠΑ - Ιαπωνίας εναντίον των ακτιβιστών της οργάνωσης Sea Shepherd, που παρεμποδίζουν τη φαλαινοθηρία.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • WikiLeaks

  • Να βουλιάξουν ακτιβιστές σχεδίαζαν ΗΠΑ και Ιαπωνία
   «Ναυμαχία» μεταξύ πλοίου της Sea Shepherd (αριστερά) και ιαπωνικού φαλαινοθηρικού Μέτρα κατά των ακτιβιστών της οργάνωσης Sea Shepherd, που μάχονται με κίνδυνο της ζωής τους να αποτρέψουν τη φαλαινοθηρία στα νερά της Ανταρκτικής, συζητούσαν ΗΠΑ και Ιαπωνία, με σκοπό να περιορίσουν την ενοχλητική δράση και τη φήμη που απέκτησαν από τις καμπάνιες τους.
 • Αίγυπτος

  • ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΕ ΚΑΪΡΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ «Επιτάφιος» οργής στους δρόμους
   Μέσα στον πληθυσμό των χριστιανών Κοπτών της Αιγύπτου οργή και γενικευμένος φόβος έχουν γίνει οδύνη και θρήνοι για τους 21 νεκρούς και τους 97 τραυματίες του πρωτοχρονιάτικου μακελειού στην εκκλησία Αλ Κιντισίν, τον ιερό ναό των Αγίων Μάρκου και Πέτρου στην Αλεξάνδρεια.
  • Μήνυμα Παπούλια προς Μουμπάρακ
   Μήνυμα στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μουμπάρακ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια: «Η ειδεχθής τρομοκρατική επίθεση σε ιερό ναό στην Αλεξάνδρεια, που είχε ως συνέπεια δεκάδες ανθρώπινα θύματα και τραυματίες, μου προκάλεσε, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, βαθύ αποτροπιασμό.
 • Αμπού Ντάμπι

  • ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η ελβετική καταιγίδα της ερήμου
   Βροχές στην έρημο μέσα στο καλοκαίρι ισχυρίζονται ότι προκάλεσαν επιστήμονες που εργάζονται σε μυστικό πρόγραμμα του Αμπού Ντάμπι.
 • Απαγόρευση καπνίσματος

  • Η Ευρώπη κόβει το τσιγάρο και... εισπράττει
   Η Ισπανία μπήκε και αυτή από χθες στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που απαγορεύουν το κάπνισμα όχι μόνο στους κλειστούς δημόσιους χώρους, αλλά και στα καφέ, καθώς και στα εστιατόρια.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ουγγαρία: σκοτώνουν την ελευθεροτυπία
   Σάλο έχει προκαλέσει στην Ουγγαρία και στην Ε.Ε. ο νέος νόμος περί Τύπου, που τέθηκε σε εφαρμογή στη χώρα, ταυτόχρονα με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη Βουδαπέστη.
  • 2010: χρονιά σεισμών, λοιμών και καταποντισμών
   Το 2010 υπήρξε η χρονιά με τις περισσότερες σοβαρές φυσικές καταστροφές εδώ και τρεις δεκαετίες: οι φυσικές καταστροφές που έγιναν πέρυσι σε όλο τον πλανήτη άφησαν πίσω τους 295.000 νεκρούς και ζημιές ύψους 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων (97,39 δισ. ευρώ), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η νο 1 αντασφαλιστική εταιρεία διεθνώς Munich Re AG.
  • 22 πόλεις «πνίγηκαν» στην Αυστραλία
   «Πλωτή πολιτεία» έγινε η Καμπέρα από τις πλημμύρες (φωτ. ΑΠΕ) Την καταβολή αποζημιώσεων και έκτακτων βοηθημάτων στους πλημμυροπαθείς της χώρας της υποσχέθηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, ύψους «πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων», όπως είπε, ενώ ήδη στρατιωτικά αεροσκάφη ξεκίνησαν πτήσεις εφοδιασμού των πληγέντων με είδη πρώτης ανάγκης.
  • Κίνα: πέτυχε «ανακύκλωση» πυρηνικών καυσίμων
   Ενεργειακή ασφάλεια για τα επόμενα 3.000 (!) χρόνια φαίνεται να εξασφαλίζει η Κίνα, καθώς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επιστήμονές της ανέπτυξαν τεχνολογία για «ανακύκλωση» πυρηνικών καυσίμων.
  • Οι δύο «όψεις» του 2011
   Μεγάλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA-Gallup, που πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Οκτωβρίου ώς τα μέσα Δεκεμβρίου σε 53 χώρες και δημοσιεύτηκε στη γαλλική «Le Parisien», δείχνει ότι η οικονομική κατάσταση κάθε χώρας επηρεάζει ευθέως τη διάθεση της κοινής γνώμης.
  • Εξέταση αίματος για καρκίνο
   Ειδική εξέταση αίματος, τόσο ευαίσθητη και τόσο ακριβείας που μπορεί να εντοπίσει ακόμη και ένα μεμονωμένο καρκινικό κύτταρο ανάμεσα σε ένα δισεκατομμύριο άλλα υγιή, ετοιμάζονται να δώσουν για ευρεία χρήση οι αμερικανικές αρχές.
  • Η πολλή δουλειά τρώει την υγεία
   Την παλιά, καλή, παροιμία «η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη» επιβεβαιώνει και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας, με χθεσινή ανακοίνωσή του, βασισμένη σε δύο έρευνες εθνικού επιπέδου.
  • Νούμερα μισοτιμής...
   Εκπτώσεις παντού και διαρκείας. Στην αξιοπρέπεια, στην ειλικρίνεια, στη δικαιοσύνη, στη φιλία, στον έρωτα, στα συναισθήματα, στις ανθρώπινες σχέσεις, στη δημοκρατία.