Έντυπη Έκδοση

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Με το σταγονόμετρο και μειωμένες κατά 15%

Πως (δεν) θα γίνουν φέτος προσλήψεις

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ με το σταγονόμετρο θα γίνουν φέτος, με τον πέλεκυ των περιστολών να πέφτει βαρύς ακόμη και για κληρικούς και ένστολους. Ο περιορισμός «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» ισχύει παντού στο Δημόσιο (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ.) και για όλους τους υπαλλήλους (μόνιμους και συμβασιούχους). Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε χθες με κατεπείγουσα εγκύκλιο όλους να είναι φειδωλοί στα αιτήματά τους, οι προσλήψεις να είναι απολύτως απαραίτητες και μειωμένες κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Ετσι, οι θέσεις σε μόνιμο προσωπικό με βάση τις 40.000 αποχωρήσεις ορίζονται στις 8.000. Στις οποίες όμως κατ' απαίτηση της τρόικας θα συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις! Λιγότεροι κατά 10.000 θα είναι και οι συμβασιούχοι που θα καλύψουν έκτακτες ανάγκες και δεν θα ξεπεράσουν τις 55.000 προσλήψεις για το 2011. Στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών αναδεικνύουν τη μεγάλη ανατροπή στο Δημόσιο, όπου μέσα σε δύο χρόνια (2009-2010) χάθηκε το 45% των θέσεων, που σημαίνει ότι ένας στους δύο, που δυνητικά είχε την ευκαιρία να προσληφθεί σε υπουργείο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ, δεν την έχει πλέον.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

  • ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Τελεσίγραφο φαρμακοποιών
   Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Υγείας στα τελικά σημεία του σχεδίου νόμου που αφορούν το επάγγελμα του φαρμακοποιού.
 • Συνέντευξη: Αχ. Μητσός

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΧ. ΜΗΤΣΟΥ Παραιτήθηκε για την υπουργοκρατία
   Ο παραιτηθείς γ.γ. Ερευνας και Τεχνολογίας, Α. Μητσός «Πάνω από 1 δισ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια έχουμε αυτή τη στιγμή για να δώσουμε στην έρευνα, αλλά υπάρχουν τεράστιες καθυστε-ρήσεις», δήλωσε στην «Ε» ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Αχ. Μητσός. Η παραίτησή του οφείλεται σε «διάσταση απόψεων με τον υφυπουργό Γ. Πανάρετο» για τη διαχείριση αυτών των κονδυλίων, τα οποία κρατάει το υπουργείο.
 • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  • ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ Στάση στην Ευελπίδων
   Στο παιχνίδι του ποντικού και της γάτας επιδίδονται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Το υπουργείο Υποδομών έχει δώσει το πράσινο φως στις διοικήσεις των Οργανισμών για προσφυγές στα δικαστήρια, ενώ οι συνδικαλιστές εμφανίζονται για πρώτη φορά προβληματισμένοι.
  • Υπουργείο: πάρτι προσλήψεων στο μετρό
   Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Υποδομών, το οποίο χθες επανέφερε στο προσκήνιο το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης του περασμένου Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το οποίο η αύξηση του προσωπικού αλλά και της μισθοδοσίας το 2009 έφερε το μετρό στις ελλειματικές ΔΕΚΟ.
  • Βλέπουν μετρό το 2015, επιμένουν στα δύο αμαξοστάσια
   Για τις αρχές του 2015 ως χρόνο ολοκλήρωσης του μετρό Θεσσαλονίκης έκανε για πρώτη φορά λόγο χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.
 • Διόδια

  • Νέες αυξήσεις στα διόδια: σε λίγο θα μας παίρνουν και το πορτοφόλι
   «Βρέχει» αυξήσεις στα διόδια των εθνικών δρόμων και το υπουργείο Υποδομών απλώς παρακολουθεί... Μια ημέρα μετά την αιφνιδιαστική αναπροσαρμογή των τιμών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας προανήγγειλε αυξήσεις που θα ισχύσουν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο.
 • Φράχτης στον Εβρο

  • ΕΒΡΟΣ: Η Ε.Ε. ΖΗΤΕΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ Κρυφτούλι πίσω από τον φράχτη
   Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυβέρνηση επιδίδονται σε κρυφτούλι πίσω από το φράχτη στον Εβρο για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης.
  • Η Κομισιόν «βλέπει» πέρα από τα τείχη
   Οι Βρυξέλλες δεν αμφισβητούν το δικαίωμα της Ελλάδας να κατασκευάσει φράχτη στον Εβρο για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, αλλά βλέπουν με σκεπτικισμό την αποτελεσματικότητα μακροπρόθεσμα του μέτρου αυτού και αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, υπενθυμίζοντας ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.
  • Δραματική έκκληση για πολιτικό άσυλο από 120 μετανάστες
   «Στα Προπύλαια, μέσα σε σκηνές, επιβιώνουν 90 απεργοί πείνας περίπου 40 μέρες. Είναι όλοι Αφγανοί. Οι έξι από αυτούς έραψαν το στόμα τους. Κι οι υπόλοιποι είναι αποφασισμένοι να τους ακολουθήσουν. Είναι ο ύστατος τρόπος διαμαρτυρίας για να βρει ανταπόκριση το αίτημά τους: να τους αναγνωρίσουν ως πρόσφυγες και να τους δώσουν πολιτικό άσυλο».
 • Δικαιοσύνη

  • 900% πάνω το κόστος μήνυσης
   Ακριβαίνει, και μάλιστα κατά πολύ, η Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Τα παράβολα για κατάθεση μήνυσης αυξάνονται από τις 30 Ιανουαρίου 2011 κατά 900%, ενώ τα δικαστικά έξοδα σε μια σειρά από δικαστήρια τριπλασιάζονται!
  • Ενας μήνας αναστολή
   Αυτονόητη θεωρεί η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) την αναστολή της λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών κατά έναν τουλάχιστον μήνα, καθ' όσον η καταστροφή είναι εκτεταμένη σε ηλεκτροφωτισμό, θέρμανση, τοποθέτηση υαλοπινάκων.
  • Αρ. Πάγος: Αφήστε τους ληστές τραπεζών στην ησυχία τους!
   Απόφαση-μήνυμα προς τους πολίτες να μην καταδιώκουν για οποιοδήποτε λόγο ληστές τραπεζών, ακόμη και αν κάποιος τους παροτρύνει σ' αυτό, εξέδωσε ο Αρειος Πάγος.
 • Θεσσαλονίκη

  • ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 1% Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κάθε μέρα προστίθενται 700 τόνοι σκουπίδια
   Φύσηξε... βρώμικος Βαρδάρης Με... 2011 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους, οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά. Χθες, στη διάρκεια επίσημης τελετής, ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας παρέλαβε έναν εφιάλτη!
 • Ναυτιλία

  • Νοσηλεύεται στις Βερμούδες ο υποπλοίαρχος
   Σε νοσοκομείο στην πόλη Χάμιλτον στις Βερμούδες, νοσηλεύεται από το απόγευμα της Κυριακής ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος, ο οποίος είχε τραμαυτιστεί σοβαρά στις 30 Δεκεμβρίου, όταν ένα «φονικό» κύμα xτύπησε το, υπό ελληνική σημαία, δεξαμενόπλοιο «Aegean Angel» στη θαλάσσια περιοχή των Βερμουδών.
  • ΝΕΛ: ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ Η γριά «Πηνελόπη» αντικαθιστά τον γέρο «Θεόφιλο»
   Τη γριά «Πηνελόπη», πλοίο ιδιοκτησίας του Μίμη Αγούδημου, που ήταν δεμένο από καιρό στην Πρέβεζα, ναύλωσε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) προκειμένου να αντικαταστήσει το γέρο «Θεόφιλο» στα δρομολόγια της άγονης γραμμής του βόρειου Αιγαίου, μετά τη σοβαρή βλάβη που υπέστη στη δεξιά κύρια μηχανή του.