Έντυπη Έκδοση

Δύο αντίθετες γραμμές σε ένα κόμμα

Η Ν.Δ. από τη μια κλείνει το μάτι στους δημόσιους υπαλλήλους καταγγέλλοντας διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου τον Θ. Πάγκαλο για τον χαρακτηρισμό «κοπρίτες» που χρησιμοποίησε, και από την άλλη διά στόματος Κ. Μητσοτάκη θέτει θέμα δραστικών περικοπών στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για δύο γραμμές που αποτυπώνουν την ιδεολογική διάσταση που υπάρχει μεταξύ στελεχών της Ν.Δ. που ανήκουν στη λαϊκή δεξιά και στον κεντρώο ή νεοφιλελεύθερο χώρο.

Στην παρούσα φάση, οι δύο τάσεις δεν έχουν οδηγηθεί σε σύγκρουση αλλά οι σχέσεις τους κινούνται σε τεντωμένο σχοινί.

«Ο πρωθυπουργός έχει μόνο μια επιλογή, να αποδοκιμάσει άμεσα το υβρεολόγιο», δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. «Αν εξακολουθήσει να σιωπά, σημαίνει ότι υιοθετεί τις ύβρεις και τις προσβολές κατά του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στον «Εκόνομιστ», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενώ ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε πώς θα καλύψουμε έλλειμμα 4 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα επιμένουμε να συντηρούμε, για παράδειγμα, την κρατικοδίαιτη ΕΡΤ των δεκάδων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που κάνει ακόμα προσλήψεις και κοστίζει συνολικά στον Ελληνα πολίτη και τον κρατικό κορβανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο».

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, καλείται να κινηθεί «εντός και εκτός» των συστημάτων των «σαμαρικών» και των «κεντρώων» που πολιορκούν τη Ρηγίλλης, στη σύνθεση του νέου ηγετικού σχήματος της Ν.Δ., την οποία θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Την ώρα όμως που ετοιμάζεται για ένα «νέο ξεκίνημα», συνεχίζουν τα εσωκομματικά κονταροχτυπήματα με επίκεντρο (και) τις νέες δηλώσεις του προεδρικού φίλου Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο δικηγόρος, επικεφαλής του εθνικοπατριωτικού Δικτύου 21, μετά τα περί «ντιντήδων» που κατήγγειλε, χτύπησε με νέο άρθρο στο «antinews.gr», προκαλώντας φίλους και αντιπάλους.

Οι ομοϊδεάτες του και ακραιφνείς «σαμαρικοί» τον στηρίζουν ενθέρμως ή του αναγνωρίζουν το δικαίωμα της έκφρασης (Νικολόπουλος, Μαρκόπουλος, Ζώης, Καράογλου κ.α). Αντίθετα, οι εκφραστές του μεσαίου χώρου δυσανασχετούν με το προκλητικό του ύφος.

«Ενόχλησε το ύφος μου, ε;», γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης. «Ε, το ξαναείπαμε, τόσα χρόνια γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, τζάμπα πήγανε, ρε μάνα! Στο κάτω κάτω, άμα κάνετε κάνα σουαρέ μην με καλέσετε». Εθεσε και διλήμματα περί πατριωτισμού. «Μπορεί οποιοσδήποτε, οποιουδήποτε κόμματος, να πηδάει ο,τιδήποτε (ενήλικο και με συναίνεση), αρκεί να μην "πηδάει" τη χώρα».

«Ο δε πατριωτισμός!», ανέφερε σε άλλο σημείο. «Μ' αυτόν κοιμούνται, μ' αυτόν ξυπνούν. Απλώς μερικές φορές η Αντα ξεχνάει να του τον πακετάρει στη βαλίτσα και παίρνει μαζί μόνο τις αμερικανιές».

Για τον Α. Σαμαρά, εννοείται ότι είχε μόνο επαίνους. «Η "πολιτική ορθότητα", η προκεχωρημένη αυτή σύφιλη του δημόσιου λόγου, σαν σήπουσα πηχτή λάσπη είχε απλωθεί παντού», έγραψε. «Επρεπε να έρθει ο Αντώνης για να βάλει την αληθινή πολιτική ατζέντα, το αίτημα για μια αληθινά Πατριωτική Πολιτική, φέρνοντας τη συζήτηση στο καθαρό πεδίο των ιδεών».

Αντίδραση από τη Ρηγίλλης δεν υπήρξε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Με το βλέμμα στο Αιγαίο η συνάντηση στο Ερζερούμ
Ούτε λέξη για τη Χάλκη
Συλλογή υπογραφών για το ευρωομόλογο
Το 'ριξε στο κυνήγι του ευρωομόλογου
«Επικοινωνιακό τέχνασμα» βλέπει ο Σαμαράς
Και «όχι» και «ναι» από την Αριστερά
Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων
Τελεσίγραφο για τα κλειστά
Επενδυτικά σχέδια 4 δισ.
Αναπτυξιακός νόμος με ένα χρόνο καθυστέρηση
Νέα Δημοκρατία
Δύο αντίθετες γραμμές σε ένα κόμμα
Αρχεία Φόρεϊν Οφις
Ηθελαν «κινητικότητα» αλλά όχι λύση του Κυπριακού το 1980
Υπόθεση Siemens
Παραπομπή Μαντέλη για το πόθεν έσχες εισηγείται η εισαγγελέας
Απαλλαγή Ζαγοριανού προτείνει πάλι ο Δασούλας
«Γλωσσολογικό χρυσωρυχείο»
Οι μουσουλμάνοι Πόντιοι που μιλούν «ρωμαίικα»
Δήμος Θεσσαλονίκης
Το ταμείο είναι μείον στη Θεσσαλονίκη
Δήμος Πειραιά
Χρέη και σκουπίδια, αγκάθια στον Πειραιά