Έντυπη Έκδοση

Οι μετατάξεις θ' ανοίξουν το Βυζαντινό Θεσσαλονίκης;

Κλειστό βρίσκει το 2011 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά έστειλε και μια λιτή ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι θα παραμείνει κλειστό μέχρι να γίνει πρόσληψη έκτακτου φυλακτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο, με τη λήξη του έτους έληξαν και οι συμβάσεις όσων φυλάκων είχαν απομείνει τις τελευταίες μέρες και είχαν υπηρεσία στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης. Το μουσείο ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού 33 φύλακες για να καλυφθεί η μονή βάρδια μέχρι και τον Μάρτιο, καθώς μέχρι τότε θα λειτουργεί ώς τις 3 το μεσημέρι. Από τον Απρίλιο και μετά, όμως, ξεκινά και η δεύτερη βάρδια, καθώς το μουσείο θα λειτουργεί ώς τις 8 το βράδυ.

Προς το παρόν, οι αίθουσες που φιλοξενούν τη μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης παραμένουν κλειστές, ενώ συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της έκθεσης του Κωνσταντίνου Ξενάκη, που φιλοξενείται στην πτέρυγα των περιοδικών εκθέσεων.

Κανονικά λειτουργεί και το μουσείο στον Λευκό Πύργο, καθώς έγινε εκ των έσω προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων, για να μην ξανακλείσει για τους επισκέπτες το μνημείο-σύμβολο της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των έκτακτων αρχαιολόγων του ΥΠΠΟ στη Βόρεια Ελλάδα, Δημήτρη Παππά, και τα άλλα μουσεία αλλά και οι εφορείες αρχαιοτήτων προσπαθούν με αλλαγές εκ των έσω να βρουν λύσεις για να συμπληρώσουν τα κενά και τις βάρδιες και να διατηρήσουν τη λειτουργία τους.

Ο Δ. Παππάς δηλώνει την αντίθεση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ σε λύσεις «μπαλώματα», όπως τις αποκαλεί, δηλαδή την κάλυψη των κενών με μετακινήσεις και μετατάξεις εργαζομένων από άλλες υπηρεσίες, άσχετες με το αντικείμενο που θα κληθούν να καλύψουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Εικαστικά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Ο Homo erectus έπλευσε στην Κρήτη
Βυζαντινό Μουσείο
Οι μετατάξεις θ' ανοίξουν το Βυζαντινό Θεσσαλονίκης;
Ελληνικός κινηματογραφικός χώρος
Μετά τον κινηματογραφικό νόμο, ξαναρχίζουν τα δύσκολα
Θέατρο
Το θέατρο είναι το καλύτερο φάρμακο
Κινηματογράφος
Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Πιτ Ποσλγουέιτ
Μουσική
Μουσικές στο «Ωνάσειο» των Τεχνών
Μια απάντηση στον Μ. Αχαλινωτόπουλο
Ο κόσμος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο
Τηλεόραση
Πολυνομοσχέδιο για ΜΜΕ, επιχειρησιακό για ΕΡΤ
Ενα «φιλαράκι», πολλά σκάνδαλα