Έντυπη Έκδοση

Νέες αυξήσεις στα διόδια: σε λίγο θα μας παίρνουν και το πορτοφόλι

«Βρέχει» αυξήσεις στα διόδια των εθνικών δρόμων και το υπουργείο Υποδομών απλώς παρακολουθεί... Μια ημέρα μετά την αιφνιδιαστική αναπροσαρμογή των τιμών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας προανήγγειλε αυξήσεις που θα ισχύσουν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Αναμένεται να ακολουθήσουν οι κατασκευαστές των υπόλοιπων εθνικών δρόμων (Κόρινθος - Πάτρα και Μαλιακός - Κλειδί).

Οι αυξήσεις που ισχύουν από χθες στο τμήμα Μεταμόρφωση Αττικής - Σκάρφεια Φθιώτιδας χαρακτηρίζονται παράνομες από τοπικούς φορείς που κινητοποιούνται ενάντια στα διόδια. Με βάση την παράγραφο 2.9 του άρθρου 24 της σύμβασης του 2007, «η εταιρεία υποχρεούται να γνωστοποιεί στο Δημόσιο και να δημοσιοποιεί στους χρήστες τη σκοπούμενη αναπροσαρμογή των τελών διοδίων τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την εφαρμογή τους». Ο Τάκης Κουρής εξήγησε στην «Ε» ότι «η ανακοίνωση έγινε ελάχιστες ημέρες πριν από την εφαρμογή της και επομένως είναι άκυρη». Μας επισημαίνει ότι ώς και χθες το μεσημέρι στην επίσημη ιστοσελίδα δεν είχαν αναρτηθεί οι νέες τιμές.

Διαμαρτυρίες στον υπουργό

Οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες της ΒΑ Αττικής έχουν στείλει τους τελευταίους μήνες δύο έγγραφες διαμαρτυρίες στον Δημ. Ρέππα, στις οποίες αναφέρουν τις παρανομίες που έχουν γίνει και υπολογίζουν ότι το Δημόσιο και οι χρήστες του δρόμου έχουν ζημιωθεί με 215 εκατ. ευρώ. Καλούν τον υπουργό να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, αλλά έως τώρα δεν έχουν λάβει απάντηση.

Εφαρμόζοντας την ανάλογη διατύπωση της σύμβασης για την Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, οι κατασκευαστές προχώρησαν χθες σε δημοσιοποίηση των νέων τιμών, που είναι αυξημένες κατά 0,10 έως και 0,50 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, που ισοδυναμούν με «καπέλο» άνω του 6%. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη αύξηση στο συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο είχε γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2010, οπότε στους δύο λειτουργούντες σταθμούς (Σπαθοβούνι και Νεστάνη) είχε προστεθεί και τρίτος στην περιοχή της Ασέας. Με βάση τη σύμβαση, ο αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει άλλους τρεις σταθμούς, στην Πετρίνα και την Καλαμάτα, που θα τεθούν σε λειτουργία ώς το τέλος του χρόνου, ενώ στον υπό κατασκευή κλάδο προς Σπάρτη προβλέπεται σταθμός στο Λεύκτρο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων
Τελεσίγραφο φαρμακοποιών
Συνέντευξη: Αχ. Μητσός
«Εχει ένα δισ. ευρώ στο συρτάρι»
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στάση στην Ευελπίδων
Υπουργείο: πάρτι προσλήψεων στο μετρό
Βλέπουν μετρό το 2015, επιμένουν στα δύο αμαξοστάσια
Διόδια
Νέες αυξήσεις στα διόδια: σε λίγο θα μας παίρνουν και το πορτοφόλι
Φράχτης στον Εβρο
Κρυφτούλι πίσω από τον φράχτη
Η Κομισιόν «βλέπει» πέρα από τα τείχη
Δραματική έκκληση για πολιτικό άσυλο από 120 μετανάστες
Δικαιοσύνη
900% πάνω το κόστος μήνυσης
Ενας μήνας αναστολή
Αρ. Πάγος: Αφήστε τους ληστές τραπεζών στην ησυχία τους!
Θεσσαλονίκη
Κάθε μέρα προστίθενται 700 τόνοι σκουπίδια
Δημόσιο
Προσλήψεις: το μαρτύριο της σταγόνας
Ναυτιλία
Νοσηλεύεται στις Βερμούδες ο υποπλοίαρχος
Η γριά «Πηνελόπη» αντικαθιστά τον γέρο «Θεόφιλο»