Έντυπη Έκδοση

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Στάση στην Ευελπίδων

Στο παιχνίδι του ποντικού και της γάτας επιδίδονται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Το υπουργείο Υποδομών έχει δώσει το πράσινο φως στις διοικήσεις των Οργανισμών για προσφυγές στα δικαστήρια, ενώ οι συνδικαλιστές εμφανίζονται για πρώτη φορά προβληματισμένοι.

Σήμερα συνεδριάζει το συντονιστικό των συλλόγων των εργαζομένων στο μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις, ενώ το μεσημέρι οι συνδικαλιστές έχουν κληθεί στην Ευελπίδων για την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο.

Ηδη χθες το δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί από τις 9 το βράδυ ώς το τέλος της βάρδιας. Το πρωί η στάση είχε πραγματοποιηθεί χωρίς παρατράγουδα, αφού η διοίκηση του μετρό λόγω του αιφνιδιασμού των εργαζομένων δεν είχε προλάβει να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Με τα έως τώρα δεδομένα θα πραγματοποιηθεί κανονικά η προγραμματισμένη για αύριο στάση στα λεωφορεία, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, γίνεται προσπάθεια ώστε το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) να έχει ψηφιστεί το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου. Το σχέδιο νόμου έχει ολοκληρωθεί και μετά τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση.

Φορτηγά

Ετοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. αν η κυβέρνηση δεν ξεκινήσει νέο διάλογο με τον κλάδο. Περίπου τρεις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, με τον οποίο απελευθερώθηκε το επάγγελμα του μεταφορέα, ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το υπουργείο Υποδομών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα.

Οι αυτοκινητιστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για την ένταξη του κλάδου στον αναπτυξιακό νόμο, ούτε τις διαβεβαιώσεις της για την ικανοποίηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους αιτημάτων. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν τελικώς με τον διευθυντή χερσαίων μεταφορών του υπουργείου από τον οποίο ζήτησαν μεταξύ άλλων παράταση ενός χρόνου στην έναρξη εφαρμογής του νόμου.

Οι οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις των αυτοκινητιστών αναμένεται να ληφθούν στο συνέδριο που θα πραγματοποιήσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο. Πηγές του υπουργείου ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής στην εφαρμογή του νόμου και υπενθυμίζουν ότι λίγους μήνες πριν, στη Βουλή, οι αρμόδιοι υπουργοί δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση των αιτημάτων των ιδιοκτητών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Σχετικά θέματα: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Υπουργείο: πάρτι προσλήψεων στο μετρό
Βλέπουν μετρό το 2015, επιμένουν στα δύο αμαξοστάσια
Για το ίδιο θέμα
Αρρυθμίες την Τετάρτη στις αστικές συγκοινωνίες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων
Τελεσίγραφο φαρμακοποιών
Συνέντευξη: Αχ. Μητσός
«Εχει ένα δισ. ευρώ στο συρτάρι»
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στάση στην Ευελπίδων
Υπουργείο: πάρτι προσλήψεων στο μετρό
Βλέπουν μετρό το 2015, επιμένουν στα δύο αμαξοστάσια
Διόδια
Νέες αυξήσεις στα διόδια: σε λίγο θα μας παίρνουν και το πορτοφόλι
Φράχτης στον Εβρο
Κρυφτούλι πίσω από τον φράχτη
Η Κομισιόν «βλέπει» πέρα από τα τείχη
Δραματική έκκληση για πολιτικό άσυλο από 120 μετανάστες
Δικαιοσύνη
900% πάνω το κόστος μήνυσης
Ενας μήνας αναστολή
Αρ. Πάγος: Αφήστε τους ληστές τραπεζών στην ησυχία τους!
Θεσσαλονίκη
Κάθε μέρα προστίθενται 700 τόνοι σκουπίδια
Δημόσιο
Προσλήψεις: το μαρτύριο της σταγόνας
Ναυτιλία
Νοσηλεύεται στις Βερμούδες ο υποπλοίαρχος
Η γριά «Πηνελόπη» αντικαθιστά τον γέρο «Θεόφιλο»